Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ładnie wygląda z tą dokładką Alpiny. Chyba też się zdecyduję, bo kompletny zderzak Alpiny leży już od roku w garażu, chociaż w planach mam pełen Bodykit Alpiny. Z częściami tylko krucho, nie ma ich za wiele w PL. Widzę, że masz zawieszenie standardowe, założyłeś Eibach Pro Kit, decydowałbyś się na taki zabieg jeszcze raz? Bardzo ładna sztuka. Pozdrawiam :wink:
  • Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ładnie wygląda z tą dokładką Alpiny. Chyba też się zdecyduję, bo kompletny zderzak Alpiny leży już od roku w garażu, chociaż w planach mam pełen Bodykit Alpiny. Z częściami tylko krucho, nie ma ich za wiele w PL. Widzę, że masz zawieszenie standardowe, założyłeś Eibach Pro Kit, decydowałbyś się na taki zabieg jeszcze raz? Bardzo ładna sztuka. Pozdrawiam :wink:

Bodykit alpiny, masz na myśli dokładkę przednią oraz spoiler tylnej klapy? Nic innego chyba nie było zmienione względem standardowej e90 (nie wspominam o naklejkach i felgach).

Zgadza się, zawieszenie mam standardowe + pro kity. Gdybym jeszcze raz stał przed wyborem w kwestii obniżenia auta zdecydował bym się ponownie na pro kit. Wygląda dobrze, niżej było by za nisko jak dla mnie. Komfort jazdy na tych sprężynach i kołach 19" jest akceptowalny.

Opublikowano
Bodykit alpiny, masz na myśli dokładkę przednią oraz spoiler tylnej klapy? Nic innego chyba nie było zmienione względem standardowej e90 (nie wspominam o naklejkach i felgach).

Tak, progi pozostają te same. Zderzak już jest, kompletne koła Classic II 18" też, poluję na tylni spoiler na klapę. Emblematy i napisy sobie odpuszczę bo to by było zbyt wiele :wink: A co do Eibach Pro Kit to mam zamiar założyć springi na wiosnę, bo teraz stoi trochę za wysoko i z tego względu byłem ciekawy. Dzięki za odpowiedź :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nadszedł czas na zimowe ogumienie.

AEZ R 817 (4x8J, ET 32, 17 cali) z oponami Nokian W+ 225/45/17

Komfort jazdy w porównaniu do 19" o wiele lepszy. Według mnie wygląda ciekawie. Jednak na lato pomimo o wiele lepszego komfortu wracam do 19 cali.

Na fotkach dekielki są błękitne, oklejone są folią zabezpieczającą, która idealnie przylega do ich powierzchni. Nie ma żadnych wybrzuszeń, bąbli powietrza ani nic takich rzeczy. Szczerze to podoba mi się ten błękitny kolor. Jak folia zacznie się odrywać to zdejmę ją ze wszystkich 4 sztuk.

http://www.iv.pl/images/49191954280554135714.jpg

Opublikowano

W sumie spoko jest :cool2: u mnie też już zimowy zestaw.

Kurczę jechałem dziś przez Serock, zapomniałem :duh:

Jutro też będę jechał. Masz czas? :wink:

Opublikowano
W sumie spoko jest :cool2: u mnie też już zimowy zestaw.

Kurczę jechałem dziś przez Serock, zapomniałem :duh:

Jutro też będę jechał. Masz czas? :wink:

Poszło pw.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Długo nic się nie odzywałem co nie znaczy, że nic się nie działo:)

Nabyłem kabel diagnostyczny i zacząłem trochę się nim bawić, efekty:

1) zakodowane światła do jazdy dziennej

2) usunięta usterka nie święcących świateł biegu wstecznego w klapie

3) skasowane błędy (nawet nie było ich dużo)

Ponadto, skończyłem instalację pakietu oświetlenia (wnęki nóg kierowcy/ pasażera oraz spody wszystkich drzwi). Pozostały mi jeszcze podświetlane klamki - instalację mam już przygotowaną jednak nie bardzo mam chęci ciąć obudowy od klamek aby dopasować ledy. Czekam na ewentualną okazję aby kupić te małe części klamek w kolorze. Jedną już mam :D

W weekend licznik wybił 190000. Usterka widoczna na komputerze to uszkodzony czujnik abs. Muszę to ogarnąć (gdzieś prawdopodobnie uszkodzony jest kabel).

http://www.iv.pl/images/70676311432107672522.jpg

A tutaj najmłodszy fan marki :lol:

http://www.iv.pl/images/61502802258873431332.jpg

http://www.iv.pl/images/83837111751389935071.jpg

Zastanawiam się również nad sprzedażą autka. Niestety, pomimo tego, że bardzo je lubię i jest to samochód, który spędził ze mną najwięcej czasu, staje się on zbyt mały. Rodzinka się powiększyła, na chwilę obecną jest nas czworo i zapakowanie się z wózkiem na zakupy jest dosyć dużym problemem. Najgorzej jest jak już kupimy wszystko co jest nam potrzebne. Wózek zajmuje 3/4 bagażnika a siaty z zakupami resztę i jeszcze sporą część wnętrza. Wyjazd na mazury na 4 dni w lato będzie masakrą :|

Dzisiaj zacząłem przeglądać wszystkie dokumenty od samochodu i dostrzegłem, że nie mam książki serwisowej. Wszystkie serwisy (dla siebie samego) zapisuje sobie na jednej specjalnej kartce. Czy wszystkie bmw nie mają takiej książki? Kiedyś serwisowałem swoje e90 u Rawskiego i tam włożyli kluczyk do czytnika i wiedzieli wszystko o poprzednich serwisach - stąd moje pytanie. Na chwilę obecną serwisuje samochód poza ASO i jak udowodnić ewentualnemu przyszłemu nabywcy, że regularnie wymieniany był olej, filtry itd.? - Książka serwisowa się znalazła :D Była w innej szufladzie :mad2:

Opublikowano
Też miałem ten problem, że książka gdzieś zagineła, ale w serwisie miły Pan wydrukował mi cała historię auta za darmo :mrgreen: nie jest to ori książka już niestety, ale historia udokumentowana. :)
Opublikowano
książka w wielu wypadkach na nic się zdaje w przypadku chęci sprzedaży. Podstawa to dokumenty zakupowe ;)

Jasne, wiadomo, że książkę serwisową można podrobić. Jednak wydaje mi się, że tak robią handlarze do bezwypadkowych igieł :D

Jeśli chodzi o moją książkę serwisową to do przeglądów z ASO mam faktury na których widnieje przebieg. Reszta przeglądów już poza ASO z wpisami do książki. No nic, niedługo chyba trzeba będzie się pożegnać z autkiem :(