Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, w swoim aucie posiadam Duża nawi, i dwa napędy sugerowało by to ze mam radio typu profesional. Niestety nie działa mi naped cd ( nie wykrywa płyt) Gdy tą samą płytę wrzucę do kieszeni dvd odpala bez problemu ( płyty audio) czy możliwe ze poprzedni właściciel wymienił radio ale coś gdzieś zostało spartolone? i czy czpęd dvd powinien czytac utwory mp3?
Opublikowano

jeszcze kilka pytan odnosie napędów. Jesli chce odtwarzac mp3, utwory powinny być nagrane na płycie dvd czy cd?

Czy odtawrzacz rozpozna foldery?

Jesli mam 2 napędy i dużą nawi moge być pewien ze jest to professional? dodam ze ma 6 głośników, brak zmieniarki i brak AUX

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dziękuje za informacje. jeszcze tylko czy jest różnica w tym na jaka zostanie płyte nagrane (dvd czy cd) lista utworów mp3?

Zależy w jakim napędzie bedziesz odtwarzał mp3, bo ten u góry to czyta tylko płyty CD. I mp3 nagrywaj najlepiej programem nero z najmniejszą prędkością.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
górny u mnie nie działa. wiec jesli nagram płyte cd i wsadze do napędu dvd tz zatrybi?

Tego nie wiem bo u mnie w napędzie DVD siedziała zawsze mapa navi.

Opublikowano
Napęd DVD czyta też płyty CD. Rozpoznaje foldery.... a nawet polską czcionkę w samochodach bez wgranego PL jezyka.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Dzięki za wszystkie informacje. Nagrałem płyte cd z plikami mp3 ( najwolniej, programem nero) niestety nie odpaliło, bede chyba musiał odblokowac ta funkcje. Spróbuję jeszcze na płycie lepszej firmy bo miałem tylko takie po złotówce
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szkoda płyt. Nie czyta Ci MP3 bo masz za stare auto. Potrzebny nowszy program, bo kodowanie to tu wg mnie nic nie da, ale to niech się spece wypowiedzą.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo może kiedyś tam wcześniej mieli wgrany w serwisie nowy soft. Ja mam 545i z 2004 roku i nie działają MP3. Miałem 520d z 2007 roku i chodziło. Z tego co wiem po prostu trzeba wgrać nowszy soft do auta i będzie śmigało.
Opublikowano

Musisz mieć kolego w navi tzw. srebrne menu. Może być potrzebne też odblokowanie mp3 NCSem, wtedy mp3 będzie śmigać w cd i dvd,choć cudów nie oczekuj. Napakowana mptrójkami płyta dvd potrafi sie wieszać i mulić. Na starym brązowo-zielonkawym menu mp3 nie będzie działać.

Trzeba podnieść menu w navi, najlepiej Istą P po światłowodzie MOST. Istnieje ryzyko, że navi może później wariować, więc trzeba zastanowić się czy warto.

Artekk