Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Poszukuję osoby, która jeździ lub mogłaby pojechać do Niemiec okolicy Norymbergi najlepiej lawetą lub przyczepą po moje BMW :( od miesiąca stoi i czeka aż go ktoś zwiezie do kraju !!! miesiąc temu miałem kolizje na autostradzie obcierając o wszystkie możliwe barierki :( silnik pali ale samochód nie może o własnych siłach zjechać do Polski najlepiej Katowice. Mój ubezpieczyciel się na mnie wypiął ze względu na odległość ode mnie jakieś 800 Km. Laweta z firmy odpada bo liczą sobie 4000 zł jeszcze byłbym w stanie to zapłacić gdyby nie fakt, że już wyłożyłem 2000 zł na ściągnięcie samochodu z autostrady niemieckiej !!!

Oczywiście cena do dogadania :) termin do uzgodnienia i tak już czekam prawie miesiąc więc jeszcze trochę wytrzymam.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zadzwoń tu:

660414031 Andrzej Matyja

lub

+32475849927 Koltrans. To jest belgijski numer ale podnosi szef firmy, Polak więc normalnie można dzwonić, on po prostu mieszka w Belgii.

To są zaufani przewoźnicy, którzy Ci to auto przywiozą dużą lorą dzięki czemu zapłacisz podejrzewam, że maksymalnie 1200-1300 zł.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bylo dzwonic do ADAC i podpisac z nimi umowe na miejscu. Zaplacil bys roczna skladke 60€ i mial bys komfort ich uslug.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Auto przywiezione ;) wypożyczyłem sam lawetę na 2 doby, całość razem z paliwem 900 zł wiec tragedii nie ma także temat można zamknąć.
Opublikowano
Wypożyczyłem autolawete taką do 3.5 DMC mogłem na pakę zabrać max 1600 kg więc się zmieściłem :) po długich poszukiwaniach znalazłem firmę w Częstochowie, która wynajmuje takie pojazdy ! 180 brutto za dobę i limit kilometrów 500 ja akurat brałem na dwie doby więc miałem limit 1000 Km plus dopłata za każdy kilometr 10gr całość wyszła coś 940 zł z paliwem :D :D mogło być taniej ale spieszyło mi się w obydwie strony dlatego mocno dawałem lawecie po Du*** aż jestem w szoku, że pusta auto laweta może jechać 150km/h !!! a z samochodem 140 km /h :lol: :lol: wiem wiem mało odpowiedzialne :P
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1500 km przejechales na paliwie za 500 zl??? Autolaweta przy takiej predkosci spala okolo 11-12 litrow na 100 km a to i tak cienko liczac ale zakladam ze nie jechales az tyle. Daje to 900-1000 zl za paliwo minimalnie. Czyli wynikaloby ze Tobie autolaweta spalila okolo 6 litrow na 100 km przy predkosciach 130-140 km/h. :) no ciekawe. Srednio 3 tonowe auto z wspolczynnikiem oporow powietrza na poziomie drzwi od stodoly osiagnelo wynik jak nieduzy osobowy diesel. ;) Cuda panie, cuda.
Opublikowano
90l paliwa dostałem w gratisie :) stąd taka cena hehe faktycznie gdyby nie gratis cena byłaby dużo wyższa ale i tak opłaca się to bardziej niż wynajmowanie kogoś kto pojedzie.
Opublikowano
90l paliwa dostałem w gratisie :) stąd taka cena hehe faktycznie gdyby nie gratis cena byłaby dużo wyższa ale i tak opłaca się to bardziej niż wynajmowanie kogoś kto pojedzie.

Daj namiary na firmę, ciekawa oferta. Kiedyś wynajmowałem autolawety, ale nikt nigdy nie dał mi w gratisie 90l paliwa.

Opublikowano
Gdyby tak firmy dawały w gratisie paliwo to każdy by wypożyczał autolawety :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak za darmo? Jeszcze na tym zarobił przecież. :) 90 litrów paliwa warte jest z 500 zł a za lawetę zapłacił około 400 zł. :)
Opublikowano
Panowie kto mówi, że dostałem gratis od firmy ? Myślałem, że każdy wie o jaki gratis chodzi ! Czasami ma się dojścia do takich gratisów z różnych źródeł ;) może źle napisałem i stad myślicie, ze gratis był od firmy wypożyczającej autolawety ;)