Skocz do zawartości

e60 525d 2008 lift, nieudana kradzież, wykasowany komputer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Od dwóch lat jestem szczęśiwym posiadaczem e60 525d 2008 lift.

Samochód sprawował się do tej pory bez zastrzeżeń i zbędnych wydatków, w porównaniu do Volvo i Audi, kótre miałem wcześniej.

Niestety ostatnio ktoś próbował go ukraść. Zawodowiec wybił dziurę w szybie, na tyle dużą by wsadzić rękę i podpiąć się pod port OBD. Niestety coś mu chyba poszło nie tak, bo samochodu nie ukradł. Otworzyłem samochód z kluczyka, bo pilot nie działał. Kontrolki wogóle nie świecą, pomimo naładowanego akumulatora. W serwisie krzyknęli mi 1500 funtów za wymianę i programowanie cas, więć zgłosiłem do ubezpieczalni. Ubezpieczalnia wstępnie podjęła się sfinansowania naprawy, a teraz po diagnozie w drugim serwisie chce mi oddać kasę i zezłomować samochód. I tu pojawia się problem, gdyż nie chcę się pozbywać samochodu który jest jak dotąd niezawodny.

Pytanie co mogło pójść nie tak podczas programowania/kradzieży ? Co ewntualnie trzeba wymienić i ile może to kosztować ? Czy znacie podobne przypadki ? Jakiś garaż godny polecenia w województwie łódzkim ?

Opublikowano
oddać kasę i zezłomować samochód

Czy im się we łbach nie pomieszało? Niedługo będą złomować po spaleniu żarówki, bo to przecież tyle zachodu z wymianą...

Często widzę samochody zaliczone jako szkoda całkowita - z rozbitym reflektorem i wgniecionym błotnikiem, ludziom już naprawdę się w d..ch przewraca :roll:

A co do sprawy, to poszukaj w internecie warsztat co się specjalizuje w BMW (nie ASO), niech zdiagnozują co się stało. Nawet jeśli spalił się komputer to używany drogi nie będzie. Pozostaje kwestia samej wymiany i programowania. Zresztą może nic się nie uszkodziło i wystarczy samo wprogramowanie systemu od nowa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety coś mu chyba poszło nie tak, bo samochodu nie ukradł.

A co, wolal bys zeby mu poszlo?

W Radomiu jest klinika BMW ale nie znam osobiscie.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Z punktu widzenia technicznego to rzeczywiście niestety. Sam wiele razy stawiałem system i coś się wywalało przy instalacji. Poza tym bujam się już z tą ubezpieczalnią ponad miesiąc i zaczynam żałować, że złodziej nie skończył tego co zaczął. Jest jeszcze opcja że oddadzą mi kasę i samochód, a wtedy przydałby się jakiś magik, bo w aso to tylko dywaniki. Dzięki za odpowiedzi.
Opublikowano
Miałem to samo w polifcie , z tym , że mi odjechali . Auto odzyskałem, nieważne jak :wink: ale do rzeczy , maja dane chyba , więc wymiana stacyjki całkowice załatwia sprawę , ale wejdą ponownie do obd i maja klona i odjadą i tak wkoło :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów. Od dwóch lat jestem szczęśiwym posiadaczem e60 525d 2008 lift.

Samochód sprawował się do tej pory bez zastrzeżeń i zbędnych wydatków, w porównaniu do Volvo i Audi, kótre miałem wcześniej.

Niestety ostatnio ktoś próbował go ukraść. Zawodowiec wybił dziurę w szybie, na tyle dużą by wsadzić rękę i podpiąć się pod port OBD. Niestety coś mu chyba poszło nie tak, bo samochodu nie ukradł. Otworzyłem samochód z kluczyka, bo pilot nie działał. Kontrolki wogóle nie świecą, pomimo naładowanego akumulatora. W serwisie krzyknęli mi 1500 funtów za wymianę i programowanie cas, więć zgłosiłem do ubezpieczalni. Ubezpieczalnia wstępnie podjęła się sfinansowania naprawy, a teraz po diagnozie w drugim serwisie chce mi oddać kasę i zezłomować samochód. I tu pojawia się problem, gdyż nie chcę się pozbywać samochodu który jest jak dotąd niezawodny.

Pytanie co mogło pójść nie tak podczas programowania/kradzieży ? Co ewntualnie trzeba wymienić i ile może to kosztować ? Czy znacie podobne przypadki ? Jakiś garaż godny polecenia w województwie łódzkim ?

Zadzwoń do Pawła - 602-888-915. Działa tu w samej Łodzi.