Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dziś mój szyberdach odmówił współpracy.

Próbowałem go zamknąć ale się nie udało. Dach chodzi jak by krzywo.

Tzn jedna strona jeszcze jest podniesiona a druga już próbuje się odsunąć.

Wyjołem cały szyber i wydaje mi się,że wyrobił się jeden "łąńcuszek" napędzający dach

i dlatego z jednej strony poprostu dach się zatrzymuje i przestaje go napędzać ale nie jestem tego pewny. Doradzcie jak moge to naprawić lub gdzie w Warszawie z tym podjechać,żeby

któś zobaczył i doradził,naprawil itd. Ciepło się zrobiło a tu taka lipa.

Dodam,że samochód to e36 a dach jest elektryczny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie linka jest i chodzi. Można ręcznie popychając wkrętakiem linke zamknąć lub otworzyć dach jednak jeżeli założe silnik to on z jednej strony przepuszcza. Bardziej wydaje mi się,że wyrobił się otwór niż linka.

Jest też drógi otwór wydaje mi się,że to do ręcznie otwieranego dachu może jak bym włożył tam zwykłą korbkę to dach by działał.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
koledzy opiszcie mi ten problem jak to naprawic bo mam podobny problem ! dzieki
jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja niestety do tej pory mam tą usterke i nie mam pomysłu jak to naprawić a żaden mechnik nie chce się dotykać do szyberdachu.
Opublikowano

może to coś pomoże dotyczy podobnego problemu ale w e21 dach ręczny ale nawet korbką nie dawało się otwierać bo szedł krzywo (jakby jedna linka nie nadążała)

do wymiany było urzadzenie przy korbce, u ciebie może być silniczek pod przyciskiem,

wewnątrz są zembatki które jak otwierasz/zamykasz krecac się ciągną linki i na jednej zembatce uwaliły mi się zeby.

może to to.

Opublikowano
miałem ten sam problem, podjechalem do znajomego lakiernika on wyciągnoł go z samochodu zdemontował silniczek przesmarował co było możliwe zmontował wszystko jak było i już rok działa bez problemu.