Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam…

Mam taki oto problem :

Byłem z tematem w Inchape we Wrocławiu i usłyszałem, że jedyna opcja to wymiana reflektora.

Czy ktoś z Was miał podobny problem z e90 i jakoś inaczej sobie poradził?

Do kogo w ogóle można pojechać, żeby spróbował to naprawić ?

Chodzi mi o okolice Wrocławia.

Byłbym bardzo wdzięczny za wszystkie wskazówki.

http://zapodaj.net/5329195ace2ed.jpg.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Parujące reflektory, to co raz większa zmora. Proponowałbym raczej uszczelnienie miejsce łączenia klosza i wkładu jakimś silikonem. To najtańsza opcja i może okazać się skuteczną. Żarówki masz dobrze osadzone, tak?

Ja walczyłem z reflektorami przeciwmgielnymi made in Taiwan. Chyba za trzecim razem udało mi się uszczelnić. Od kilku miesięcy zero zaparowań. :D

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

Żeby "wyciągnąć" wilgoć z reflektora dobrym sposobem jest uszyć małą materiałową "poduszeczkę" (2x2-3x3 cm) i wypełnić ją tym żwirkiem z pochłaniacza wilgoci (można kupić w sklepach budowlanych itd). Poduszeczkę wsadzić do reflektora za jednym z otworów na żarówkę, zatkać deklem i chwilę z tym pojezdzić. Potem jak reflektor będzie suchy, uszczelnić go silikonem.

Powodzenia

Opublikowano
to co napisal myziak dziala ale tylko do czasu bo nie uszczelnisz lampy z powrotem, probowalem na wiele sposobow i nic nie dzialao 100%, niestety jedny sposob to wymiana.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Rivasi, masz rację ten sposób jest tylko dobry do "wysuszenia" reflektora ale bez uszczelnienia go nie ma szans na to że reflektor nie będzie parował.

Kiedyś zgubiłem gumowy dekiel od reflektora w moim Civicu Type R, a tam jest taki duży klosz lampy to w żaden sposób nie mogłem go osuszyć, tylko patent z pochłaniaczem wilgoci pomógł ;)

Opublikowano

Moim zdaniem to jakis obled.

Mam wymieniac lampe za 1000 zł, tyle na allegro kosztuje jakas wzglednie dobra pozycja przy przebiegu auta 96 000 km ?!

To smieszne…

Jakosc bmw poraza.

Opublikowano

Jakosc bmw poraza.

ah, to nie od wczoraj :)

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Pytanie dlaczego zaczęła parować, możliwe, że po wymianie żarówki otwór został źle zaślepiony.

Może wystarczy spróbować pozbyć się tej wilgoci.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
mlody_d dobre pytanie właśnie dlaczego tak się dzieję ja mam 2005 i czasem jak jest jakaś chu** pogoda to też mi parują ale po chwili jest wszytko ok...na szczescie nie narzekam bo normalnie jest wszytko ok!
Opublikowano

odpowiedz tomasza jest ciekawa bo jest dosyc sympomatyczna wysilku mark premium aby obnizyc oczekiwania wobec nich a dalej byc... premium.

Pamietam jakies prawie 20 lat temu, byl szeroki artykul we francuskiej prasie na temat goscia ktory odebral mercedesa z najwyzszej polki z salonu a po dwoch tygodniach lampka podsufitki oraz lampka pasazerska przestaly dzialac (nie zarowka tylko cala lampka) i jak mercedes sie wil w przeprosinach w prasie i zapewnial ze to przypadek ktory sie nie powtorzy i jak skompensuje problem klienta... dzisiaj to nie do pomyslenia bo nawet parujacy reflektor moze byc ok bo w sumie nie paruje caly czas... zauwarzcie roznice...

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

odpowiedz tomasza jest ciekawa bo jest dosyc sympomatyczna wysilku mark premium aby obnizyc oczekiwania wobec nich a dalej byc... premium.

Pamietam jakies prawie 20 lat temu, byl szeroki artykul we francuskiej prasie na temat goscia ktory odebral mercedesa z najwyzszej polki z salonu a po dwoch tygodniach lampka podsufitki oraz lampka pasazerska przestaly dzialac (nie zarowka tylko cala lampka) i jak mercedes sie wil w przeprosinach w prasie i zapewnial ze to przypadek ktory sie nie powtorzy i jak skompensuje problem klienta... dzisiaj to nie do pomyslenia bo nawet parujacy reflektor moze byc ok bo w sumie nie paruje caly czas... zobaczcie roznice podejscia...

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Sprawdz czy klapka oslaniajaca zarowki jest szczelna i nie ma polamanych zatrzasków bo u mnie przez to lampa parowala..
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania