Skocz do zawartości

Particle filter -czy to DPF do wypalenia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy komukolwiek udało się wymusić wypalanie za pomocą tool32? Próbowałem zgodnie z tym opisem http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=265952&start=30 i nic. Dostaję błąd ERROR_ARGUMENT_PROGORDER_NOT_FOUND. Robię tak:

Ładuję plik D71N47A0.PRG (sprawdzony w INPA)

Szukam ABGLEICH_CSF_PROG

wpisuję jako argument: LEISTUNGSMANGEL lub: LEISTUNGSVERLUST

klikam dwukrotnie ABGLEICH_CSF_PROG i dostaję błąd.

Mój filtr nie wypalał się od ok 8tys km, i zgromadziło się w nim 33g sadzy pomimo, że co jakiś czas robię trasę 2x600km. Wydaję mi się że przyczyną był błąd zapisany w pamięci sterownika, przez co sterownik nie pozwalał na dopalenie. Wykasowałem błędy, udałem się na przejażdżkę i nic, ale wyskoczył mi nowy błąd: 4CE0 Partikelfiltersystem z informacją ~regeneracja zostanie aktywowana, filtr mocno zapchany. Błąd zniknął sam, potem znowu przejażdżka 30min/90kmh i sukces, filtr wypalony, zostało tylko 6g sadzy.

Pomimo że auto samo wypaliło filtr chciałbym mieć możliwość wymuszenia wypalania przez tool32. Proszę o pomoc.

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rowniez dolączam się do prośby o instrukcje wypalenia przez tool32

sprawdź apkę kolegi z forum na tel. z androidem, gdzie wypalanie jest dziecinnie proste :D