Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z tylnym błotnikiem w e91 i chyba nie obędzie się bez wycięcia i wstawienia reperaturki. Kos go wcześniej naprawiał i to spaprał a ja mam teraz problem z rdza. Ktos możne widział takie reperaturki? w katalogu www.realoem.com jakoś nie widzę :/
Opublikowano

Dzięki myślałem o używce.

Może wiece w jakiś sposób są łączone blachy błotnika i nadkola tyl chodzi o miejsce na rancie sa one zgrzewane punktowa? U mnie było to sklejone czarna masa, rozszczelniła się i dostawała się tam woda. Później wrzucę foto jak to wygląda. dzieki

• 4 lata później...
Opublikowano
Witam. Upłynęło pare lat od ostatniego posta. Temat z blornikiem tyl powrócił juz z sporymi ogniskami korozji. Trzeba je wymienić nie ma rady. Czy ktos sie natknal na reparaturki do bmw e91? Przegladalem internet ale dalej nic nie widze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg mnie od każdej reparaturki będzie lepsza oryginalna blacha w dobrym stanie. Tylne ćwiartki są od 200 zł, kwestia skoordynowania blacharza i szrotu.
3A0jS9b.png
Opublikowano
No tak tylko taka cwiartka tez jeździła z 10lat i pewnie tez to ideał ie będzie. Moja e91 jest z 2007 czy ta po liftowa ma taki sam obrys nadkola tylnego? Cwiartka lewa 300zl prawa tez 300zl to juz 600zl i jeszcze nie wiadomo ile wytrzyma.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro nie ma reparaturek to albo naprawa tego co masz, albo używane błotniki. Za 500 zł nikt tego nie zrobi na gotowo, wg mnie wstawienie tego w zależności od tego ile warstw blachy wymaga wymiany to od 2,5-3 tysięcy. Najlepiej pokazać samochód blacharzowi.
3A0jS9b.png
  • 1 rok później...
Opublikowano
Też mnie czeka naprawa tylnego błotnika. Mechanik mi odradzał używane części i kazał szukać oryginalnego błotnika lub jego części. Reperaturek brak a oryginał tylny błotnik to ogromny koszt. Chyba się jeszcze wstrzymam w tym roku i jak się reperaturki nie pojawią to kupię ćwiartkę używkę.