Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym zapytać czy to normalne, że przy porze roku jaką obecnie mamy, a dziś na przykład w wielkopolskiem 13stC, samochód dymi na biało. Nie są to jakieś kłęby, nie śmiedzi, po prostu widać spaliny.

dodam, że pokrywa głowicy wymieniana była 5tyś km temu.

Silnik m54b22 przebieg 130tyś.

Opublikowano
mam taki zamiar, ale dopiero w przyszłym tygodniu. mam nadzieję, że to nie odma. pokrywa głowicy była wymieniona, w weekand wymieniam olej, zobaczymy co będzie.
Opublikowano
Olej wymieniony. Tak jakby mniej dymiło, ale może to tylko moje złudzenie. Ogólnie na trasie to wszystko gra, tylko jak przeciskam się przez Poznań to widać jednak małe obłoki z rury. Może to kwestia temperatur, nie wiem.
Opublikowano

Wymieniana była pokrywa głowicy? Co się z nią działa? Czy tylko uszczelka pod pokrywą zaworów?

Ile robisz dziennie km? Bo prawdopodobnie jest to tylko skroplona woda która się wypala.

Opublikowano

Wymieniona była pokrywa głowicy, nie wiem co było nie tak, poprzedni właściciel wymieniał w aso jakies 2msc temu.

dziennie robie około 5-10 km , czasami w ogóle. raz w tygodniu 100km dodatkowo za jednym machem.

Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że może to być spowodowane, że on stoi tylko w korkach, garażowany nie jest. ;/

Jak nim już ruszę dalej to nie dymi nic, a nic. Nie mam kompletnie czasu żeby do odmy mu zajrzeć, może tam się kryje problem?

No i żeby tylko mu się nie pogorszyło.

Opublikowano
To jest dym czy para wodna? Przy tych temperaturach to może być normalny objaw w benzynie, odparowuje woda z układu wydechowego, po dobrym rozgrzaniu powinno zanikać. A przy okazji stojąc na światłach widać kto ma benzynę, a kto klekota :wink: