Skocz do zawartości

[E46]Mocowania chłodnicy wody w podłużnicach

Strikxe222

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie...nie miłe rozczarowanie... jak składałem auto myślałem,że wszystko jest okej... a teraz są jaj... bo nie da się zaluzji chłodnicy wyjąc by koło pasowe odkręcić ponieważ...

myślałem,że to tak pod skosem jest okej ponieważ identycznie jest z dwóch stron więc mówie nie możliwe by skrzywiło..ale jak przedni pas(wzmocnienie skrzywiło w stronę silnika)(wymieniłem na nowy) i chłodnicę wody+klimy+ic wygięgło w stronę silnika to i to

http://zapodaj.net/bd282d3b2d01b.jpg.html

a tu się okazuje,że ma być tak:

http://zapodaj.net/e329cac281f3b.jpg.html

przez to jak mam skrzywione to automatycznie żaluzję idą do tyłu.. i zachodzą pod tą belkę z przodu silnika i nie wyjmie się..gdyby były na prost założone to było by gites... pytanie takie..bo żeby się do tego dostać wystarczy zdjąc zderzak przedni+IC odkręcić(2 śrubki) i dwa węże od IC odpiąc i mamy na dłoni to...

czy da radę to młotkiem naprostowac?? czy lepiej blacharzowi zostawić? pytam bo nie chce 20 razy ściągać zderzaka poneiważ jest problem zawsze z wyjęciem prawej strony i boje się,że urwę mocowania w zderzaku...

czy mechanik młotkiem da radę to naprostowac? czy to może jest jakieś mega mocne... i nie da rady?

• Zasłużeni forumowicze
Będzie swap? :mrgreen: ja bym spróbował młotkiem, ale takim fest 15kg. Ale ta sarna wypasiona..była dziczyzna?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

dobrze przemysl sprawe, jak wiemy tankujesz za 20zł, tyle tez wezmie blacharz

jesli dobrze pukniesz młotkiem (nie ważne czy w głowe czy w auto) to 20zł zaoszczędzisz na paliwo a to przyznasz kusząca propozycja :cool2:

moze daj ankiete i zagłosujemy co masz zrobić :norty:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Puzonn.. z tym 20zł to prawda no moze nie do końca ;) bo za 20zł to zawsze lpg tankowałem do audicy...a do bmw nie zdarzyło się za 20zł zalać...najmniej zawsze 30zł nie mniej niż 30zł! ale ja nie tankuje tak jak może sobie myslisz..jezdzi do rezerwy i za 30zł i za chwile rezerwa...jeżdzę... jak zapali się kontrolka rezerwy robię maks 10km i leje za 30zł i znów mogę smigać dużo za nim się zaświeci jak jest waha to się leje i za 50 i za 100zł najwięcej to 155zł było zatankowane :)

sprawa druga kolego Puzonn pytam poważnie..bo zdjać zderzak+ic odkręcić+dwa węże od ic wypiąc to proste jak but i szybko można zrobić... kwestia tego..czy te uchwyty pod podłużnicami nie są z czegoś takiego..ze uderzenie młotkiem nic nie DA o to chodzi... chciałem wyjąc żaluzje chlodnicy by mechanik miał lepszy dostęp do koła pasowego..ale nie da rady wyjąc bo automatycznie żaluzje poszły do tyłu..(a chciałem wyjąc bo przez to,że one poszły do tyłu..zachodzą blisko węża od intercoolera po prawej stronie) w sumie stykają się już z wężem...dałem tam taką folię bobęlkową kawałeczek ino... i jak bym mechanik ciągnał zaluzje do góry to jeszcze by rozciął węza od IC

dla tego powiem mu,że ma wymienić to koło i tyle...pojadę do blacharza(dzwoniłem do niego firma posiada ramę blacharską itp) na zdjęciu stoją gorsze jak i lepsze auta typu audi a4 b7,lancer, itp i koleś robi profesjonalnie nie aż tak drogo.. tylko pierw na oględziny mam jechać by zobaczył co jest do robienia a potem termin...

