Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ktos moze uzywal klockow bezpyłowych. Chcialem sie dowiedziec czy warto w nie inwestowac i czy rzeczywiscie wcale nie pyla, jak hamuja itp. Dodam ze roznica w cenie jest znaczna.

Londyn
Opublikowano
A które masz na myśli? Na forum jako nie pylące to znane są ATE Ceramic i chłopaki potwierdzają, że nie pylą, albo pylą w śladowych ilościach
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
jest znaczna ale nie pylą i są trwalsze z tego co zauważyłem po 4000km. Ja kupiłem na przód klocki ceramiczne z ATE z czujnikami wyszło jakieś 680zł do e91lci ale uważam że warto :D
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
nie wiem czy najlepsze mam klocki tej firmy w golfie od żony i piszczą jak cholera... w tym iż nie ceramiczne tylko zwykłe mimo wszystko polecił bym ci ceramikę ATE jak potwierdzi większość forumowiczów - sprawdzone :)
Bayerische Motoren Werke
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu masz zdjęcia kolegi adambana

viewtopic.php?f=159&t=240425&hilit=ate&start=15

Wiedz różnica jest znaczna i ja też następny komplet taki wezmę :)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
polecam bo watro :D jak mówiłem mam ale ATE innych nie stosuje tak samo z tarczami i polecam ! :D
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
Cztery miesiace temu podjechalem do mojego znajomego mechanika na wymiane tarcz i klockow (przod i tyl). Doradzil mi tarcze ATE i klocki ATE Ceramic wiec mu zaufalem. Od tego czasu przejechalem 10 000 tys i moge wam powiedziec ze jest bardzo dobrze :8) Skutecznosc hamowania super, trwalosc + i praktycznie zero pylenia. Zaplacilem za wszystko ( tarcze 4x kocki ATE Ceramic 4x + czujniki + wymiana plynow ) 1 200 PLN. Polecam
Opublikowano

Nie wiem czy wiesz ale producent nie zaleca stosowania klocków ceramic do power disc 'ów

BMW ----> Bandżo Może Wszystko
Opublikowano
Wniosek taki. Dobre auto powinno miec dobre klocki....Dzieki :cool2:

dokładnie i pamiętaj na pszyszłoś kupowanie "szitu" lub robienie "szitu" przy samochodzie szybciej czy później się zemści :wink:

Bayerische Motoren Werke
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czy wiesz ale producent nie zaleca stosowania klocków ceramic do power disc 'ów

A czemu? Przeglądałem ich oferty ale na taką wypowiedź niestety nie trafiłem. Daj jakiegoś linka.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Kurcze nie mogę znaleźć ale z tego co pamiętam to było tam napisane że jeśli zakładamy ceramiczne klocki to tarcza musi być gładka bo na PD podobno szybciej klocki się zużywają. Jeśli znajdę to podeślę linka
BMW ----> Bandżo Może Wszystko
Opublikowano

Także polecam ATE caramic .

W e91 felgi czyste od mycia do mycia . W f11 na seryjnych jakichś dziadostwach zawsze muszę gąbką wjeżdżać w felgę :cry2:

Co do hamowania to wcześniej były jakieś textary , czy coś w tym stylu i oprócz pylenia to raczej nie ma różnicy w hamowaniu .