Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przepraszam piszę ten post bo nie mogę znaleźć jak w E39 można zrobić test zegarów oraz jak wyświetlić przebieg ... :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: Pomóżcie ...

http://img255.imageshack.us/img255/3750/m54pd.jpg

wcześniej: E32 750 V12 - to była jazda ;-)

Teraz: E39 3.0d

Opublikowano
Wszystko byłoby fajnie gdybym znalazł funkcje dla E39 a nie dla E32 lub innych. Znalazłem coś od E39 ale ktoś napisał, że trzeba trzyamć przycisk CC (Check Control) a następnie wybierać przyciskiem od kilometrów. Ja niestety mam tylko 1 przycisk na tablicy rodzielczej.

http://img255.imageshack.us/img255/3750/m54pd.jpg

wcześniej: E32 750 V12 - to była jazda ;-)

Teraz: E39 3.0d

Opublikowano

też filozofia :lol:

przekręcasz kluczyk żeby rado działało (chyba pozycja 1) i wciskasz ten jeden guzik i trzymasz dopóki coś sie ni epokaże, jak się pokaże to naciskasz jeszcze raz i jest test 2 i dalej nie pamiętam (czekasz chilę i sie włączy albo czekasz chwilę i naciskasz jaeszcze raz)[/img]

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
  • 3 lata później...
Opublikowano
Koledzy pomóżcie... Chciałem sprawdzić ile mam jeszcze w baku (obecnie źle wskazuje na zegarach) tzn, w jednej i drugiej części baku. W czasie wykonywania testu było wszystko Ok tylko, od testu 3 do 20 już nie było tak. Wchodząc do tych testów pojawia się komunikat " LOCK:ON " po czym liczy do 45 i koniec testu. Jak to zrobić żebym mógł wykonać pozostałe testy?? Pozdrawiam
Opublikowano

To będzie tak:

THK:4,6/17.2/21.9L czyli: poziom paliwa lewy czujnik 4,6l; poziom paliwa lewy czujnik 17,2l; razem 21,9l

TRAN 21,3 L czyli wartość wyświetlana poziomu paliwa.

Opublikowano
A ile jest w prawej części zbiornika??? ;/

To będzie tak:

THK:4,6/17.2/21.9L czyli: poziom paliwa lewy czujnik 4,6l; poziom paliwa lewy czujnik 17,2l; razem 21,9l

To miało być tak: :duh: :D

THK:4,6/17.2/21.9L czyli: poziom paliwa lewy czujnik 4,6l; poziom paliwa prawy czujnik 17,2l; razem 21,9l

Opublikowano

Bardzo przepraszam że to co napiszę nie powinno się tu znajdować tylko w innym dziale ale mam problem który wiąże się z tym. Mianowicie wskaźnik paliwa pokazuje, że mam około 17 litrów. Jak dojdzie do 15 litrów na liczniku gaśnie samochód i juz nie odpali dopóki nie zaleje ropu. [ BMW e39 530]. Moje pytanie brzmi : Dlaczego tak jest, że przy 15 litrach gaśnie? Co może być uszkodzone?

THK:4,6/17.2/21.9L czyli: poziom paliwa lewy czujnik 4,6l; poziom paliwa prawy czujnik 17,2l; razem 21,9l

Opublikowano
Bardzo przepraszam że to co napiszę nie powinno się tu znajdować tylko w innym dziale ale mam problem który wiąże się z tym. Mianowicie wskaźnik paliwa pokazuje, że mam około 17 litrów. Jak dojdzie do 15 litrów na liczniku gaśnie samochód i juz nie odpali dopóki nie zaleje ropu. [ BMW e39 530]. Moje pytanie brzmi : Dlaczego tak jest, że przy 15 litrach gaśnie? Co może być uszkodzone?

Musisz wymienić wstępna pompę paliwa która znajduje sie baku.

Opublikowano

Ta pompa znajduje się po prawej stronie?

Opublikowano
Ta pompa znajduje się po prawej stronie?

Tak po prawej stronie, jednak zanim kupisz nową upewnij się że Twoja jest uszkodzona, może być np przepalony bezpiecznik

Opublikowano

z tego co wiem to wstepna pompka znajduje sie pod fotelem kierowcy znaczy na zewnatrz auta

najlepiej podepnij pod kompa i sprawdz w live data jakie masz cisnienie :?: powinno wskazywac około 4 bar

Opublikowano

Racja, w 530d są dwie, w baku i pod podłogą i to prawdopodobnie ta pod podłogą nie daje rady.

Wcześniej myślałem o mojej 525 tds gdzie jest tylko jedna pompa, przepraszam za pomyłkę.

• 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Wg mnie te wskazania sa prawidłowe.12,6/16,6/29,3L oznacza ze w jednym zbiorniku masz 12.6 w drugim 16,6 a w sumie 29,3L paliwa...dla czego sadzisz ze cos jest nie tak?