Staszek jedz do blacharza i nie tankuj na minimum bo w okresie zimowym będziesz miał problemy z wodą w zbiorniku.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Moderatorzy w dziale E60/61 straszą banami a takiemu Stachowi co częściej zakłada tematy niż do kibla chodzi (miały być skarpetki ale tu bym mocno zanirzyl zdolności Stacha) nic nie robią :mad2: gdzie tu sprawiedliwość :evil:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Moderatorzy w dziale E60/61 straszą banami a takiemu Stachowi co częściej zakłada tematy niż do kibla chodzi (miały być skarpetki ale tu bym mocno zanirzyl zdolności Stacha) nic nie robią :mad2: gdzie tu sprawiedliwość :evil:

Raportowałem wczoraj ten temat jak i inne, w których Staszek żali się, że go jego wymyślona dziewczyna rzuciła, ale raport zamknięty bez odpowiedzi, Staszek niezbanowany a temat dalej otwarty... Co zrobić :) Widać musi sobowtór Staszka przyjść, zrobić rozpierduchę w temacie i dopiero go zamkną ;)

Proponuję na wzór forów zagranicznych, aktywacja konta po rejestracji przez administratora i przyglądanie się jednostrzałowcom i sprzatanie syfu na bieżąco. Fakt, ostatnio non stop widzę, posty w stylu: "witam", "pomocy", "nie odpala", liczba postów: 1, dołączył: tego samego dnia. Szukać się nie chce, forum zaśmieca a oni i tak tu więcej nie wrócą bo fura odpaliła w końcu.

A Staszek to już temat rzeka... pisałem do admina, jaki jest sens, banować gościa, skoro on i tak zaraz wraca pod nowym kontem i jest w stanie napisać kolejnych 50 beznadziejnych postów bezkarnie. Skoro raz go zbanowali, to powinni banować go za każdym razem jak tu wróci... Ale bez skutku...

Witam Panowie. Dzisiaj mój mechanik jak skończy prace w polu to bierze sie za moje auto. Mowi do mnie Staszek zadnym młotkiem prostować nie bedziem. Odpalam trzydzieste i liną naciagniemy tylko auto trzeba dobrze do dzrewa przywiazać.

Ja do nie mówię stary tak sie nie robi. A on do mnie Stachu luzuj majty, damy rade to taka moja kratownica. Co robić? zaufać mu?

• Zasłużeni forumowicze
Jestem za :cool2: dobrze gada :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Poważnie mówię rzuciłą mnie dziewczyna...z którą byłem 2 i pól roku... i to przez to,ze nie mam pracy ciągle...fakt jestem gamoń.. w sumie miała racje..od 2 lat nic się na plus nie zmieniło a jest jeszcze gorzej.Sprzedana audi..rozwalone bmw..jazda czinkiem(puszką według niej) już nie było to co wcześniej..że usnąc się nie dało myśląc o niej..mimo,że jestem facetem to od wczoraj,żem wylał łez za całe swoje życie.Szkoda mi bardzo bo to moja pierwsza dziewczyna była..i jakoś nie mogę sobie wyobrazić,życia bez niej..co lepsze dzwoniłem przepraszałem ale to nic nie da.My tak od roku się rozstawaliśmy tylko jej było ciągle żal mnie ze taka jest dla mnie nie miła i wracła i się godziliśmy..ale ona mówi ja nie chce w kółko sie toczyć..chce do przodu iśc..co ja poradzę,że pracy znaleść nie mogę..szkoda mi jak cholera bo chciałem z nią być.. :cry2: Do tego ma też żal że przez 2 i pół roku nigdzie razem nie wyjechaliśmy nawet na 2 dni na weekend..bo wiecznie kasy nie było.Co miałem 200,300zł co bym ją zabrał gdzieś..to musialem do auta dokładać i zostawło mi 30zł.. jak było audi to wiadomo tez się coś dołożyło ale tamtym autem wszędzie się jedziło..nad wisłę itp wiadomo se... w nocy pierwszy raz itp.Aż ból w sercu rozrywa i do tego brak pracy.. auto popsute.. i powiedziała..kupiłeś to auto i wszystko między nami zaczęło się pusć.. trza było tamto już zostawić

możecie wszystko mówić już na mnie,jestem trollem,durniem,mało zaradnym chłopakiem który ciągnął co weekend 100zł by do dziewczyny jechać.

