Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie proszę o pomoc,

VIN rozkodowałem sobie wg instrukcji z forum,

http://www.pewneauta.pl/car_details.php?auto=9177&img=1&wydruk=1

Niestety jestem zielony jeżeli chodzi o auta BMW nie miałem z nimi bliższej styczności do tej pory praktycznie wcale,

Jedyne informacje jakie mam to te z tego forum i internetu,

Stąd moja wielka prośba do was o pomoc,

O co mam pytać oglądając to auto?

Czy da się gdzieś z poniższych informacji dowiedzieć z jakiego kraju pochodzi to auto bo widzę, że coś (instrukcja?) było brane w j. francuskim??? ->On-board vehicle literature French

Czytałem wiele o bolączkach silnika N47 a co z silkiem które posiada to auto? M47D20U2?

Jak poznać czy auto ma DPF albo czy było by to wpisane gdzieś po rozkodowaniu VIN?

Data for vehicle identification number: WBAVC11090VG89203

Model description: 318d

Market: Europa

Type: VC11

E-Code: E90

Chassis: Limousine

Steering: links

Doors: 4

Engine: M47D20U2 - 2,00l (90kW)

Drive: Heckantrieb

Transmission: manuell

Body Color: Black Sapphire Metallic (475)

Upholstery: Sensatec/beige (KAB4)

Production date: 06.07.2007

Assembled in: Leipzig

Code Serienausstattung

S321A

Exterieurumfänge in Wagenfarbe

Exterior parts in vehicle color

S4AGA

Interieurleisten titan matt Interior

trim finishers Titanium matt

S548A

Kilometertacho

Kilometer-calibrated speedometer

S851A

Sprachversion deutsch

Language version German

Code Sonderausstattung

Optional Equipment

S1CAA

Selektion COP relevanter Fahrzeuge

Selection of COP relevant vehicles

S240A

Lenkrad Leder Airbag

Leather steering wheel

S249A

Multifunktion für Lenkrad

Multifunction f steering wheel

S2BHA

BMW LM Rad Doppelspeiche 156

BMW alloy wheel, double spoke 156

S441A

Raucherpaket

Smoker package

S520A

Nebelscheinwerfer

Fog lights

S534A

Klimaautomatik

Automatic air conditioning

S540A

Geschwindigkeitsregelung

Cruise control

P7RPA

Paket Advantage

Advantage package

S863A

Händlerverzeichnis Europa

Retailer Directory Europe

S881A

Bordliteratur französisch

On-board vehicle literature French

S8S3A

Automatische Verriegelung beim Anfahren

Automatic locking when driving off

S8SPA

Steuerung COP

Control unit COP

Model 318d

E-Code E90

Chassis Sedan

Engine M47D20U2

Steering left

Region Europe

Opublikowano

Dzięki za szybką odp,

Czyli rozumiem, że tam ludzie aut po porstu nie szanują tak jak w DE?

Faktycznie wposażenie dodatkowe nie powala - bo go praktycznie nie ma ;)

Koledzy a podpowiedzcie na co zwrócić uwagę biorąc pod uwagę pochodzenia auta oraz rodzaj silnika oglądając autko ,

Mam nie daleko więc chyba podjadę nawet z ciekwaości go zobaczyć,

Opublikowano
aut z Włoch czy Francji się nie kupuje,

Co za bazdura :duh: :duh:

ja nie kupuje jeszcze aut z Polski, Holandii i Niemiec... :mrgreen:

Co to za różnica na jaki kraj auto zostało wyprodukowane? Ważne jest to jak było użytkowane, serwisowane i ile ma przejechane.

A tak BTW to to auto może być tak samo z Belgii i co wtedy, można je kupić??? :duh:

Opublikowano

Bzdura jest to co piszesz ,przezucilisciecsie ma te trupy z Włoch i FRANCJI bo sa tanie pokaz mi zadnane i serwisowane auto z tego kraju znajdziesz ale ono zostanie tam bo cena bedzie za wysoka ,dodam ze miałem klientów ktorzy pracują we FRANCJI i po 2 miesiącach szukania stwierdzili ze we FRANCJI auta nie kupią bo sa zajechane .

Auto kupili u mnie zadbane i z Niemiec ,ci ktorzy nie maja kasy na dobre auto kupują z Włoch lub FRANCJI tyle w temacie .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
pokaz mi zadnane i serwisowane auto z tego kraju

Zapraszam do mnie do mnie do garażu zobaczysz włoszkę i francuza za taką historią serwisową, o jakiej Twoje niemieckie e46 może tylko pomarzyć.

Opublikowano
Co sprowadzają polscy handlarze z Francji można zobaczyć w programie Turbo kamera :mrgreen: Na placach gdzie stoją zmasakrowane auta z ubezpieczalni, przyjeżdzają prawie tylko sami Polacy. Nawet inne nacje nie chcą tego brać.
Opublikowano
Co sprowadzają polscy handlarze z Francji można zobaczyć w programie Turbo kamera :mrgreen: Na placach gdzie stoją zmasakrowane auta z ubezpieczalni, przyjeżdzają prawie tylko sami Polacy. Nawet inne nacje nie chcą tego brać.

:cool2:

Bronx wierz mi ze mało mnie interesuje co przyciągniesz z tych krajów ja wiem co sie wozi i po co sie tam jezdzi Włosi nawet oleju nie wymieniają a masa zabojadow jezdzi z pracy w ciuchach roboczych autami wiec nie mów mi co to mas za Perełki w swoim garażu .

Dla mnie te kraje to syf tylko auto z Niemiec lub ze szwajcari tylko ze tam trzeba mieć kase a tu większość nie ma i tyle .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
tylko auto z Niemiec lub ze szwajcari

No ze Szwajcarii to wozimy dopiero rodzyny :duh: :duh:

Nie będę się z Tobą sprzeczał, bo taki offtop jest zupełnie niepotrzebny. Mnie chodziło o to by nie generalizować i nie przekreślać auta ze względu na to z jakiego kraju zostało sprowadzone. Bo tak samo w Niemczech można kupić jeszcze większą paść niż w Francji.

Mieszkasz na śląsku więc pewnie zdajesz sobie sprawę jak wielu Niemców naprawia tutaj samochody - blacharstwo, lakiernictwo (szczególnie w okresie wakacji) pracuje tutaj praktycznie 20h na dobę w większości za euro, od "bogatego Niemca" który dba o samochód :D

Opublikowano

Zgodzę się z kolegą Bronx. Takie generalizowanie to sobie można o kant du...py rozbić. Widziałem, kupiłem auto z włoch i francji bardzo zadbane i serwisowane. Z niemczech tak jak z KAŻDEGO innego kraju są samochody zgnojone jak i ładne i dokładnie jest w krajach omawianych.

A ze Szwajcarii to jadą piękne zadbane, serwisowane rodzyny ściągnięte spychaczem z przystanku z luki pomiędzy wiatą a rozkladem autobusów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zgadzam się z przedmówcą. To, że z Francji i Włoch szroty same ciągną, nie oznacza, że nie ma tam zadbanych samochodów. A z tureckich placów w Niemczech to jakie auta są przywożone? Polaczki chcą tanio to mają. :)
Opublikowano
sądząc po zużyciu kierownicy to przebieg 91 tys praktycznie nierealny, moja ma 210 tys i jest mniej zużyta. Silnik mam ten sam, M47T2 122 KM i mam filtr DPF i szczerze powiem ze nie dbałem o niego, bo nie wiedziałem jak to sie moze skonczyc, otóż to rozsypała mi sie turbina przez kompletnie zapchany DPF. Turbo zrobiłem (ok.2000 zł) i auto stoi w garażu i czeka jeszcze na pozbycie sie DPF'a i zastąpienie go uniwersalnym katalizatorem i zrobieniem programu żeby nie widział błędu. Poza tym to spoko tylko dbac o dpf i regularnie go wypalać, A swoją droga to raczej egzemplarzem który tu pokazałes to nie zawracaj sobie głowy, a przynajmniej ja bym tego nie robił. A o pochodzeniu nie dyskutuje, bo sie nie znam do konca. Kady słyszał o francuzach, ja też, ale nie uważam ze kazdy Francuz musi pochodzic z parkingu powypadkowych z ubezpieczani (pewnie jest tak w 90%, ale zawsze jest 10% szans ze jest ok i nie był bity :D ) Pozdrawiam