Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Założyłem nowy temat , ponieważ wszędzie wszystko jest chaotycznie opisane , a jeżeli ktoś znalazł wszystko sympatycznie opisane , prosze przekirować temat.

Od dłuższego czasu skrzypią mi dość konkretnie , nie znośćnie juz dla moich uszów :

drzwi przednie prawe lewe ( w lewych podłokietnik )

tył drzwo prawe i lewe

Plastiki

Ciezko mi sie jest z tym uporac dlatego prosze was o pomoc , potrzebuje konkretne propopzycje , a nie lanie wody , bo zepsujemy cały temat.

Próbowałem :

- silikon w spray ( sprawdza sie na 1 dzień , później jest jeszcze gorzej ODRADZAM )

-wd40 ( tak samo ,nie pomaga )

Pozdrawiam Kali :D

Opublikowano
no w sumie ten temat co ty podesłałeś na końcu mówi że nie pomogło...ludzie nie ma jakieś złotej rady na to dziadostwo bmw powoli mnie już wkur*** stary audi a4 jest 110 cichsze w środku i tak nie trzeszczy.
Opublikowano (edytowane)
Obkleić wszystkie uszczelki jakie istnieją tak ?? przezroczystą trzyma się mocno? masz to przetestowane? Jak to kleiles jestem prawie w obi i kombinuje jaka zabrac Edytowane przez tomasztolala
Opublikowano
dzieki za zainteresowanie sie tematem , co prawda to prawda , nigdy nie pomyslalbym ze w bmw takie cipci ripci bede mial , moja stara e30 z 87' nie zgrzypiała jak e91 z 06' , jezdze tez audi a6 z 2000roku , i n ie ma zadnych trzaasków. Napewno przetestuje taśme teflonową jak wróce do kraju i rozbiore wszystko na spokojnie :)
Opublikowano

Ja mam spryskalne uszczelki silikonem i niema zadnych skrzypien (zreszta wczesniej tez nic mi nieskrzypialo)

Wazne, zeby spryskac wszystkie uszczelki wokol drzwi, przy lusterku +gorne-te podwojne + dolne pod drzwiami +te na progu i niepowinno byc problemu.

Opublikowano
podaj nazwe tego silikonu . Spryskałem wsszystkie uszczelki silikonem , na 1 dzien było okej , na drugi skrzypiało jak w starej ładzie , brakuje słow opisac te dzwieki.
Opublikowano
podrzuci ktoś zdjęcie jak to ma przyklejone ? po otwarciu drzwi nie rzuca się to za bardzo w oczy...........bo trochę wstyd BMW i poklejone czymś uszczelki :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystkie nowsze i nowe bmw cierpią na gównianą jakość wykończenia wnętrza te skrzypienie, trzaski i latanie plastików to straszna porażka ja jestem na to bardzo wyczulony nigdy w marce,która uważa się i ceni jako premium nie powinno mieć miejsca takie niedopracowanie.

Audi od lat 90 po dziś dzień jest mega solidnie złożone jak nie było rozbierane naprawiane nic nie trzeszczy, nie pozwolili sobie na oszczędności w tej kwestii a bmw daje ciała coraz gorzej.

Opublikowano
Wszystkie nowsze i nowe bmw cierpią na [bAD] jakość wykończenia wnętrza te skrzypienie, trzaski i latanie plastików to straszna porażka ja jestem na to bardzo wyczulony nigdy w marce,która uważa się i ceni jako premium nie powinno mieć miejsca takie niedopracowanie.

Premium w BMW to seria 7, seria 6, X6 i i8 oraz wersje M.