To będzie tak:

Proponuję całą trylogię obejrzeć.

Staszek, proszę, nagraj to jak prostujecie te mocowania i wrzuć filmik.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• Zasłużeni forumowicze
:duh: staszek moze zamiast w aucie grzebac bys w babie pogrzebal, moze by cię wtedy nie zostawila. Ja rozumiem zamilowanie do samochodu ale zeby taka skrajnosc jak u ciebie. Rzucila cie "niby" twoja laska a ty pojechales klocki kupowac do auta ktore nie jeździ :shock: ja ci mowie, przegrales życie. Co nas obchodzi to wszystko? Ja sie zastanawiam gdzie sa moderatorzy aby zrobic porzadek z toba i twoimi tematami. Twoje posty to kabaret, nic tylko popcorn zrobic usiasc wygodnie i uruchomic forum bmw-klub. Komedia murowana.

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Poważnie mówię rzuciłą mnie dziewczyna...z którą byłem 2 i pól roku... i to przez to,ze nie mam pracy ciągle...fakt jestem gamoń.. w sumie miała racje..od 2 lat nic się na plus nie zmieniło a jest jeszcze gorzej.Sprzedana audi..rozwalone bmw..jazda czinkiem(puszką według niej) już nie było to co wcześniej..że usnąc się nie dało myśląc o niej..mimo,że jestem facetem to od wczoraj,żem wylał łez za całe swoje życie.Szkoda mi bardzo bo to moja pierwsza dziewczyna była..i jakoś nie mogę sobie wyobrazić,życia bez niej..co lepsze dzwoniłem przepraszałem ale to nic nie da.My tak od roku się rozstawaliśmy tylko jej było ciągle żal mnie ze taka jest dla mnie nie miła i wracła i się godziliśmy..ale ona mówi ja nie chce w kółko sie toczyć..chce do przodu iśc..co ja poradzę,że pracy znaleść nie mogę..szkoda mi jak cholera bo chciałem z nią być.. :cry2: Do tego ma też żal że przez 2 i pół roku nigdzie razem nie wyjechaliśmy nawet na 2 dni na weekend..bo wiecznie kasy nie było.Co miałem 200,300zł co bym ją zabrał gdzieś..to musialem do auta dokładać i zostawło mi 30zł.. jak było audi to wiadomo tez się coś dołożyło ale tamtym autem wszędzie się jedziło..nad wisłę itp wiadomo se... w nocy pierwszy raz itp.Aż ból w sercu rozrywa i do tego brak pracy.. auto popsute.. i powiedziała..kupiłeś to auto i wszystko między nami zaczęło się pusć.. trza było tamto już zostawić

możecie wszystko mówić już na mnie,jestem trollem,durniem,mało zaradnym chłopakiem który ciągnął co weekend 100zł by do dziewczyny jechać.

:shock:

Po co Ci robota, otwórz warsztat samochodowy albo diagnostykę bmw :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

tylko ja to napisałem o dziewczynie na prawdę.PRZYSIĘGAM NA BOGA ŻE TAK JEST

i co zrobić by ją odzyskać..znaleść pracę..cv z 30 rozniosłem.. i lipa...w necie tez wysyłąlem i nic..jedynie byłem w piekarni jako kierowca na rozmowie ale jakiegoś frajera znalezli i lipa.Nawet dla niej miałem pracować jako staż z UP przy tych co się te puszki czy co segreguje na taśmie ale ojciec powiedział ..Ty masz zawód a nie bedziesz śmieci przebierał.. i odpuściłem... mam prawo jazdy kat C ale co z tego skoro do tego potrzebne są kwalifikacje? i weż tu 2500 na KW

już mi kiedyś na jednym forum powiedzieli..,myślę od du.. strony zamiast bmw z 22tys kupywać trza było tamto audi dołożyć 3,4 zrobić na igłę i iść na c+e + kw i była by kasa..praca.. a tak to jest e46 na które dmucham co dzień i latam ze szmatką..które już 6mc stoi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.