Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja wiem tyle ze dobra kosxtuje 35 w gore no ale ty szukasz za pół darmo wiec nie zadawaj pytań o stan czy bezwypadkowość .

Znalazlem na 10 sztuk dwie bezwypadkowe

Cena 9000 euro i w gore za 6500 w gore sa powypadkowe zrobione plus akcyza transport i zarobek śmiecia kupisz za 4000 euro w którym wymienisz ćwiartkę i bedzie na zdjęciach super :cool2:

.

Edytowane przez Zenek pestka
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Zenek... Nawet jak cos tam jest do zrobienia to w 10 tysiacach chlopak sie zmiesci. Nawet mniej i bedzie kozak fura:-) Nie czepiaj sie za 35 to masz nowego fiata pande z salonu:-)
ENJOY THE RIDE
Opublikowano

To jest niemożliwe ze tu wklejane sa najtansze auta ,czy nikt tu nie szuka dobrego zadbanego z ori przebiegiem? Czy tu musza trafiać auta okazyjne?

Czy przebieg w tym kraju nie ma znaczenia?

Czy liczy sie tylko tanio?

Wecwroclawiu jest jakas Coupe 330ci i podobno złom tylko na fotach ładna tyle wiem od klienta aha i nie tania 26-27 tys zł przedlift .

Jeszcze jedno przymierzałem sie do ściągnięcia 330cd ale najtańsza opcja bezcgwarancji unfallfrei to cena 32-35 tys po opłatach mowie o ładnej 330 cd nie o najtańszej jaka ktos znajdzie .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Kolego, następnym razem mógłbyś sam rozkodować VIN jak już wrzucasz ogłoszenie do oceny.

Zenek, Ty tyle czasu zajmujesz się sprowadzaniem aut i nadal się dziwisz, że w PL liczy się tylko cena? Daj spokój, Polak nie frajer, przepłacać nie będzie :mrgreen:

Numer podwozia WBABV91090PJ85036

Kod typu BV91

Typ 330CD (EUR)

Typoszereg E E46 (2FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M57/TU

Pojemność skokowa 3.00

Moc 150

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor SILBERGRAU METALLIC (A08) - na moje oko jest lakier jest ciemniejszy, niż powinien być.

Tapicerka STOFF TEX 2000/ANTHRAZIT (J1AT)

Data prod. 2003-06-16

Składanie Wyposażenie

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S601A TV-FUNKTION Funkcja TV

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S692A CD WECHSLER I-BUS VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD I-Bus

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S787A M LM RAEDER DOPPELSP. 135 M/MISCHB. Obr. BMW ze st. le. M podw. spr. 135

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa w jęz. włoskim

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Dummy-SALAPA

S928A REIFENSTEUERUNG Sterowanie opon

Składanie Wyposażenie seryjne

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

Opublikowano
niekazde auto za okazyjną kase musi być szrotem ... nie napalam się ani nic z tych rzeczy po prostu pytam czy ktoś był na miejscu i oglądał nie wiem po co się od razu tak rzucacie :evil:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czytasz co piszesz kolego?? A tych śmiesznych importerów z koziej wólki to opłaty nie dotyczą?? Ta E46 opłatom nie podlegała? Skoro Tobie się nie opłacało przywozić bo opłaty wysokie to nie wyciągnąłeś z tego wniosków? Nie masz kasy na takie auto to kup słabszy model, starszy itd. ale porządny a będziesz zadowolony. Kiedy Polacy pozbędą się tej narodowej wady czyli rzucania się na auta, na które nie mają pieniędzy????????
Opublikowano

po powrocie do PL zgłębilem troche temat i podobno da się obejść akcyze ( zmniejszyć ) co zmienia postac rzeczy ... poza tym nie wiadomo czy to było ściągane

mówisz o słabszym modelu, przed lift 330d miał podobno troche wad jezeli o silnik chodzi a po fl te wady poprawiono więc wybrałem tą drugą opcję

Opublikowano

Na dozbieranie kasy żebys miał ładne bmw i sie cieszył każdym dniem spędzonym za kierownica a nie siedział po warsztatach i sie wk.....