Reszta to klasa marketingowa, zmienil sie system produkcji bo zwiekszyla sie drastycznie ilosc sprzedawanych aut a BMW stara sie byc jakosciowo takim dobrym volkswagenem/fordem ale z marza wynikajaca ze znaczka. Zachowuje niektore atuty nabyte jak chocby prowadzenie ale trudno zakwalifikowac skory, lakier, plastiki, sposob montazu, awaryjnosc seri 3 do premium a gwarancja to jakas kpina, 2 lata gwarancji dla BMW gdzie jaguar daje 5 ? niektorze (fakt niepelna w ostatnich dwoch latach) 7 ? Mam nadzieje ze ktos w koncu wpadnie na pomysl aby zaliczac do normy euro emisje produkcji auta (ktora jest potezna) dzielona przez lata gwarancji bo de facto dajac 2 lata podstawowej gwarancji BMw ci mowi moje auto jest stworzone aby byc 100% BMW przez 2 lata. ASO BMW... szkoda mi slow.

Ewidentnie dzisiaj cena seri 3 jest nieadekwatna do jej jakosci i nawet jako wielbiciel marki to trudno mi zrozumiec relacje ceny do jakosci. Ale dotyczy to rownierz innych marek premium. Ale handlowo rynek sie rownierz zmienil bo skrocila sie perioda wymiany samochodu o kilka lat. Dzisiaj samochod na zachodzie to dla wiekszosci kolejny gadget ktory za 3 lata wymieni sie na nowy, nawet sposob finansowania samochodu jest tak stworzony (wszystkie lease Drive itd).

Producent nie odczuwa konsekwencji zmniejszonej jakosci produktu bo dla kupujacego nowego auta wazniejsza jest jakosc/prestiz odbierany przez innych niz realny. Jezeli spojrzymy na fakty nowe DS4 i nowe bmw seri 3 to dwukrotny naklad finansowy nie wspomne o wyposazeniu seryjnym BMW Jezeli zapomnimy o znaczku, jak w 3 lata uzytkowania BMW nam rekompensuje nadwyzke w sposob realny/rzeczywisty . Nie mowie o wersjach specjalnych typu M albo 335i/d bo DS ich nie ma ale o typowym dizlu/benzynie 2 litra.

przymierzam sie do zakupu drugiego samochodu, bardziej rodzinego, zona cisnie na nowy bo gwarancja bo spokoj itd patrze BMW, stac mnie, zastanawiam nad X5, nawet bylem juz w salonie i byl gosc biurko obok ktory sie awanturowal bo po raz tam chyba trzeci mu odwlekaja dostawe samochodu co moze sie zdarzyc ale postawa sprzedawcy byla po prostu nie do zaakceptowania, to byla scena z szatni z filmu MIS: "generalnie jest tak i nie inaczej i co pan nam zrobi ?!". I sobie pomyslalem ze jezeli mam wydac blisko 300K a potem uzerac sie i denerwowac jak z producentem iveco bo mu winda nie przyszla po ktos tam czegos nie wypelnil... bez mnie, wezme E38 lub Alpina D10 E39 i wole napelnic kieszen mechanikow z okolicy w naprawach niz uzerac sie z ludzmi ktorzy juz od pewnego czasu nie maja ani produktu ani serwisu na poziomie ceny ktorej zadaja a ze nie potrzebuje ostatniego BMW zeby miec ogromne ego...

chyba jedyny plus pracy z ASO BMW byl by taki ze w razie problemu walil bym bezposrednio z grubej rury czytaj z adwokata i nie przepuszczal nawet kurzu na oponie a jak mam jakies zastrzezenia do lokalnego uslugodawcy to probuje poki jest uczciwy znalesc zawsze jakies rozwiazanie posrednie akdeptowalne dla obu stron.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
podrzuci ktoś zdjęcie jak to ma przyklejone ? po otwarciu drzwi nie rzuca się to za bardzo w oczy...........bo trochę wstyd BMW i poklejone czymś uszczelki :?

Jestem po zabiegu więc mogę potwierdzić skuteczność wykorzystania taśmy teflonowej. Ja kupiłem od użytkownika gorlik78 za 79 zł z przesyłką więc wynika, że sporo przepłaciłem ale biznes to biznes. Sam zabieg nie jest zbyt trudny, trochę czasu i cierpliwości i gotowe. Co do efektu wizualnego po zamkniętych drzwiach nie widać taśmy (jeśli dobrze przykleimy) po otwarciu nie rzuca się jakoś bardzo w oczy ale jednak coś naklejone jest. Fotki z telefonu więc szału z jakością nie ma:

http://images66.fotosik.pl/306/f460f6751f57087amed.jpghttp://images66.fotosik.pl/306/18a6e5b470313595med.jpg

Opublikowano
Ja mam spryskalne uszczelki silikonem i niema zadnych skrzypien (zreszta wczesniej tez nic mi nieskrzypialo)

Wazne, zeby spryskac wszystkie uszczelki wokol drzwi, przy lusterku +gorne-te podwojne + dolne pod drzwiami +te na progu i niepowinno byc problemu.

Kolego potwierdzam ja też tak zrobiłem :cool2: kupiłem w Lidlu spray silikonowy do uszczelek i wszystko idealnie pracuje. Jak widzę tą taśmę przyklejoną u kolegi na zdjęciach to przeraża mnie to. Jak by tak u mnie kumple zobaczyli coś takiego w aucie to mieli by radochę i pośmiewisko z mojej osoby :cry2: .

Opublikowano

Kolego potwierdzam ja też tak zrobiłem :cool2: kupiłem w Lidlu spray silikonowy do uszczelek i wszystko idealnie pracuje. Jak widzę tą taśmę przyklejoną u kolegi na zdjęciach to przeraża mnie to. Jak by tak u mnie kumple zobaczyli coś takiego w aucie to mieli by radochę i pośmiewisko z mojej osoby :cry2: .

Z tym pryskaniem wszystkiego na około bym nie przesadzał, bo "trzaskanie" generuje uszczelka z meszkiem i tylko ona. Co do wyglądu to faktycznie bez rewelacji ale w rzeczywistości nie rzuca się mocno w oczy. Stosowałem też różne silikony ale dopiero teraz efekt dźwiękowy "trzaskania" ustąpił całkowicie i nastała błoga cisza.

Jeżeli ktoś auta używa do jazdy a nie do pokazywania kolegom to mimo wszystko polecam :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
taśma jest jedynym i skutecznym rozwiązaniem problemu ze skrzypieniem, trzeszczeniem uszczelek smarowanie uszczelek różnymi wynalazkami powoduje że jeszcze bardziej przylega do nich kurz i nie daje długotrwałego efektu, oczywiście dla tych którzy nie pokazują tego rozwiązania kolegom :wink:
Opublikowano
Z tym pryskaniem wszystkiego na około bym nie przesadzał, bo "trzaskanie" generuje uszczelka z meszkiem i tylko ona. Co do wyglądu to faktycznie bez rewelacji ale w rzeczywistości nie rzuca się mocno w oczy. Stosowałem też różne silikony ale dopiero teraz efekt dźwiękowy "trzaskania" ustąpił całkowicie i nastała błoga cisza.

Niechodzi o wszystko do okola a o wszystkie uszczelki (niewystarczy zabezpieczyc np uszczelek na samych drzwiach zapominajac o tej na calej powierzchni karoserii)

taśma jest jedynym i skutecznym rozwiązaniem problemu ze skrzypieniem, trzeszczeniem uszczelek smarowanie uszczelek różnymi wynalazkami powoduje że jeszcze bardziej przylega do nich kurz i nie daje długotrwałego efektu, oczywiście dla tych którzy nie pokazują tego rozwiązania kolegom :wink:

Silikon w sprayu stosowalem w kazdym moim aucie na usczelki i nic sie niegdy kurzem nieobklejalo (oczywscie to co obok spryskane sie obkleja, ale sama uszczelka nie bo jest w 99% docisnieta do drzwi)

