Skocz do zawartości

2.0d 150ps.Co zrobic przy aucie po kupnie oprocz klapek zawi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, co nalezy zrobic, czego nalezy dopilnowac po kupnie e46 320d 150ps? Klapki zawirowan juz sciagnalem. Auto z Niemiec, przebieg ok 250 tys km. Co jeszcze dopiescic w tym silniku?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymienić wężyki podciśnienia, wyczyścić i odłączyć/ograniczyć programowo egr, wymienić/wyczyścić odmę, sprawdzić temperaturę silnika w teście 7.0, ewentualnie wymienić termostat/termostaty przed zimą, sprawdzić świece żarowe, sterownik świec.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzieki, a cos tam nie trzeba przeczyscic zeby sie gdzies tam film olejowy nie urywal co moze szkod narobic, wie ktos i co to chodzi? Ps.musze Wam pokazac moja bunie bo jest piekna, ostatnio moglem sie zamienic z mala doplata na audi a4 b7 i po jezdzie probnej zrezygnowalem z a4, e46 lepsza, napewno wiecej miejsca w srodku i w ogole lepiej sie jezdzi, bagaznik tez wiekszy w bmw :)
Opublikowano

Jak koledzy mówili,

przy ściąganiu klapek kolektora, od razy wymienić świecie, wyczyścić kolektor, EGR (jedna robota)

Jak świece wymienione, to warto od razu znaleźć sterownik świec i wysłać do Roger-Nysa na "naprawę/regenerację". Koszt nie wielki a na pewno auto zimą odpali.

No i reszta jak koledzy niżej napisali.

Opublikowano
W ZG równie można zregenerować sterownik itd. :P , a w pełnym pakiecie aby był duży :D znajdzie się parę elementów gumowo-metalowych hehe.
Opublikowano
Dzieki za odp. Autko odpala na dotyk ale 10latek ma i pewnie by sie przydalo odswiezyc ten sterownik. Klapki juz dawno sciagniete, czyli musialbym wszystko od nowa sciagac. A mozna prosic jakis namiar na kogos kto ogarnia te tematy z Z.G.? :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie :8) wystarczy zajrzeć w jego galerię, ma bzika na punkcie bmw :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Kuzwa dopiero obejrzalem galerie Szymona, oj zamurowalo mnie, z czym ja do Niego, kurzwa ja nic nie ogarniam przy aucie. Szacun dla goscia. Pozdrawiam z Z.G.
Opublikowano
Marku to odezwij się na PW (Prywatna Wiadomość) i zaczniemy korespondować ............. .