Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy może ktoś będzie w stanie mi odpowiedzieć jaki może mieć kod lakier Felgi BMW Turbine Styling 415. Zadrapałem felge i dałem do pomalowania ale mają jeden kolor lakieru, trochę za jasny jak orginał, więc będzie się świecić wiadomo jak ....
Opublikowano
Nigdy sie nie spotkałem z kodem lakieru do felg, po za tym pomaluj tą jedną felge i tyle, nikt nie będzie przykładał felgi do felgi i nie zobaczysz na aucie różnicy
Opublikowano
dałem do pomalowania ale mają jeden kolor lakieru

Domyślam się że dałeś do lakierni proszkowej skoro nie mają wyboru w kolorach . Ja w takiej sytuacji dobrał bym kolor w mieszalni i na lakier proszkowy (oczywiście po zmatowaniu go) położył normalny lakier .

Opublikowano
Po przewertowaniu netu (fora Niemieckie) znalazłem odpowiedz na moje pytanie. Może komuś się przyda na przyszłość . Jednak jest kod lakieru gdzie lakiernia mi dorobiła kolor który jest stosowany w większości felg Bmw . felgen silber metallic 144
  • 5 lat później...
Opublikowano
Po przewertowaniu netu (fora Niemieckie) znalazłem odpowiedz na moje pytanie. Może komuś się przyda na przyszłość . Jednak jest kod lakieru gdzie lakiernia mi dorobiła kolor który jest stosowany w większości felg Bmw . felgen silber metallic 144

Czy felgi 6760616

https://www.otomoto.pl/oferta/oryginal-bmw-e60-e65-e39-e39-18-cali-6760616-ID6CEpEh.html?

mają ten sam kod lakieru ?

Pozdrawiam. Michał

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam, czy podpowiesz jak i gdzie znaleźć kod lakieru felg.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Timing, the amount of colors, drying time, temperature, moisture, etc, etc, all effect how similar each wheel looks compared to the one before it. That's why we don't have paint codes that cross reference with a standard PPG, Valspar, BASF or other brand paint company color code
  • 1 rok później...