Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Problem jest taki. Wracalem z pracy i podjechalem pod dom. Wszystko w jak najlepszym porzadku do momentu jak zgasilem silnik. Pokazala mi sie na samej gorze zolta kontrolka od oleju. To juz drugi raz taka sytuacja. Nie zawsze sie tak dzieje. Co to moze byc? oczywiscie stan oleju jest w polowie minimum a maximum. Oleju silnik w ogole nie pobiera. Nie dolewalem ani grama od 3 miesiecy i nic nie ubyło. http://imageshack.com/a/img673/6784/1Ox7zb.jpg
Opublikowano
Niestety problem na dłuższą metę rozwiąże tylko czujnik oryginalny. A tani nie jest.
Opublikowano
A być może woda się gdzieś dostała? bo w sumie to przed przyjazdem do domu bylem na myjni automatycznej?

Nadzieja umiera ostatnia. Osusz wtyczkę czujnika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od tego powinieneś zacząć diagnozę. Nawet w TIS-ie jest opisane żeby sprawdzić wtyczkę, kontakty i kable.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Inspekcje? w jaki sposob skasowac? w sumie wyskakuje mi 14tysiecy kimoletrow i u gory (o ile pamietam) napis inspection. Ale od tamtej pory jak napisalem post nie wyskoczyla ikonka ani razu od oleju. Być może, ze przy tej pogodzie gdzie jest woilgotno zalaczyla sie lub jak wjechalem na myjnie automatyczna to woda sie dostala. Od tamtej pory mam spokoj.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie tak się zaczynało, po jakimś czasie już było normą. Trzeba wymienić czujnik, nie baw się w zamienniki, lepiej używkę.
Opublikowano
100% czujnik pod warunkiem że masz kontakt na wtyku i stan oleju jeżeli cię to dręczy możesz to wyłączyć wpinając się z kompem ale wtedy już twoja czujność musi być zawsze na 1 miejscu i to ty masz kontrolować poziom oleju . żadna inspekcja tu się nie ma nic do tej kontrolki :8)