Skocz do zawartości

E46 328i WBAAM51070AZ65272

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Może ktoś oglądał to auto? Co o nim sądzicie?

http://otomoto.pl/bmw-328-e46-e46-climatronic-po-oplatach-ladna-C34758889.html

Wyposażenie

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAAM51070AZ65272

Kod typu AM51

Typ 328I (EUR)

Typoszereg E E46 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M52/TU

Pojemność skokowa 2.80

Moc 142

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF FLACHGEWEBE LEINEN/ANTHRAZIT (E4AT)

Data prod. 1998-02-19

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S273A LM RAEDER/STERNSPEICHE 43 Obr. BMW, st. le. spr. gwiaz. 43

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S640A AUTOTELEFONVORBEREITUNG Instalacja pod montaż tel. uniwers.

S660A RADIO BMW REVERSE Radio BMW Reverse (C42)

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S999A AUFTRAGSSTEUERUNG HEA Zarządzanie zleceniami HEA

Wszystkie kierunki powinny być pomarańczowe, radio powinno być na kasety, na tylnej klapie brakuje oznaczenia modelu. Zbiornik na płyn do spryskiwaczy od polifta, jeśli się nie mylę, i zalany jest chyba wodą. Rynna z tyłu nie oryginalna, gałka zmiany biegów na moje oko również. Błotniki i maska nie zgrywają się odcieniami. Ogólnie mam wrażenie, że komora silnika była niedawno ponownie malowana cała, ale mogę się mylić. I to auta nie ma 8 poduszek.

• Zasłużeni forumowicze

Albo malowany albo koles naprawde sie przylozyc w czysczeniu tego auta :D widac to tez na dywanikach jak szalal odkurzaczem. Powiem tak. Radio mogl ktos zmienic bo wiadomo kaset sie nie uzywa. Galka zdechla bo miala takie prawo w tak wiekowym samochodzie. Nie oszukujmy sie auto ma 16 lat. Przebieg... hmmm watpie, no ale moze akurat :wink: znaczek na klapie mogl odkleic jak sporo osob nawet z forum (tematy jak sciagnac oznaczenie z klapy) co nie zawsze oznacza ze auto walone.

Ze zdjec zle nie wyglada jak na 16 letnie auto za nieco ponad 13 tys zl do negocjacji. A jeszcze chlop musi zarobic :D

Jak nie masz daleko to podjedz i ogladnij bo cudow to nie ma co oczekiwac wiadomo.

🙃🙃

Wszystkie kierunki powinny być pomarańczowe, radio powinno być na kasety, na tylnej klapie brakuje oznaczenia modelu. Zbiornik na płyn do spryskiwaczy od polifta, jeśli się nie mylę, i zalany jest chyba wodą. Rynna z tyłu nie oryginalna, gałka zmiany biegów na moje oko również. Błotniki i maska nie zgrywają się odcieniami. Ogólnie mam wrażenie, że komora silnika była niedawno ponownie malowana cała, ale mogę się mylić. I to auta nie ma 8 poduszek.

właściciel mówi, że wymieniał maskę i zderzak, bo auto było sprowadzone po jakiejś parkingówce, więc wymienił te elementy. Ma zdjęcia do wglądu jak auto wyglądało przed wymianą maski i zderzaka.

Kierunkowskazy chyba dużo ludzi wymienia, bo ładniejsze są białe. Dlaczego ludzie odklejają oznaczenie modelu, to nie wiem. Jeżeli zbiornik od spryskiwacza jest od polifta, to ciekawe dlaczego został wymieniony. Rynna, czyli końcówka wydechu? Gałkę też można zmienić. Ogólnie widać, że przedni zderzak od strony pasażera odstaje (jest źle spasowany), ale może da radę go poprawić.

właściciel mówi, że wymieniał maskę i zderzak, bo auto było sprowadzone po jakiejś parkingówce, więc wymienił te elementy. Ma zdjęcia do wglądu jak auto wyglądało przed wymianą maski i zderzaka.

