Skocz do zawartości

[N46B20 318i] Kontrolka poduszki powietrznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów. Miałem ostatnio robione małe poprawki blacharskie bo tylny błotnik zaczynała mi brać rdza. U lakiernika na czas spawania odłączyli akumulator, jak odpaliłem auto po odbiorze to zauważyłem że pali mi się kontrolka airbagów. Zapala się za każdym razem i nie gaśnie. Lakiernik powiedział że to tylko błąd który powstał jak się ten akumulator odpięło i żeby go skasować. Jak uważacie, to może być prawda czy mogli coś tam zepsuć przy okazji? Dodam jeszcze że pompka spryskiwacza mi przestała działać po wizycie tam, ale nie wiem czy to jest powiązane z tym co oni tam robili czy to zbieg okoliczności, a poza spawaniem i malowaniem nie robili nic więcej.

Dajcie znać Koledzy co sądzicie bo mam obawy czy mi tam czegoś nie zepsuli, chociaż jakby to mieli zrobić to nie wiem...

PS, gdyby ktoś z Krakowa, Katowic, lub okolicy miał interfejs i byłby chętny podpiąć pod kompa i skasować ten błąd to odwdzięczę się czteropakiem dobrego browara :).

Opublikowano
Najlepiej podpiąć do kompa.Kontrolka od poduszki to nie znaczy, że poduchy walnięte. To się świeci również kiedy z napinaczami pasów coś jest nie tak, ew. mata od poduszek w siedzeniach. Sam mam problem z matą w fotelu pasażera i czasem mi się świeci kontrolka, czasem nie. Muszę to w końcu naprawić. A co do pompki - otwórz prawy bok w bagażniku - sprawdź zbiornik, sprawdź przewód - może jest wypięty.
OXFORDGRUEN 2 METALLIC (430)
Opublikowano
OK, dzięki za uwagi, ale zdecyduję się chyba na kupno interfejsu bo płacić 50zł u mechanika za kasowanie błędów to słaby interes.
Opublikowano
Panowie poradźcie co może być powodem jeszcze świecenia airbaga pasażera. Komp. mi pokazał że mata. Założyłem symulator maty. Po zgaszeniu błędu, po tygodniu znowu wyskoczył błąd. I tak w kółko ja go gaszę (bo mnie denerwuje) a on za tydzień/dwa znów świeci. Jak sprawdzić te napinacze? A może nie ma styku na jakiś złączkach. Wiecie w których miejscach one są?
Opublikowano
Wtyczkę z fotela odpiąłem i podłączyłem symulatora maty. Dokładnie to dwa. Jeden sam zrobiłem, ale dalej wyskakiwały błędy. Więc kupiłem już gotowy i niestety to samo. Dla tego pytałem o napinacze. Ma ktoś schemat jaki idą te kable. Może nie ma gdzieś styku na którejś wtyczce. Jak je przeczyszczę to może ustąpi ten błąd.
Opublikowano
Witam podłącze sie pod temat mi tez sie swieci kontrolka poduszki powietrznej byłem na kompie i wyskoczył taki błąd:....poduszka kierowcy za duża rezystancja-nieciągły .. co to moze być?