Skocz do zawartości

330Ci Nowe kolo dwumasowe grzechocze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jakis miesiac temu zmienialem komplet sprzegla luk, kolo dwumasowe, tarcza, docisk, lozysko. juz od samego poczatku lekko grzechotalo przy ruszaniu, ale problem po paru dniach ustapil. za to powrocil ze zdwojona moca po miesiacu. dwumas grzechocze przy ruszaniu, do tego telepie buda, zaczal ponownie drzec pedal sprzegla, odzywa sie takze przy gaszeniu auta. trafilem na jakis felerny wypust, czy jakis inny czynnik mogl miec wplyw na tak szybkie uszkodzenie kola? stary dwumas jezdzil w aucie od nowosci, fakt, pedal drzal, byl poprzypalany, ale nigdy nie uslyszalem zadnego grzechotania.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U sprzedawcy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Patrum jesteś pewien na 100% prawidłowego montażu całego kompletu ........... ?
Opublikowano

Hm ............ :

a) Części kupione u sprawdzonego, polecanego sprzedawcy .... czy najtańsze na allegro ....... co nie zawsze może iść z jakością ....... ?

B) Mimo wszytko nieprawidłowy montaż, przez np. rutynę albo niezamierzony czynnik ludzki...... ?

D. nie da się zamontować nieprawidłowo, bo od strony silnika na wale jest tulejeczka która "wchodzi tylko w jedną dziurkę ;)" w D..

Montując tarczę sprzęgła również można pomylić stronę silnika/skrzyni.

Jak wyglądała sprawa z "wycentrowaniem" tarczy względem D.?

Nieprawidłowy montaż docisku raczej możliwy chyba nie jest.

Domniemam, że fabryczna blokada w kształcie "prawie słoneczka" została ściągnięta z docisku po skręceniu wszystkiego?

Łożysko poprawnie zamontowane w "łapie"?

Według mnie niestety bez ponownego demontażu się nie obejdzie :(.

Jeśli poduszka-i silnika zostały by uszkodzone, to wyczulony właściciel zwróci uwagę na wszech-obecne drgania (większe niż zwykle :) ).

W sobotę miałem okazję zmieniać akurat kompletne S+D w 2.2 R6 170 KM to jestem na gorąco hehe.

Opublikowano
czesci kupione w sklepie motoryzacyjnym w moim miescie, wszystko zlozone wedlug prawidel. przy okazji wywalone cdv i tak jak wczesniej pisalem - wymienione poduszki silnika. juz przy pierwszej jezdzie slyszalem ze lekko grzechocze, ale z czasem przestalo. teraz jest to juz dosc mocno irytujace i zastanawiam sie co z tym zrobic. rozbiore wszystko - auto unieruchomione a jak do tego ie uznaja reklamacji to musze to wszystko zlozyc do kupy, tylko ze docisk bedzie juz do smieci. jestem troche w kropce