Chętnie zobaczyli byśmy te zdjęcia :d

Zbiornik wymieniony bo pewnie stary uległ zniszczeniu ( w parkingowce) na zdjęciach widać NIC ale również wydaje mi się że malowana prawa strona bo kielich coś podejrzanie wygląda...

Z drugiej strony cena dobra więc można go obejrzeć ale koniecznie z mechanikiem ;)

Ciekawa ta szkoda parkingowa. Zbiornik pewnie wymienili przy okazji, bo ładniejszy jest polifotwy :mrgreen: Niech Ci podeśle te zdjęcia. A na oględziny weź ze sobą ogarniętego blacharza/lakiernika i później na serwis, żebyś nie miał później niespodzianek.

Witam

Mam wiadomość od sprzedawcy w sprawie uszkodzeń parkingowych i przeprowadzonych napraw

"Autko zakupiłem w stanie oryginalnym, żaden element nie był ponownie lakierowany. Z powodu wywinięcia rantów (z racji zapewne większych kół) zaczęła pojawiać się korozja która zabezpieczona została pęzelkiem. Nie było to za estetyczne dlatego naprawiłem wszystkie nadkola doprowadzając je do stanu fabrycznego. "

poniżej zdjęcia uszkodzeń

http://zapodaj.net/8c9d56123efd3.jpg.html>DSC02667.JPG

http://zapodaj.net/07a65f57ff201.jpg.html>DSC02689.JPG

http://zapodaj.net/b77d26ec2c22c.jpg.html>DSC02699.JPG

http://zapodaj.net/1ea6292c2af53.jpg.html>DSC02706.JPG

http://zapodaj.net/5ca3b16ba2fc4.jpg.html>DSC02722.JPG

co o tym sądzicie? Z jednej strony jak by nie patrzeć to w najbliższym czasie korozja nie powinna wychodzić na nadkolach i masce, bo zostało to właśnie zrobione, więc to chyba na plus?

Jak nie powinna, przecież tam jest bulwa na bulwie :P A że pomalowana? Nie bój nic, idzie zima, wilgoć, trochę soli -na wiosnę ładnie zakwitnie...

o to właśnie chodzi, że zdjęcia przedstawiają stan sprzed naprawy. Obecnie nie ma takich purchli, czyli na jakiś czas spokój.

Jeśli tak to zmienia postać rzeczy, ale nadal nieco to podejrzane.

Jeśli naprawiał takie błotniki bo brzydko wyglądały, to po to żeby podbić cenę auta do sprzedaży. Jeśli przyjmiemy optymistyczną wersję, że malowanie elementu to 400zł -to mamy 1600 zł, do tego opłaty itd itp -nie chcę nic sugerować, ale on go raczej charytatywnie nie sprzedaje co oznacza że i tak na nim zarobi. Zerknij do działu z problemami w E46, tam jest kolega, który kilka tygodni temu kupił 320 za 7 tys, teraz szuka silnika.

Jeśli nadal byłbyś zainteresowany -jak kupiłem auto to miałem maskę z podobnymi bulwami, bardzo zaufany lakiernik powiedział mi, że on może tą maskę czyścić i pomalować -ale to wytrzyma góra do dwóch lat i "wyjdzie", lepiej żebym kupił nową i oddał mu do pomalowania -nie miał w tym żadnego biznesu.

jeżeli zrobione porządnie (w co wątpie w aucie na handel) to powinien być spokój, jak typowo na handel to spokój będzie przez 2-3 miesiące. Ostatnio widziałem tak psiknięte e46 że rudy prześwitywał spod lakieru. Wystarczyły promienie słońca.

Takie zdjęcia to stary handlarski numer :cool2: pokazuje się małe uszkodzenia by uspokoić przyszłego nabywcę. Pamiętajmy że auto za 4 miesiące będzie miało 17 lat i nawet statystycznie mogło już mieć kilka "zdarzeń parkingowych", dzwonów, powodzi, kadzieży itp.

Przy autach z silnikami powyżej 2l dokładnie sprawdziłbym wszelkie papiery i opłaty.

Pamiętam jakiś czas temu ktoś sprawdzał na forum kilkuletnie e60 i odnotowanych zdarzeń było bodaj 8-9 :wink: