Skocz do zawartości

Wibracja Wału pędnego e46 automat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post wiec proszę o wyrozumiałość. Chcę zaznaczyć iż przeglądałem forum odnośnie mojego problemu z moim autem ale nie doszukałem się odpowiedzi. Panowie Mam BMW e46 2.0 D niby 3.18D Touring skrzynia Automatyczna problem z wibracją pod spodem samochodu i teraz pytanie czy to możliwe: Wał został wyważony i przy okazji założona nowa podpora. Panowie w warsztacie stwierdzili że wał jest w bardzo dobrej kondycji i krzyżaki nie nadają się do wymiany. Przegub Gumowy jest dobry guma nie parciała tuleje nie są wybite jedynie co zauważyliśmy to że jest nie duży luz na wałku dokładnie w pokrywie tylna strona skrzyni (przeniesienie napędu) już na wał. Co ciekawe jest Zestaw naprawczy pokrywy wyjściowej 24117557048 $292.03. Panowie czy to może być problem że wibrację się pojawiają nie zawsze i nie jest to uwarunkowane prędkością czasem przy 30 kh czasem 70 kh. Proszę o opinie fachowców i z góry dziękuję.
Opublikowano
Ten temat był niedawno poruszany, około 3 tygodnie wstecz. to wina konwertera jak twierdzą niektórzy lub skrzyni GM , która niestety znalazła się w tym świetnym modelu. Szkoda, że specjaliści od skrzyń nie wypowiadają się na tym forum. Ja już przywykłem do tych wibracji, gdy sie pojawiają, odpuszczam lub dodaje gazu i wszystko wraca do normy. W zasadzie najlepszą terapią będzie swap na manual i najmniej kosztowną. :roll:
Opublikowano
Dziękuję za odpowiedź no i optymizmem nie zawialo. Czyli co wymiana skrzyni ? Rozumiem że ten konwenter to coś w skrzyni. Czy można prosić o link do tego tematu z przed 3 tygodni. Pozdrawiam i liczę na więcej wskazówek.