Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.bmwarchiv.de/vin/jy71094.pdf

Daten für die Fahrgestellnummer: WBAAX51000JY71094

Modellbezeichnung: 318i

Ausführung: Europa

Typschlüssel: AX51

E-Code: E46 (3FL)

Karosserie: touring

Lenkung: links

Türen: 5

Motor: N42B20 - 2,00l (105kW)

Antrieb: Heckantrieb

Getriebe: automatisch

Außenfarbe: Titansilber Metallic (354)

Innenraum: Stoff Tex 2000/brombeer (J1BB)

Produktionsdatum: 03.09.2002

Werk: Regensburg

Code Standard Equipment

S548A Kilometer-calibrated speedometer

S851A Language version German

Code Optional Equipment

S205A Automatic transmission

S210A Dynamic stability control

S255A Sports leather steering wheel

S354A Green windscreen, green shade band

S423A Floor mats, velours

S428A Warning triangle and first aid kit

S431A Interior mirror with automatic-dip

S473A Armrest front

S508A Park Distance Control (PDC)

S520A Fog lights

S534A Automatic air conditioning

S550A On-board computer

S650A CD player

S661A Radio BMW Business (C43)

L801A National Version Germany

S863A Retailer Directory Europe

S879A On-board vehicle literature German

P972A Comfort Package

Opublikowano

Jak zawsze u handlarza wszystko idealne. Opis stworzony w ten sposób by za wszelką cenę zwabić klienta na oględziny i już na miejscu odprawić na nim swoje czary. Nie mówię że na 100% tak będzie i w tym przypadku, jednak już kilka razy oglądałem takie auta dla znajomych. Niestety nie są to samochody idealne prosto od Niemca, a egzemplarze skrajnie wyeksploatowane po różnych przygodach, których już nikt za granicą nie chce bądź boi się tam sprzedać ze względu na rygorystyczne przepisy konsumenckie. Zdjęcia słabiutkiej jakości jak to na OLX, auto najprawdopodobniej z Berlina, więc raczej nie od rodowitego Niemca :wink: Klasyczne dla tej tapicerki przetarcia pod tyłkiem, głęboka rezerwa w baku, wyświetlacz radia wygląda na padnięty, brakuje dywaników welurowych, ktróre przy tym przebiegu powinny być jak nowe :|

Jakieś 10 lat temu sam w wyszukiwarce wpisywałem hasło "idealny" bo zdawało mi się że, że faktycznie będą to ponadprzeciętne egzemplarze, zadbane, eleganckie. Taka młodzieńcza naiwność :cool2: W przypadku 12letniego pospolitego auta z Berlina nie ma co się nastawiać na cuda :wink:

Opublikowano

Masz tu VIN po polsku:

Numer podwozia WBAAX51000JY71094

Kod typu AX51

Typ 318I (EUR)

Typoszereg E E46 (3FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik N42

Pojemność skokowa 2.00

Moc 105

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF TEX 2000/BROMBEER (J1BB)

Data prod. 2002-09-03

Składanie Wyposażenie

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

P972A COMFORT PAKET Pakiet komfort

Składanie Wyposażenie seryjne

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Wszystkie kierunkowskazy powinny być pomarańczowe. W samochodzie nie ma wg VINu alarmu. Zastanawia mnie jeszcze stwierdzenie sprzedawcy, że tylna kanapa jest składana - tego w VINie też nie ma, chyba że touringi miały tą opcję jako standardową?

Opublikowano
Jak ludzie zaczną wierzyć w te cudowne przebiegi, które "sugerują" że auto prawie nie jezdziło, to handlarze powolutku zaczną schodzić w 10, 15, 20 letnich autach poniżej 100tys. To kwestia czasu. :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teoretycznie tak, jak dobrze zagadasz. Ogólnie powinien być właściciel z dowodem rejestracyjnym.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Auto warte zainteresowania czy nie? Jak sprawuje się AUTOMATYCZNA SKRZYNIA tip-tronik Z OPCJĄ RĘCZNEJ ZMIANY BIEGÓW i czy jest awaryjna? Można liczyć

na bezproblemowość takiej skrzyni?

Opublikowano
Skrzynia jak skrzynia :wink: Te auto ma 12 lat, jest do kupienia za ok 8-10% wartości początkowej. W każdej chwili może popsuć się każdy element i ma do tego pełne prawo.
Opublikowano

l:

Osobiście wole nie bite a z większym przebiegiem niż bite i z mniejszym...

Tylko tak naprawdę do końca nie wiadomo co lepsze. Większość się "pogodziła" z tym że same walone, więc wystarcza im zapewnienie że zrobione zgodnie ze sztuką i na oryginalnych częściach. Tylko jak to sprawdzić? Nikt nie wie, więc wystarcza im, że sprzedawca tak powiedział (o ile się przyzna że auto było walone, a jak już wyjdzie na jaw, to albo wiewiórka zadrapała, albo, panie ja nic nie wiem) Jeszcze inni twierdzą, że nieważny przebieg ale stan techniczny (rzeczywiście nie ma związku :lol: ) itd, itd można tak pisać cały dzień :D Generalnie jaki sprzedawca taki kupujący i na odwrót :roll:

Opublikowano
Właśnie. I jak tu spokojnie kupić auto ze świadomością, że nikt nie nabija ciebie w butelkę. Może zobaczy ktoś z okolic Inowrocławia to BMW (przypadkiem) i da znać czy to przysłowiowa butelka czy coś warte uwagi.
Opublikowano
Pomijając kwestie techniczne, jak dla mnie kolor tapicerki dyskwalifikuje to auto. Ale to moja subiektywna opinia i wiem, że o gustach się nie dyskutuje ;)

A mi się kolor podoba

Opublikowano
Opis rzeczywiscie rewelacyjny. Nie raz nówki prosto z taśmy, potrafią mieć jakieś uszkodzenia a tu proszę :mrgreen: Niech się Niemcy uczą od Polaków jak powinny jezdzić, wyglądać i ile kosztować ich auta u nas :D
Opublikowano
tomjab nie obraź się ale po opisie widzę że nie masz po co jechać... Ja jestem mocno zajęty i za tydzień wyjeżdżam na Fuertaventura na 10 dni więc z czasem u mnie krucho...

Spoko. Nic na siłę. Mam czas z kupnem więc się nie napalam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli to jest kompletna cena do rejestracji, to musiałby to auto kupić za 2000E. Trochę tanio jak na poliftowe E46 z takim przebiegiem. Skoro jest z Niemiec to łatwo sprawdzić przebieg, jakieś ślady muszą być. Ja bym od tego zaczął.