Opłat nie da sie obejść chyba ze dostaniesz jakas lewa akcyzę na dobrej drukarce :mrgreen: w pl wszystko możliwe tak jak pisałem auto poniżej 30-35 nawet bym nie Ogladal no ale nie po to sa łowcy okazji :cool2:

Jak sie uda to przywiozę taka ale nie dla łowcy tylko dla klienta ktory ogarnia temat bmw .

Opublikowano

nie przesadzałbym z tym demonizowaniem cen... Zauważyłem że na forum panuje moda na sztuczne zawyżanie cen aut, często przejawia się ona w formie ataku na tych którzy akurat wystawią do oceny auto nieco tańsze (nie zawsze ale taka jest tendencja) a potem okazuje się zwykle że nikt nie kupuje tych drogich i sprzedaje sie je dopiero jak wlasciciel zjedzie ladnych pare tys...

znajomy kupił pare tygodni temu bardzo fajne E91 330d z 2006r 231KM w Mpakiecie z przebiegiem ori 235tys za... po negocjacjach 38tys.... i auto jest w naprawde świetnej kondycji wiec nie przesadzajcie ze za E46 2003r musi zaplacić conajmniej 30tys bo inaczej to szrot.

Oczywiście że zdecydowana wiekszość "okazji" to szroty ale 330d z 2006r wg cen z forum powinno pewnie kosztować z 50-55tys tyle że jak pisal np jeden kolega z tego forum ogłaszał swoje 330xd z 2006 poczatkowo za 47tys (z reszta sledzilem te ogloszenie grubo ponad pół roku), odzewu brak, dopiero przy 40 zaczely sie jakiekolwiek telefony i poszlo ostatecznie za 37tys.

FAKT ŻE RZADKO, ale czasem zdarza się że ktos (zwykle prywatny właściciel a nie handlarz ktory musi zarobic ) woli dostac 3-4tys mniej za auto ale w ciagu paru dni mieć temat z głowy i zająć się codziennymi sprawami niż czekać pół roku aż trafi sie kupiec- a w międzyczasie przyjmować całe stada tzw "oglądaczy", umawiać się, opisywac przez tel. wielokrotnie auto itd...

podsumowując jeżeli wg Was 30tys to minimum za 330d z 2003r to ile w takim razie warte byloby moje 320d z 2002 ?? (polift 150KM sedan,zadbany, bez wkladu, jednym słowem- warty każdej złotówki ) Pewnie ze 22tys.... ale rynek potem weryfikuje i wątpię żebym chociaż za 20tys go sprzedał :D

Opublikowano
nie przesadzałbym z tym demonizowaniem cen... Zauważyłem że na forum panuje moda na sztuczne zawyżanie cen aut, często przejawia się ona w formie ataku na tych którzy akurat wystawią do oceny auto nieco tańsze (nie zawsze ale taka jest tendencja) a potem okazuje się zwykle że nikt nie kupuje tych drogich i sprzedaje sie je dopiero jak wlasciciel zjedzie ladnych pare tys...

Kolego, ta moda na "sztuczne" zawyżanie wynika z doświadczenia osób albo oglądających takie auta albo takie auta sprowadzających. Także unikałbym na Twoim miejscu takich określeń.

znajomy kupił pare tygodni temu bardzo fajne E91 330d z 2006r 231KM w Mpakiecie z przebiegiem ori 235tys za... po negocjacjach 38tys.... i auto jest w naprawde świetnej kondycji

Pogratulować koledze. Byłeś przy sprawdzaniu tej świetnej kondycji?

wiec nie przesadzajcie ze za E46 2003r musi zaplacić conajmniej 30tys bo inaczej to szrot.

Nikt tu, w tym temacie, nie napisał, że omawiane auto to szrot. W każdym założonym temacie chodzi o to, że każdy może wyrazić subiektywne opinie. Po obiektywne trzeba ruszyć duuupę i pojechać obejrzeć samochód na serwisie. Skoro śledzisz forum, to odpowiedz ile procent wrzucających tu ogłoszenia pojechało obejrzeć i zdało później relacje?

