Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ok. Skorzystam. :) dam znać jak będę jechał to jakoś d e złapiemy :) może za jakieś dwa tyg.

Pozdr.

Jasne. Daj znać.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Gratuluje samochodu, wlasnie chce sie przymierzyc do zakupu kol dokladnie w takich samych rozmiarach, powiedz czy bardzo trzeba uwazac? Troche przeraza mnie ilosc gumy wokol felgi.
E91 318d 2007r
Opublikowano
Gratuluje samochodu, wlasnie chce sie przymierzyc do zakupu kol dokladnie w takich samych rozmiarach, powiedz czy bardzo trzeba uwazac? Troche przeraza mnie ilosc gumy wokol felgi.

Dzięki :)

W kwestii kół wiadomo trzeba uważać. BBSy są dosyć twardą felgą (według mnie) bo kilka porządnych dziur zaliczyłem i byłem prawie pewien, że felga będzie do prostowania. Jednak przez dwa sezony obyło się bez napraw felg. Jedną mam niestety spawaną (poprzedni właściciel felg nie raczył mnie o tym poinformować :mad2: ) więc jednak da się je popsuć. Nie wiem jakiej felgi dokładnie szukasz.

Jeśli chodzi o komfort jazdy to 19 cali na zwykłych oponach jest jak dla mnie porównywalne z 17 cali z oponami run flat (testowałem oba rozwiązania).

Opublikowano

Ładny egzemplarz - gratuluję!

Powiedz droga ta dokładka Alpiny? Intrygujący mod bo mało pasuje do reszty mojego auta przez ten napis. Więcej mam gadżetów mpak niż alpiny. Może gdyby nie było tego napisu to bym się zdecydował...

http://i42.tinypic.com/2u7vjag.jpg
Opublikowano
Napis jest wypukły więc dla ogarniętego lakiernika nie będzie problemem go spolerować.
http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano

Powiedz droga ta dokładka Alpiny? Intrygujący mod bo mało pasuje do reszty mojego auta przez ten napis. Więcej mam gadżetów mpak niż alpiny. Może gdyby nie było tego napisu to bym się zdecydował...

No właśnie gdyby nie napis to może bym i ja zaryzykował. Chociaż już jakieś dokladki miałem i szybko mi się znudziły...

Opublikowano

Bardzo dziękuję :)

Dokładka kosztowała mnie nie całe 300 zł więc cena niezła jak za oryginał alpiny. Chociaż widziałem w tej chwili na allegro w podobnych cenach zderzaki z tymi dokładkami.

Napis jest wypukły więc dla ogarniętego lakiernika nie będzie problemem go spolerować.

Zgadza się, napis jest wypukły od zewnątrz ale wklęsły od wewnątrz. Spolerowanie go może spowodować, że będziemy mieli finalnie w dokładce dziurę w kształcie liter. Trzeba by to ewentualnie później jakoś pokleić, zaspawać (nie wiem, nie znam się na tym).

Opublikowano

Szukam interfejsu diagnostycznego do swojego autka. Chciałbym zakodować światła, nowy akumulator. Ogólnie jest to przydatna rzecz. Na allegro jest oczywiście ich mnóstwo, podpowiedzcie mi, który będzie najlepszy. Moją uwagę zwróciła ta konkretna sztuka - http://allegro.pl/polski-interfejs-bmw-e39-e46-e60-e90-96-06-inpa-pl-i4753695504.html

Ewentualnie to - http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-bmw-3-e36-e46-e90-f30-pl-i4770291228.html czy orientujecie się czy ten interfejs będzie współpracował z INPĄ?

Opublikowano

Ten mod też chodzi za mną od dłuższego czasu.

Powiedz jak to wychodzi cenowo? Też chciałem zrobić klamki + oświetlenie wnętrza pełne z nogami i drzwiami od spodu. Jak coś to napisz na PW ile wynoszą części do takiej zabawy. Robociznę się jakoś dopasuje :8)

Trzeba coś programować pod to? Tzn pod klamki?

http://i42.tinypic.com/2u7vjag.jpg
Opublikowano
Ten mod też chodzi za mną od dłuższego czasu.

Powiedz jak to wychodzi cenowo? Też chciałem zrobić klamki + oświetlenie wnętrza pełne z nogami i drzwiami od spodu. Jak coś to napisz na PW ile wynoszą części do takiej zabawy. Robociznę się jakoś dopasuje :8)

Trzeba coś programować pod to? Tzn pod klamki?

