Skocz do zawartości

BMW e36 316i Nie odpala.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Przejechałem dziś autem normalnie ok. 150km. po czym go zgasiłem na 5 minut.

Później już nie chciał odpalić.

Awaryjnie przełączyłem na gaz i odpalił bezproblemowo, tylko wtedy podczas jazdy co ok. 2-4 minuty słychać 3 głośne tiknięcia od przełącznika gazu.

Gdy teraz gaszę samochód całkowicie to kontrolka od gazu świeci się cały czas i ciągle co 2-4 minuty słychać te cholerne tikcięcia.

Co robić?

Gaz to sekwencja od STAG.

Edytowane przez Kanibal03
Opublikowano

Edit@

Odłączyłem akumulator i podłączyłem z powrotem i wszystko wróciło do normy tzn. nie ma żadnego tikania a kontrolka nie świecie cały czas tylko miga.

Tylko że...

... Teraz nie chce odpalić samochód. Znów gdy przytrzymam guzik od gazu i awaryjnie przełączę go na gaz to spokojnie odpali ale później ciągle tika i tika...

Możliwe, że to coś z pompką paliwa? Ale dlaczego tikałby gaz?!

Edit@

Dziś rano auto nie chce odpalić nawet na gazie ;/ Gdy przełączam awaryjnie na gaz i próbuje go odaplić to rozrusznik chwilkę pokręci a później kontrolka od gazu zaczyna szybko migać i rozrusznik zauważalnie wolniej pracuje.

Opublikowano

Z tym gazem coś masz mocno namieszane

Ile lat ma instalacja?

Znasz to auto czy dopiero kupiłeś, od dawna jest problem?

Jak nie chce odpalić, to słychać że kręci?

Odepnij sterownik gazu żeby mieć pewność że to nie on miesza, po odpięciu będziesz musiał we wtyczce 4 pary pinów połączyć drutem jakimś. Zrób zdjęcie wtyczki po odpięciu, to Ci zaznaczę co połączyć.

Powinieneś też sprawdzić czy paliwo dochodzi.

• 2 tygodnie później...