Oczywiście że zdecydowana wiekszość "okazji" to szroty ale 330d z 2006r wg cen z forum powinno pewnie kosztować z 50-55tys tyle że jak pisal np jeden kolega z tego forum ogłaszał swoje 330xd z 2006 poczatkowo za 47tys (z reszta sledzilem te ogloszenie grubo ponad pół roku), odzewu brak, dopiero przy 40 zaczely sie jakiekolwiek telefony i poszlo ostatecznie za 37tys.

FAKT ŻE RZADKO, ale czasem zdarza się że ktos (zwykle prywatny właściciel a nie handlarz ktory musi zarobic ) woli dostac 3-4tys mniej za auto ale w ciagu paru dni mieć temat z głowy i zająć się codziennymi sprawami niż czekać pół roku aż trafi sie kupiec- a w międzyczasie przyjmować całe stada tzw "oglądaczy", umawiać się, opisywac przez tel. wielokrotnie auto itd...

Takie auto, jak z tego ogłoszenia w dobrym stanie z udokumnetowanym przebiegiem i pewną historią, jakbyś sprowadzał dla siebie z DE, kosztowałoby Cię 35-40k. Po roku użytkowania samochodu w nienagannym stanie też byś go wrzucił na sprzedaż 10-15k taniej tylko po to, żeby jak najszybciej go opchnąć, ba nawet zamienić na byle co? Bo ja nie.

podsumowując jeżeli wg Was 30tys to minimum za 330d z 2003r to ile w takim razie warte byloby moje 320d z 2002 ?? (polift 150KM sedan,zadbany, bez wkladu, jednym słowem- warty każdej złotówki ) Pewnie ze 22tys.... ale rynek potem weryfikuje i wątpię żebym chociaż za 20tys go sprzedał :D

Na cenę ma wpływ przede wszystkim przebieg, historia, bezwypadkowość i silnik. Podobne do Twojego sprzedaje forumowicz i wycenił swoje na 24k bodajże. I trzymam kciuki, żeby trafił na normalnego kupującego, a nie typowego poszukiwacza okazji. Bo gdybym ja szukał zadbanego auta z takim motorem, to już by dawno stało u mnie w garażu, bo wolę zapłacić uczciwe pieniądze, niż później uspokajać siebie, jak większość, że nie jestem frajerem, bo nie przepłaciłem, a to że szafa skręcona czy ćwiartka wstawiona to tak wszyscy mają i jest ok.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolega Vapor chyba nie zauważył podstawowej kwestii, że omawiane E46 to coupe, a one mają zupełnie inne ceny niż sedan/kombi, więc cały jego wywód nie ma sensu.
Opublikowano

Obawiam się że jednak jest w nim trochę sensu :roll: :|

Zgodnie z zasadą że jak chce się dobre auto trzeba przepłacić, a w momencie sprzedaży trzeba się cieszyć ze średniej ceny :|

Większość osób odnosi się do cen zachodnich gdzie jest ogromna podaż (najróżniejszych aut i ich stanów), ale i spory popyt na te drogie zadbane egzemplarze. U nas popyt jest minimalny i znalezienie kupca na porządne auto w cenie wyższej od przeciętnej graniczy z cudem (przerabiałem to już wielokrotnie - u mnie to nawet położenie geograficzne nie sprzyja :| ). Oczywiście zgodzę się ze stwierdzeniem że nowo sprowadzony samochód oferowany u nas jako idealny w cenie grubo poniżej tej zachodniej wcale nie będzie taki jak opisuje go sprzedawca. Musi przecież ponieść koszty sprowadzenia, a także zarobić. Natomiast są też sytuacje w których osoba prywatna mocno przepłaca za auto po to by cieszyć się bezawaryjnością, czyściutkim wnętrzem, zadbanym lakierem itp. a w momencie sprzedaży wielki klops.... :roll:

Posłużę się małym przykładem;

Około 4 lat temu był na forum wątek zakupu 318i touring. Pewna forumowiczka szukała zadbanego i pewnego auta dla siebie. Ostatecznie znalazła i kupiła 318i touring z początku 2004 roku ze średnim wyposażeniem i przebiegiem rzędu 120000km (dokładnie nie pamiętam). Auto kosztowało bodaj 12-13tyś. E, czyli po sprowadzeniu i zarejestrowaniu wyszło sporo ponad 50tyś zł. Naturalnie wszyscy cmokali i chwalili że to mądra decyzja, auto pewne itp. itd. Nie wiem co się dalej stało z autem i forumowiczką, jednak jestem przekonany że gdyby dziś te samo 318i pojawiło się na sprzedaż nadal zadbane i w ponadprzeciętnym stanie byłby ogromny problem uzyskać za nie powiedzmy 22-23tys zł.