Poszło pw. Jeśli chodzi o programowanie to na forum w dziale "zrób to sam" znalazłem instrukcję kolegi yaz - mod nie wymaga programowania. Wszystko powinno działać po podłączeniu.

Opublikowano

W kwestii kół wiadomo trzeba uważać. BBSy są dosyć twardą felgą (według mnie) bo kilka porządnych dziur zaliczyłem i byłem prawie pewien, że felga będzie do prostowania. Jednak przez dwa sezony obyło się bez napraw felg. Jedną mam niestety spawaną (poprzedni właściciel felg nie raczył mnie o tym poinformować :mad2: ) więc jednak da się je popsuć. Nie wiem jakiej felgi dokładnie szukasz.

Jeśli chodzi o komfort jazdy to 19 cali na zwykłych oponach jest jak dla mnie porównywalne z 17 cali z oponami run flat (testowałem oba rozwiązania).

Dzieki za informacje.

Czy to przypadkiem nie Ciebie jakis czas temu na swiatlach kolo Kauflandu pytalem o rozmiar felg? Bylem niebieskim yarisem;)

E91 318d 2007r
Opublikowano

Dzieki za informacje.

Czy to przypadkiem nie Ciebie jakis czas temu na swiatlach kolo Kauflandu pytalem o rozmiar felg? Bylem niebieskim yarisem;)

Tak to byłem ja :D Moja Żona była mocno zdziwiona, że ktoś pyta o rozmiar felg na światłach, stojąc na pasie w całkiem innym kierunku. Myślała, że tylko ja jestem tak pokręcony :)

Opublikowano
:D :D bo wygladaja idealnie :cool2:

Dzięki :cool2: Chodziła mi po głowie zmiana felg, ale wszyscy wybijają mi to z głowy. Zostaną więc CH na kolejny sezon.

Chodziły mi po głowie 18stki styling 5. Niestety maksymalna średnica to 18, szkoda, że nie ma 19stek.

http://i27.tinypic.com/nqeefo.jpg

http://farm9.staticflickr.com/8370/8495159089_f80542e425_b.jpg

Następny pomysł to ZP6 Z-Performance. Uwielbiam wklęsłe tylne felgi :modlitwa:

http://z-performance.com/image/data/rims/ZP6%20-%20HS/BMW-E90-ZP6-HS-3_web.jpg

http://z-performance.com/image/data/rims/ZP6%20-%20GM/BMW-E91-ZP6-GM-4_web.jpg

Opublikowano

Zp6 jak dobrze pójdzie i po myśli to u mnie zawitają na sezon letni :)

Mój nr 1 :cool2:

Opublikowano
Zp6 jak dobrze pójdzie i po myśli to u mnie zawitają na sezon letni :)

Mój nr 1 :cool2:

Jak bardzo szeroka musi być tylna felga aby wklęsłość wyglądała dobrze, orientowałeś się?

Opublikowano

Moim zdaniem nie zmieniaj felg, bo obecne są bardzo :cool2:

Zp6 to nr.1, ale nie wiem czy w Twoim wypadku jest sens zmieniać :wink:

Nie orientowalem się, ale to nie problem :wink: zawsze można dopytać ogarnietych kolegów na forum. :cool2:

Może za tydzień będę jechał do Makowa to zajade :D

Opublikowano
Moim zdaniem nie zmieniaj felg, bo obecne są bardzo :cool2:

Zp6 to nr.1, ale nie wiem czy w Twoim wypadku jest sens zmieniać :wink:

Nie orientowalem się, ale to nie problem :wink: zawsze można dopytać ogarnietych kolegów na forum. :cool2:

Może za tydzień będę jechał do Makowa to zajade :D

Na przyszły sezon zostaną BBS'y. Zmiana chodziła mi po głowie ale wszyscy wybijali mi ją z głowy i to skutecznie.

Wpadaj wpadaj :D Raczej w tygodniu czy weekend?

Opublikowano

Dam znać :wink:

Raczej weekend, ale jeszcze dań znać bo u mnie to różnie bywa. :wink: muszę opony zmienić na zimę, a mam właśnie w Makowie. Dam znać :mrgreen:

Opublikowano

Dwie ładne czarnule :D

Ale Twoja troszke ładniej się prezentuje na tych fotkach :cool2:

Opublikowano
Dwie ładne czarnule :D

Ale Twoja troszke ładniej się prezentuje na tych fotkach :cool2:

Dzięki :cool2:

Chylę czoła dla Pacyka, nie wiem jak daję radę jeździć na takiej glebie :modlitwa: