Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ostatnio zauwarzylem ze szybko zuzywa mi sie plyn do spryskiwaczy. Po ostatniej dolewce widze nawet ze jest on na dole na oslonie silnika. Dzwonie do ziomka z ASO a on na to "Ok wiem o co chodzi i jak to ugrysc. To czesta usterka. Pogadamy jak wroce z pracy" Wie co co to za czesta usterka?
318D E91 N47 Touring 2008r.
Opublikowano
Jesli masz xenony, to rozszczelnila/ly cie sie dysze spryskiwaczy.
Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Ja u siebie tez od pewnego czasu zauwazylem takie ubytki i wycieki w okolicach prawego nadkola,choc nie zawsze,pojawiaja sie i znikaja :? Mechanik rozbieral i twierdzi ze nie widzi tam zadnych wyciekow :mad2: A jako ze pojawiaja sie one i znikaja przy okazji uzywania tych spryskiwaczy,to domyslam sie ze winne sa pompki ktore ponoc sa 2 :roll:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co ten ziomek taki tajemniczy ? Myślę że bez ściągnięcia zderzaka się nie obejdzie .

Obejdzie się bez ściągania zderzaka, do spryskiwacza dociera się od strony nadkola.

Opublikowano

tam jest taka rurka od spryskiwacza i zbiorniczka

mogła się wyrobić albo po prostu coś w nią uderzyło (kamień)

częsta usterka

no i jak kolega wyżej wspomniał często padają pompki i ciekną

Opublikowano
tylko jak sie upewnic ze to te pompki? nie chcialbym ich wymieniac na marne? czy fakt ze wyciek wystepuje po uzyciu spryskiwaczy to potwierdza? i czy faktycznie sa 2? ktos moze wie jaki jest ich koszt?