Sorry taki mamy klimat :8) tfu realia :wink: :|

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz rację, sam wiem jak to wygląda, bo mając bardzo dobre samochody, z oryginalnymi przebiegami i nie złożone z dwóch, ciężko jest za nie otrzymać odpowiednie pieniądze i znaleźć rozsądnego człowieka, który doceni ich jakość. Polaczki kupują cenę a nie samochód. Wystarczy spojrzeć jakie rodzynki są wrzucane do tego działu. Wiem na 100%, że żadne z moich aut nigdy się tu nie znajdzie, z przyczyn wiadomych. :) Mi nie chodziło o ogólny sens wypowiedzi kolegi Vapor, ale o jego porównywanie cen sedanów albo kombi z coupetą, bo to po prostu mija się z celem.
Opublikowano

Nie było w nadwoziu coupe 3L diesla przed liftem, jest tylko po lifcie. Tak jak pisał mmw, mówimy o nadwoziu coupe, które z jakichś tam względów strasznie trzyma cenę. Ok, nie ma m-paka, fotele zmienione, ale mimo wszystko to dobrze wyposażone 330CD, nikt by tego nie oddał za pół darmo z takim przebiegiem. Oczywiście, można by to samo ogłoszenie wystawić za 35tys, co nie zmieniłoby stanu samochodu, ale nie w tym rzecz. Co innego sedan, turas, które można kupić trochę taniej, ale też nie za przysłowiową złotówkę.

W okolice Olsztyna z Przemyśla masz kawał drogi, szkoda żebyś się rozczarował, ale bez oględzin nie będziesz chyba przekonany że nie warto. Dlatego wcześniej:

1. Może mi umknęło, ale zadzwoń i zapytaj jak długo ją ma i skąd jest sprowadzona.

2. Jeśli DE lub któryś z krajów Beneluxu bierz VIN, 20-50-100zł "za fatygę", jedź do Świlczy do ASO BMW, bo masz chyba najbliżej i podpytaj czy dadzą Ci info o serwisowaniu. Choćby ostatni w bazie danych przebieg.

3. Jeśli mimo wszystko chcesz jechać tam na wycieczkę, umów jakiś serwis, który pozwoli Ci wejść pod auto i rzucić okiem na podwozie, szukaj wycieków z dyfra, skrzyni, popatrz jak wyglądają tuleje. Pod silnikiem jest osłona, warto byłoby ją ściągnąć choć nikt się tego nie podejmie pewnie, by zobaczyć wycieki z jednostki. Uszczelka podstawy filtra oleju często się poddaje, a ciężko to cholerstwo wymienić. Weź miernik, jeśli serwis nie oferuje usługi sprawdzania lakieru, ale lepiej by oferowali, mają wtedy bardziej zaawansowane mierniki niż przeciętny zjadacz chleba. Patrz na naklejki na lampach po podniesieniu maski, spójrz na metki przy pasach, jest tam rok produkcji. Warto byłoby podpiąć kompa, sprawdzić błędy, poduszki.

Jeśli zależy Ci na coupe e46, bardziej nastawiałbym się na Twoim miejscu z ograniczonym budżetem na benzynę, poza 325 i 330Ci, które też są drogie. Albo szukaj sedana, może kombiaka.

Opublikowano

znajomy kupił pare tygodni temu bardzo fajne E91 330d z 2006r 231KM w Mpakiecie z przebiegiem ori 235tys za... po negocjacjach 38tys.... i auto jest w naprawde świetnej kondycji wiec nie przesadzajcie ze za E46 2003r musi zaplacić conajmniej 30tys bo inaczej to szrot.

Twoje 16 postów świadczy tylko o tym ze nie masz zielonego pojęcia o autach jestes laikiem ktory nic nie wie i niech tak pozostanie nie mam zamiaru udowadniać ci jak jest z autami bo mam to głęboko .....

Poprostu sa frajerzy ktorzy kupią trupa i tyle i pogratulować handlarza ze wyłapują takich kretynow w kraju i na nich zarabiają :cool2:

Opublikowano

Zenku to że ty masz 2437postów a ja 16 świadczy że jestes profesorem od BMW a ja nie mam o tym zielonego pojęcia :) ?

Znajomość aut nie ogranicza się do aktywności na forum i ilości postów :duh:

Nie piję do Ciebie ale może nie oceniaj innych skoro ich nie znasz tak jak ja nie oceniam Ciebie. Po co te spiny, wyraziłem tylko mój pogląd na temat realnych cen sprzedawanych bmw w Polsce i tyle :D

Co z tego że mam zadbane e46 które "powinno" byc warte z 22-24tys jak pójdzie pewnie za 18-19? Takie są realia i klops

Opublikowano

Właśnie czytam sobie nowy "Auto Świat" strona 46 "Najlepsze osobówki z napędem 4x4". Strona 48 "polecamy wersję 3.0D/2002 R. 12 800zł

Ludzie poczytają te miarodajne pismo i już szukają polecanych wersji :roll: :cool2:

Potem płacz na forum, że padło turbo, wtryski, przeniesienie napędu, klima, zawieszenie, a naprawę wyceniono znacznie wyżej jak cenę auta :roll:

Opublikowano

Ostatnio w dziale "Samochody" wypatrzyłem takie oto ogłoszenia:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=5&t=257066

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=5&t=257145

Złożyłem ofertę swojego auta, cena "nieallegrowa" (ale i tak sporo mniej jak za podobną w DE), do negocjacji po oględzinach. Myślicie,że któryś odpisał, zapytał? Nic..

Nie dziwię się, bo ten rok już można wychaczyć za 29900PLN :mrgreen:

Opublikowano

widze że się powoli rozkręcacie :D powiem tak od zawsze jeżdze VAGami i na temat bmw za wiele nie wiem ale duzo znajomych ma ową wersje, nawet byłem przy zakupie i mniej wiecej wiem na co patrzeć .. jeżeli nie znajde coupety to może być ostatecznie sedan podobnie wyposażony , przegladnąlem włąsnie temat sprzedam z forum i kiepsko z tymi 330d :? i tak jeżeli bym coś jechał oglądać to tylko z kolegą szymon-o także wątpie zebym kupił szrota

nie pali mi się z zakupem także na nic się nie napalam , wstawiłem to ogłoszenie bo wydaje mi się ok po zdjeciach

Dzwoniłem do gościa i sprawa wygląda tak , auto trafiło w jego ręce przypadkiem ( sprzedał auto i dostał to w rozliczeniu z dopłatą ) , książka została podobno u poprzedniego właściciela, silnik i wszystkie inne podzespoly ok nic nie cieknie nie stuka puka itp, srodek lekko przetarty fotel kierowcy ale to norma z zewn jakies kosmetyczne sprawy do porobienia .. podobno na któryms z tylnich blotników na rancie pękła szpachla i tyle się dowiedziałem.. VIN mi podał bez problemu i jest w stanie pojechać na dowolną stację ASO

także sam juz nie wiem, nie ma tutaj kogoś z okolicy kto mógłby podjechać pooglądać ???

Opublikowano
Ja jestem z okolic. Podpytaj sprzedawcę czy bywa w Olsztynie, czy w jakich godzinach by mu pasowało się spotkać na te 20 min może uda się zgrać. Na chwilę obecną w Olsztynie trwa budowa linii tramwajowej i jest to jeden wielki korek. Zaznaczam że nie jestem mechanikiem, mogę ocenić "świeżość" auta, posłuchać silnika, pobieżnie ocenić stan lakieru czy porobić dokładniejsze zdjęcia. W chwili obecnej leje deszcz i tak pewnie będzie przez najbliższe dni więc może np. by podjechał na zadaszony parking w galerii handlowej. Ja jestem w miarę elastyczny jeżeli chodzi o czas. P.S zwykle pijam rudą :wink: