Skocz do zawartości

BMW e38 728 Rozrusznik Kręci ale nie Odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem odpalić swoją BMW a tu problem

Rozrusznik kręci ale nie odpala

Paliwo jest

Nie słychać pompy paliwa

Bezpieczniki od pompy paliwa są OK

Prosze o jakiekolwiek wskazówki ...

Opublikowano
Jakieś błędy na kompie?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

Paliwa mam ok 15 Litrów

Mam też LPG

Probowałem trzymac przycisk od LPG i krecic (zeby awaryjnie odpalic samochod na gazie) ale nic z tego

Byc moze ta opcja u mnie nie działa

Sprawdze jeszcze zaraz napiecie czy jest w kostce do pompy

Opublikowano
Dolej z 10 litrów benzyny i sprawdź. Nie wiem dlaczego ciągle myślę o pompce w zbiorniku, bo objawy są właśnie takie. Ja tak miałem w dieslu 3.0. Jak to nie to to nie mam pomysłu :(
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano
Sprawdzałem napięcie w kostce od pompy

Po przekręceniu stacyjki w pozycje drugą

Wynosi 10V czy to normalne?

Czy za mało?

po włączeniu zapłonu pompka paliwa musi nabić odpowiednie ciśnienie jeśli wo gule nie słychać żeby pracowała to masz przyczynę

na gazie jeśli masz taką funkcje też musi odpalić a przynajmniej się odezwać nawet w zimę tylko wszystkie sekwencje gazu od dawna już zaczęli ustawić tak przy montażu że najpierw na benzynie musi odpalić a dopiero po określonej temperaturze płynu chłodzącego da się przerzucić na gaz ,ale to tylko kwestia ustawień wszystko da się zmienić ,jaką masz instalacje podjedź do gazowników niech ci ustawią opcje odpalanie na gazie od razu i się okaże czy odpali a musi .

Opublikowano
To, że pompki nie słychać to jeszcze nie przyczyna. Mojej nie było słychać, a była sprawna. Dopiero jak po czasie wymieniłem na Bosha to było ją słychać.. głośno i wyraźnie :D :D
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano
Kazdą sekwencję bez podłączania pod kompa da się odpalić na gazie od razu tylko odpowiednio trzeba wcisnąć przycisk. Najczęściej trzeba go trzymać.

nie stety nie każdą :search: