Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe ogłoszenie ale po rozmowie z właścicielem mam obawy gonić tyle km po to auto i mało tego dziwnie zdjęcia porobione jak by chciał ukryć prawy bok hm? co myślicie? jest ktos z okolic poznania i może oglądnąć auto to proszę o kontakt a się dogadamy ;)

Vin aut WBAEL91010PA73420

a i zapomniałem dodać ze gość się upiera ze to 2003r i ze ma 204KM a po vinie 2002r i 184 hm?

http://premiumcarselection.otomoto.pl/bmw-330-330d-lift-navi-skora-mozl-zamiana-C34848008.html

Modellbezeichnung: 330d

Ausführung: Europa

Typschlüssel: EL91

E-Code: E46 (3FL)

Karosserie: turystyka

Lenkung: linki

Türen: 5

Silnik: M57D30O0 - 3,00l (135kW)

Antrieb: Heckantrieb

Getriebe: automatisch

Außenfarbe: Czarny Sapphire Metallic ( 475 )

Innenraum: Standardleder / naturbraun (N6NG)

Produktionsdatum: 27.11.2002

Werk: Ratyzbona

Kod Serienausstattung Wyposażenie standardowe

S290A BMW LM Rad Sternspeiche 44 BMW gwiazda koła ze stopu metali lekkich 44 szprychy

S411A Fensterheber elektrisch vorne / hinten Podnośniki szyb, elektryczne, przód / tył

S473A Armlehne vorne Podłokietnik przedni

S520A Nebelscheinwerfer Światła przeciwmgielne

S548A Kilometertacho Przebieg kalibracji prędkościomierza co to oznacza tak sie zastanawiam?

S550A Bordcomputer Komputer pokładowy

S832A Batterie im Kofferraum Akumulator w bagażniku

S851A Sprachversion deutsch Wersja w języku niemieckim

Kod Sonderausstattung Wyposażenie opcjonalne

S205A Automatikgetriebe Automatyczna skrzynia biegów

S210A Dynamische-Stabilitäts-Control Dynamiczna kontrola stabilności

S249A Wielofunkcyjne für Lenkrad Koło kierownicy wielofunkcyjnej f

S255A Sport-Lederlenkrad Airbag Sportowa skórzana kierownica

S313A Außenspiegel Anklappfunktion Rozkładana w lusterko

S386A Dachreling Reling dachowy

S403A Glasdach elektrisch Szklany dach, elektryczne

S423A Fussmatten welurowych Dywaniki, welur

S428A Warndreieck und Verbandstasche Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A Innenspiegel automatisch abblendend Lusterko wewnętrzne z automatyczną ogniowo

S435A Edelholzausführung Grzywny drewna szlachetnego

S441A Raucherpaket Pakiet dla palących

S488A Lordosenstütze Fahrer u. Beifahrer Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S494A Sitzheizung Fahrer / Beifahrer Ogrzewanie fotela kierowcy / pasażera

S508A Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)

S534A Klimaautomatik Automatyczna klimatyzacja

S609A Navigationssystem Profesjonalne System nawigacji Professional

S644A Vorbereitung Handy m. Bluetooth Przygotowanie f telefonu komórkowego z Bluetooth

S672A CD-Wechsler 6-fach Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S775A Dachhimmel antracyt Podsufitka antracyt

L801A Länderausführung Deutschland Wersja krajowa Niemcy

S863A Händlerverzeichnis Europa Sprzedawca katalog Europa

S879A Bordliteratur deutsch Literatura na pokładzie niemieckiego pojazdu

P972A Komfortpaket Pakiet komfort

Edytowane przez klepa

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano

zapomniałeś o linku :wink:

czasami właściciele/handlarze celowo wciskają kit, czasami nieświadomi właściciele powtarzają to co usłyszeli od poprzednich :wink:

z vinu ewidentnie wynika że auto jest z 2002 roku, ewentualnie mogło być zarejestrowane w 2003. 135kw x 1,36= 183,6km czyli wersja 184 :wink:

Opublikowano

Zapomniał jeszcze dodać że te zrobione opłaty celno-skarbowe (pewnie z 4000zł) należy dodać do ceny auta, ale takie niespodzianki to dopiero jak zainteresowany już na miejscu zdecyduje się na zakup :wink:

Cytat z pewnego ogłoszenia mercedesa :norty: :cool2:

* CENA 31.800 PLN + OPLATY !!!!!!!!

* Kwota, która podajemy zawiera WSZYSTKIE oplaty!!! Nie ma UKRYTYCH kosztów!!! Auto jest przygotowane do pierwszej rejestracji w kraju!!!!

Opublikowano
Kurcze coraz bardziej przekonuje się ze w Polsce nie ma uczciwych sprzedawców :duh:

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano
No w tej kwocie to nie ma :norty:

Kolego myślę ze kwota nie odgrywa aż takiej roli drogie nie znaczy dobre ja za swoja 4 lata temu dałem 5800e a teraz nie mogę sprzedać za 15tys wszyscy się boja BMW

Opublikowano

Panowie, byłem dzisiaj obejrzeć to auto ( jestem z Poznania ) dla kolegi. Właściciel na miejscu udostępnił mi VIN, wykonałem telefon do serwisu BMW i auto jest wyprodukowane w 11.2002 roku, natomiast pierwsza rej. to 2003 rok i tak też widnieje w niemieckich papierach, które obejrzałem przy oględzinach. Co więcej, widziałem też druk opłaty akcyzowej i tam również widnieje 2003 rok, tak więc w Polsce ( przynajmniej z mojej wiedzy tak wynika ) auto będzie zarejestrowane na rok 2003.

Co do samego samochodu - technicznie chyba bez zarzutu (przynajmniej na 10-minutową jazdę próbną ), wizualnie naprawdę OK (jak na 11-latka powiedziałbym, że naprawdę b dobrze).

Perełka prosto od handlarzyny , nic tylko brać :mad2:

'handlarzyną' bym raczej tej firmy nie nazywał, mają ok 40-50 aut na placu, raczej same ładne samochody, które sami importują. Ja moje auto kupiłem właśnie tam, znajomy również i nie mamy raczej zastrzeżeń co do rzetelności. Mam nadzieję, że kolejnemu znajomemu też uda się z nimi dogadać na to 330d, bo wydaje się być ciekawa.

Zapomniał jeszcze dodać że te zrobione opłaty celno-skarbowe (pewnie z 4000zł) należy dodać do ceny auta, ale takie niespodzianki to dopiero jak zainteresowany już na miejscu zdecyduje się na zakup :wink:

Cytat z pewnego ogłoszenia mercedesa :norty: :cool2:

* CENA 31.800 PLN + OPLATY !!!!!!!!

* Kwota, która podajemy zawiera WSZYSTKIE oplaty!!! Nie ma UKRYTYCH kosztów!!! Auto jest przygotowane do pierwszej rejestracji w kraju!!!!

Osobiście widziałem kwity odnośnie zapłaconej akcyzy itp, także chyba dosyć pochopnie wyciągnięte wnioski... :)

a ten cytat odnośnie mercedesa to od nich...?

Zmieniana kiera, panel środkowy z innego "drewna".

Z tego co widzę po vinie kiera jest oryginalna ( wyprowadzcie mnie z błędu jeśli jest inaczej )

S255A Sport-Lederlenkrad Airbag Sportowa skórzana kierownica

A tak przy okazji to nie rozumiem podejrzliwości/złośliwości niektórych ludzi... nie widział auta, ale już wszystko o nim wie :8)

Pomijając już fakt, że 10 razy bardziej wolę kupić auto od tak znienawidzonych przez niektórych komisów/dealerów na fakturę niż łudzić się, że zrobiłem lepiej kupując od 'prywatnego właściciela' na spisaną na kolanie umowy, która w razie problemów z autem nie daje żadnych uprawnień kupującemu... a taki 'prywatny właściciel' to pewnie w 50% przypadków, jeśli nie więcej, właśnie 'handlarz', który ma jedno czy dwa auta pod domem :lol:

To tak btw- natomiast samo auto na żywo jest równie ok jak w ogłoszeniu, mam nadzieję, że kolega da radę dogadać się na przyjęcie jego auta w rozliczeniu, ponieważ w tym przypadku na tym mu zależy, póki co obejrzałem auto dla niego, teraz pozostaje kwestia czy dogadają się telefonicznie co do wyceny jego auta, ale to już pozostawiam głównym zainteresowanym :)

Opublikowano

vincenzo333

kolega tak napisał może właścicielem komisu jest hm? albo dobrym znajomym?