Moze mam farta, ale u mnie nic nietrzeszczalo a sam silkon do uszczelek uzywam od zawsze w kazdym aucie (spryskuje 4-5 razy w roku)

Mam nadzieje, ze nie zacznie mi trzesczec, zebym sobie niewykrakal :wink:

Opublikowano

Niechodzi o wszystko do okola a o wszystkie uszczelki (niewystarczy zabezpieczyc np uszczelek na samych drzwiach zapominajac o tej na calej powierzchni karoserii)

Silikon w sprayu stosowalem w kazdym moim aucie na usczelki i nic sie niegdy kurzem nieobklejalo (oczywscie to co obok spryskane sie obkleja, ale sama uszczelka nie bo jest w 99% docisnieta do drzwi)

Moze mam farta, ale u mnie nic nietrzeszczalo a sam silkon do uszczelek uzywam od zawsze w kazdym aucie (spryskuje 4-5 razy w roku)

Mam nadzieje, ze nie zacznie mi trzesczec, zebym sobie niewykrakal :wink:

Z całej dyskusji wynika jedno...

Można wypróbować dwa sposoby. Jeżeli chemiczna ingerencja w uszczelki poprzez różnego rodzaju silikony nie pomaga, lub pomaga ale na krótko to drugie (pewne) rozwiązanie to taśma teflonowa. Jeżeli po naklejeniu okaże się, że taśma nie wygląda estetycznie (bo swoje zadanie spełnia rewelacyjnie), można ją po prostu odkleić i powrócić do stosowania silikonów.

Generalnie temat się raczej wyczerpał i skoro przez 10 lat nikt lepszego sposobu nie wymyślił to wybór metody nie jest trudny, a co najważniejsze - nie jest kosztowny.

Opublikowano

Jestem po zabiegu więc mogę potwierdzić skuteczność wykorzystania taśmy teflonowej. Ja kupiłem od użytkownika gorlik78 za 79 zł z przesyłką więc wynika, że sporo przepłaciłem ale biznes to biznes. Sam zabieg nie jest zbyt trudny, trochę czasu i cierpliwości i gotowe. Co do efektu wizualnego po zamkniętych drzwiach nie widać taśmy (jeśli dobrze przykleimy) po otwarciu nie rzuca się jakoś bardzo w oczy ale jednak coś naklejone jest. Fotki z telefonu więc szału z jakością nie ma:

http://images66.fotosik.pl/306/f460f6751f57087amed.jpghttp://images66.fotosik.pl/306/18a6e5b470313595med.jpg

dokładnie co okleiłeś , wszystkie uszczelki drzwi i bagażnika ? a mi się wydaje że jeszcze coś trzeszczą uszczelki samych szyb. Poprostu jak są na całego szyby domknięte to je słychać. Zawsze minimalnie popuszczam i jest lepiej. A jak wygląda z trwałością tej taśmy? lubi się odklejać ?

Opublikowano

dokładnie co okleiłeś , wszystkie uszczelki drzwi i bagażnika ? a mi się wydaje że jeszcze coś trzeszczą uszczelki samych szyb. Poprostu jak są na całego szyby domknięte to je słychać. Zawsze minimalnie popuszczam i jest lepiej. A jak wygląda z trwałością tej taśmy? lubi się odklejać ?

Kolego nie oklejasz uszczelek (Chodzi o ten meszek na uszczelkach drzwi) a powierzchnię, z którą mają styczność. Bagażnika nie oklejałem bo mam sedan więc raczej nie ma sensu, nie wiem jak przy kombi ale raczej też dotyczy tylko drzwi. Co do trwałości jeszcze nie wiem bo w sumie od wczoraj z tą taśmą jeżdżę.

Opublikowano
zauywazlym ze jak mam szyby otwarte to nic mi nie skrzypi , a jak zamkne to skrzypi , nie wiem jak to wyleczyc :) mam folie na szybach przod i tył ,