Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przed zimą chciałbym zmienić hamulce w mojej buni bo się kończą-co polecicie-jakie tarcze i jakie klocki do tego???od razu piszę że nie jeżdżę wolno,bo nie po to jest ten sprzęt-pozdro Jaro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kup ori, nawet jest chyba promocja na nie teraz, najrozsądniejszy wybór.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Skontaktuj się z Maćkiem czescidobmw.pl

Widziałem, że ma promocje na tarcze, napisz i skonsultuj się.

Tu masz użytkownika: memberlist.php?mode=viewprofile&u=45715

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Ja u Maćka kupuję właściwie wszystko i jestem zadowolony.

No może poza wycieraczkami Alca, które kupiłem w Tesco :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
witam jesli jezdzisz szybko i jest potrzebny porzadny hamulec polecam tarcze DBA + klocki yellow stuff,troche glosne ale hamuja b.dobrze.Po wyscigu mozna je śmiało traktować wodą na myjce i nic sie nie pokrzywi napewno,po kilku mocnych depnieciach z 200 do 100km/h nic nie puchnie,mało tego hamują jeszcze lepiej.Tyle ze cena na sam przód + klocki to wydatek ponad 1500zł +700zl klocki :cry: .Mam takie w pakiecie z autem,ale to wyczynowa tarcza moim zdaniem i mimo wszystko ja bym wybrał albo ate lub zimmerman + porzadny klocek.Tansza i do normalnej jazdy zda egzamin.
Opublikowano
Niestety ORI to nie znaczy dobrze. Sam wymieniłem na ORI i szybciej padły niż TRW. Lepiej zapytać Macieja co poleca.
Opublikowano
Mialem zimermany i ate złe wspomnienia cena wysoka a zawsze jakieś wibracje miały po poprawnym zahartowaniu na początku roku kupiłem do bmw tarcze tej firmy i jestem mega zadowolony heble pierwsza klasa polecam. http://www.mikoda.pl/mikoda/

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano
A ja kupiłem Mikodę i po przejażdżce do Albanii byłem z nich zadowolony. Niestety lato się skończyło i podczas długiej podróży na narty pojawiły się pierwsze wibracje. Tarcze miały przejechane 5000 km. Z kilometra na kilometr było coraz gorzej. Zdecydowałem się przetoczyć i jest dobrze , ale wiem z doświadczenia , że to stan przejściowy. Nie wiem czy to wina Mikody , ale reklamy tej firmie robić nie będę.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

ja uważam, ze z każdymi będą problemy jeżeli

1. nie zostaną porządnie zamontowane (często nie doczyszczona piasta powoduje problemy)

2. trafimy na niekorzystne warunki pogodowe (snieg, gleboka woda itp.)

moje ori tez by jeszcze pewnie wytrzymaly pare tys km, gdyby nie to ze je przegrzalem i było niemal pewne, ze się pokrzywia...

Opublikowano

Do tego co już napisane to dodam że po dłuższym nie używaniu na tarczach pojawia sie rdza co a nawet z tego powodu na powierzchni tarcia powstają zgrubienia i wżery co jest odczuwalne na kierownicy.

Na kiepskich tarczach to w górach lepiej hamować silnikiem.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.