Skocz do zawartości

Inspection i temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Mam do was kilka pytań.Pierwsze gdy przekręcam kluczyk w stacyjce pisze mi inspection i pod spodem 15900km Możecie mi powiedzieć o co w tym chodzi? Wiem że to jest coś z wymiana oleju albo coś. Natomiast drugie pytanie dotyczy temperatury podczas jazdy czasem zacznie mi tak pikać i na ekranie miga temperatura i nie mam pojęcia dlaczego. I jeszcze jedno czy też u was tak długo trzeba czekać na to żeby się w środku nagrzała tzn musze przejechać około 8km żeby ciepłe powietrze było. Pozdrawiam :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1.Inspection dotyczy tego kiedy ostatnio był robiony serwis. Znaczy kiedy ostatnio ktoś ci kasował tą inspekcje. Komputer zlicza do 0 kiedy powinna być następna zrobiona. Z tego co wiem to różnie jest to poustawiane. Ja mam ustawiane liczenie od 30000km do 0km. W tym czasie koło dwa razy wymieniam olej i kasuje ponownie. Te 30000 można przestawić kompem.

2. Temperatura pika jeżeli na zewnątrz temperatura spadnie poniżej +3st i wtedy też kilka razy mignie.

3. Tak dokładnie nie patrzyłem kiedy robi mi się ciepło w aucie. Ale do roboty mam około 6km, to tak po 4km leci ciepłe.

Opublikowano
Te 15900 to jest ilość km do zrobienia kolejnego serwisu a nie ile jest zrobione od ostatniego. Oczywiście te km lecą szybciej niż te na liczniku. Zalezy to od sposobu jazdy i użytkowania.