Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od jakiegoś czasu zauważyłem, że prawy xenon lubi "mrugnąć", szczególnie na wybojach/dziurach oraz czasem przy szybkim przyspieszaniu. Sporadycznie zdarzy się, że zgaśnie, wtedy wyłączam i włączam światła i łapie na nowo. Podniosłem maskę przy zapalonym silniku i światłach i poruszałem kabelkiem i wtyczką idącą do lampy dosyć mocno- przygasa. Dodam, że dotychczas jak czekałem na czerwonym świetle na skrzyżowaniu i widziałem odbicie światła z moich reflektorów na aucie przede mną to można było dostrzec jakby światło z tego prawego reflektora delikatnie skakało, po ruszeniu przestawało.

Co powinienem wymienić??

Opublikowano

Nie wiem, ale w jednym reflektorze mam to samo ... wszystko niby sztywne w środku, też jak ruszę to przestaje ale zaczyna na dziurach, nierównościach poprzecznych itd

Wkurzające i przypałowe.

Opublikowano

@up

też Ci przygasał całkiem xenon na dziurach czy tylko "skakał"? Czy idzie dostać w sklepach tą część samą oraz jakie koszty?

Opublikowano

Tyle co palcami dałem radę się wcisnąć do środka i ponaciskać tyłem reflektora.

Zaczynam myśleć, że może coś z instalacją ... ale słaby jestem w te klocki raczej.

Opublikowano

Witam mam/miałem to samo

lewa lampa xenon mrugała co jakiś czas... na dołkach też i na postoju sama z siebie...

przemieniłem żarniki miejscami... z prawej lampy nie mrugajacej do lewej... i to samo mruga..a a ten co w lewej mrugał to w prawej nie mruga...

kolejno w lewej lampie założyłem sprawną przetwornicę i to samo..

winny jest n 99% zapłonnik...przynajmniej u mnie bo jak rozbierałem lampę to musiałem gdzieś te kable docisnąc za bardzo tam..bo jak się ruszy z tyłu na włączonej lampie zapłonnikiem to mrugnie..

Opublikowano

jeśli ma ktoś z tym problem to :

-podmiana żarników

-przetwornic

-zapłonnika(najbardziej prawdopodobne)

-Jeszcze można sprawdzić z tyłu w bagażniku po prawej stronie gdzie lampa..odkręcić i wyjąc ten element plastikowy co na nim są osadzone żarówki tylnej prawej lampy i odpiąc wtyczkę.. i zobaczyć czy któryś pin nie wypalony jest.

Pozdr

Opublikowano
Sporadycznie zdarzy się, że zgaśnie, wtedy wyłączam i włączam światła i łapie na nowo.

Miałem tylko takie objawy (bez "mrugania") - wymieniony zapłonnik wyeliminował problem.

Opublikowano

Hmm, w sumie poziomować poziomuje od zawsze i zawsze - ja nic nie ruszałem, ale możliwe że ruszane było.

W gruncie rzeczy nie mam zielonego pojęcia o eletronice/elektryce

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardziej mi chodziło o luźny kabel (+) albo (-) od ksenona który jest poruszany przez mechanizm samopoziomowania. Ktos miał właśnie podobny problem a to było rozwiązanie :)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!