Jak zawieszenie silnik i skrzynia się sprawują? wycieków nie ma jak wtryski, turbo pompuje podpinałeś pod kompa

Opublikowano
Panowie, byłem dzisiaj obejrzeć to auto ( jestem z Poznania ) dla kolegi. Właściciel na miejscu udostępnił mi VIN, wykonałem telefon do serwisu BMW i auto jest wyprodukowane w 11.2002 roku, natomiast pierwsza rej. to 2003 rok i tak też widnieje w niemieckich papierach, które obejrzałem przy oględzinach. Co więcej, widziałem też druk opłaty akcyzowej i tam również widnieje 2003 rok, tak więc w Polsce ( przynajmniej z mojej wiedzy tak wynika ) auto będzie zarejestrowane na rok 2003.

Co ma wspólnego data produkcji z datą rejestracji? Mnie, jako kupującego, g..o by interesowało, kiedy auto zostało zarejestrowane - data produkcji byłaby dla mnie ważniejsza.

Kierownica jest m-pakietowa, powinna być zwykła sportowa trójramienna.

Opublikowano

Hehe, nie jestem ani wlascicielem ani przyjacielem wlasciciela tego komisu :lol:

to juz wysoko rozwinieta teoria spiskowa :D

nie namawiam nikogo do zakupu tego auta, jak dla mnie możecie go nawet nie oglądać na żywo, ale dziwie sie jak mozna wyglaszac jakiekolwiek opinie nie widzac samochodu...

kolego, pytales o to auto to odpowiadam, bo akurat mialem okazje widziec.

moim zdaniem jest ok i jezdzi tak jak powinno, a sam jezdze na codzien 335i i jest to moja 5ta beemka, wiec jakieś tam pojecie mam ;) jak jestes zainteresowany to przyjedź zobacz i będziesz mial pelen wlasny obraz tego samochodu.

na tym chyba zakończę, bo widzę, ze nawet prywatna opinia ( o ktora jak mi sie zdawalo prosiles na forum ) spotyka sie tutaj z podejrzeniami o nie wiadomo co :o chciales uslyszec, ze to szrot itp to pojedz sam, zobacz i opisz jak uwazasz, ja tylko zamiescilem swoja opinie.

a w ogóle jeśli juz po ogłoszeniu cos Ci sie nie podoba to jaki jest sens dalszego zainteresowania tym egzemplarzem...? Poszukaj lepszego i temat z Glowy :)

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z kierą to bym nie przesadzał, bo nie każdy jest fanem idealnej zgodności z vin, ja np jakbym nie miał m-pakietowej to na pewno wymieniłbym na taką :wink: koledzy zostali chyba zaskoczenie, bo z zasady liczyli na krytykę :mrgreen: cena jak cena, też mocno bym się nie czepiał, wiem, że przebieg mały, ale to m57 i na dodatek w automacie, jakby to było m57n w manualu to byłaby inna gadka :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Z kierą to bym nie przesadzał, bo nie każdy jest fanem idealnej zgodności z vin, ja np jakbym nie miał m-pakietowej to na pewno wymieniłbym na taką :wink: koledzy zostali chyba zaskoczenie, bo z zasady liczyli na krytykę :mrgreen: cena jak cena, też mocno bym się nie czepiał, wiem, że przebieg mały, ale to m57 i na dodatek w automacie, jakby to było m57n w manualu to byłaby inna gadka :P

hehe, dokładnie - odnoszę wrażenie, że tutaj tylko wszyscy czekają na tanią sensację rodem z programu typu 'Trudne sprawy', odcinek pod tytułem: "Patrz jakiego szrota sprzedaje" :D a jakakolwiek obiektywna i choć minimalnie pozytywna opinia spotyka się z krytyką i co najbardziej mnie rozśmiesza; podejrzeniami o więzy krwi z danym sprzedającym :duh: :mrgreen:

Co do przebiegu, to oglądając auto widziałem książkę serwisową prowadzoną do bodajże 2011 roku i zakończoną na ok 160 tys, z racji tego, że jestem z moimi samochodami (335i oraz 328xi) stałym Klientem serwisu w Poznaniu, poprosiłem mojego 'opiekuna' telefonicznie o potwierdzenie wpisów i podobno zgadzają się z tym co jest u nich w bazie.

ALE ŻEBY NIE NARAŻAC SIĘ NA KOLEJNĄ KRYTYKĘ I BOJKOT podejrzliwych dodam jedno zdanie - na pewno ten mój opiekun serwisowy to jest brat albo kuzyn albo może nawet kochanek właściciela tego komisu i monitoruje każde BMW, które oni sprowadzają żeby w razie potrzeby wiedzieć co mówić ewentualnym zainteresowanym :D :cool2:

Opublikowano
Z kierą to bym nie przesadzał, bo nie każdy jest fanem idealnej zgodności z vin, ja np jakbym nie miał m-pakietowej to na pewno wymieniłbym na taką :wink:

Maniek, a kto się czepia? Pakito zauważył niezgodność, kolega vincenzo dopytał i dostał odpowiedź. Nikt przecież nie napisał "kiera zmieniona = auto szrot" ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie użyłem słowa "czepia" :wink: nikt nie napisał, ale skojarzenie pierwsze to dzwon :P rozumiem jak w vin jest sportowa/m-pakietowa a w aucie jest czteroramienna guma :mrgreen: to jest ubaw, ale w tą stronę nigdy nie wiadomo, jeszcze raz podkreślę, że to zmiana na duży plus. Kolega wyżej już chyba rozwiał wątpliwości, chociaż to urwanie historii w 2011r. przy 160k niekoniecznie potwierdza przebieg :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

A od kiedy to komis za cokolwiek odpowiada ?

Chyba za picowanie.

A ktoś kto ma 50 samochodów na placu to kim jest - dielerem ?

Handlarzyna i komis to najczęściej jedna cwana brać.

Opublikowano
vincenzo333 kolego nic się nie czepiam ale rożne rzeczy i przekręty w życiu widziałem i wole dmuchać na zimne ;) chwała Ci za to że oglądałeś i wyrażasz opinie bo po to jest to forum. Pytam się jeszcze skoro jeździłeś jak zachowuje się skrzynia i czy pod kompa podpinałeś i co powiesz o prawych tylnych drzwiach i masce bo ponoć malowane bo dzwoniłem do gościa i mierzył auto miernikiem i tam wyszło ponad 200 a na zdjęciach widzę jak by maska z błotnikiem prawym się nie schodziła?

Opublikowano
A od kiedy to komis za cokolwiek odpowiada ?

Chyba za picowanie.

A ktoś kto ma 50 samochodów na placu to kim jest - dielerem ?

Handlarzyna i komis to najczęściej jedna cwana brać.

A czym się różni własciciel komisu z kilkoma lub kilkunastoma autami na placu, od człowieka, który sprowadza 1 lub 2 samochody na handel miesięcznie? Ten pierwszy jest w powszechnym mniemaniu nazywany handlarzem, a ten drugi to nikt inny jak osoba prywatna :mrgreen: I to jest cała tajemnica tego nazewnictwa. A tak naprawdę osobą prywatną sprzedającą auto, można nazwać kogoś, kto przywiózł je dla siebie i powiedzmy po 2-3 latach użytkowania sprzedaje. Mniej wiary i więcej dystansu do tego co niektórzy piszą w ogłoszeniach.

Opublikowano
Nie użyłem słowa "czepia" :wink:

Fakt, moja nadinterpretacja ;) Ale z drugiej strony, ja bym też nie kojarzył wymienionej kiery z dzwonem. W każdym razie kiera niezgodna z VINem i to jest fakt, natomiast wnioski należy wyciągać dopiero po oględzinach. I również uważam, że zmiana kiery na m jest na plus, jeśli zmiana nie była wymuszona.

Opublikowano

Nie no jeden i drugi jest handlarzem, ale jeden ma zarejestrowaną działalność - na siebie czy babcie a drugi jest zarejestrowany w Pup albo nawet nie - ot różnica.

Os Prywatna to ktoś, kto sprzedaje swój prywatny samochód - ciężko określić po jakim czasie ale im dłużej ktoś ma tym mniej podejrzeń :) - ktoś kto co 3 - 6 miesięcy zmienia to polata tanio, zaleje olejem Gm ( albo doleje ) czasem dla picu założy najtańszy gwint i koło od skośnokiego a i zawsze kupi taniej drożej sprzeda i jakoś się kula - nie jest hanldarzem ale łowcą "okazji" i frajerów.

Komis to zło nad złem, handlarzy omijam - chyba, że na zamówienie - ale to już nie okazja i trzeba wyścielić a jako, że zamówienie to już nie na handel jako tako.

Opublikowano
vincenzo333 kolego nic się nie czepiam ale rożne rzeczy i przekręty w życiu widziałem i wole dmuchać na zimne ;) chwała Ci za to że oglądałeś i wyrażasz opinie bo po to jest to forum. Pytam się jeszcze skoro jeździłeś jak zachowuje się skrzynia i czy pod kompa podpinałeś i co powiesz o prawych tylnych drzwiach i masce bo ponoć malowane bo dzwoniłem do gościa i mierzył auto miernikiem i tam wyszło ponad 200 a na zdjęciach widzę jak by maska z błotnikiem prawym się nie schodziła?

Nie podpinałem kompa, nie mam ani takiego sprzętu, ani umiejętności ;) mogę Ci co najwyżej powiedzieć, że żadne kontrolki itp. się nie świecą. Skrzynia na moje oko pracuje równo i płynnie. Co do historii blacharskich to mogę powiedzieć tyle, że wygląda ok, ale nie mierzyłem żadnymi miernikami itp... na pewno żadnych tematów typu rdza czy niespasowane elementy nie ma, bo na to zwracałem uwagę, ale czy któryś element był czy nie był malowany nie mam pojęcia. Na oko nic nie widać żeby było słabo pomalowane czy coś w tym stylu.

Opublikowano
Panowie jest ktoś jeszcze z poznania kto by mógł oglądnąć auto bardziej wnikliwie czyli podpiąć pod kompa i ocenić stan blacharski bo nie ukrywam ze chce jechać ale mam 600 km a z doświadczenia wiem jak takie wycieczki się kończą . . .

Opublikowano

A wiec tak postanowiłem jechać trasa Suwałki - Poznań w obie strony wyszło mi 1112km zatankowane do pełna i potem znów do pełna wyszło 59 litrów spaliła mi 5,3l/100km

to jedyny plus tej wycieczki ;)

A wiec kolego szacunek dla Ciebie i twoja intuicję Vapor

Kolega vincenzo333 Ty to jesteś albo właściciel komisu tego albo gość związany z właścicielem mogę pogratulować ci tylko wypowiedzi na tym forum i wprowadzaniu ludzi w błąd jeśli nie masz pojęcia o autach to lepiej nie wypowiadaj się w ogóle !!

Oględziny trwały nie całe 10min tyle mi wystarczyło zaczynamy maska po tel. do właściciela auta rozmowa piękną ładna nawet wszystkie elementy mi pomierzył i powiedział ze sa w oryginale ok ja tez dokonywałem pomiaru miernikiem i mi na masce wyszło 120 ale ta maska to pomalowana walkiem do ścian boże takiego baranka dawno nie widziałem masakra drzwi lewe tylne całe przerysowane błotnik prawy tył na zdjęciach jak się przyjrzycie widać takie jasne plamki nie wiem nie jestem lakiernikiem ale wydaje mi się że ktoś kto to malował nie ma pojęcia o malowaniu i zrobił źle zejście albo za dużo utwardzacza bo ścieło bezbarwny lakier i wygląda jak biały :shock:

Ogólnie to prawie na każdym elemencie coś było robione i co najśmieszniejsze właściciel komisu (to tylko moja sugestia) myślał chyba ze jak przyjadę 600km to wezmę to auta wracajac do tego tylnego prawego błotnika pytam się gościa '' a tu to co chciałeś ukryć? a on jak to co? mówie co to jest za maż ? a on ze samochód mył" a ta maź to nawet nie uwierzycie to był plak waniliowy popryskany na ten błotnik żeby nie było widać wyblakniętego lakieru no to mnie roz...bało :duh: :twisted:

Pomyślałem że skoro tu jestem zerknę pod maskę a tam tony kurzu i rdzy, otwierając drzwi do środka pierwsza myśl to śmierdzi turasem ogólnie jak na te auto to środek w miarę nie powycierany ale ktoś grzebał przy navi bo listwy odstają połamane zatrzaski pewnie. Opony przynajmniej przednie z 2010 r oczywiście popękane ze starości no i wyplakowane :mad2:

Ogólnie mój błąd bo zazwyczaj jak szukam auta to nagrywam rozmowy tel.

Powiem wam tyle gdybym nie moja praca to by gość zarobił po twarzy :evil:

Przynajmniej mój teść zadowolony bo nie był jeszcze w Poznaniu :8)

Ps. moje Beatka to lalka w porównaniu do tej :oops: