Skocz do zawartości

Martwy Pixel? Mk4 bmw e46

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie to samo. Z miesiąc temu się pojawiły i kilka więcej niż u ciebie. Ale są w miejscu, gdzie nie przeszkadzają, więc narazie dam sobie spokój. Ciekawe ile stoi taki LCD?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tu chyba nie zda egzaminu. Nie ma szans żeby grupa pixeli była uszkodzona od taśmy. W linku kolo pisze jak naprawić wyświetlacz w liczniku ten z kilometrami, a nie ekran od navi.
Opublikowano
Miałem podobną sytuacje w swojej MK4 w prawym górnym roku po zimowej nocy zobaczyłem szarą plamę wielkości 3 razy jak Twoja, już chciałem zamawiać samo LCD na ebay -u ale jakoś nie miałem za bardzo kaski. Wiec sobie odpuściłem, nadeszło lato i wysokie temperatury i wraz z większym nagrzewaniem się wnętrza samochodu. Plama zniknęła :) Chyba ze to faktycznie zbieg okoliczności i winne są temu kable
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moja pojawiła się latem, może jak zimą zmarznie to zniknie:)

Oglądam aukcje na ebay i taki nowy sharp koło 500zł-600zł kosztuje.

http://www.ebay.pl/itm/BMW-E46-E38-E39-E53-X5-Navigation-LCD-Monitor-MK3-MK4-/251430079996

Na tej aukcji pokazali jak wygląda zepsuty. Jak mój będzie już w takim stanie to wymienie.

http://www.ebay.pl/itm/BMW-NAVIGATION-MONITOR-RADIO-DISPLAY-WIDE-SCREEN-LCD-E38-E39-E46-X5-MK3-MK4-GPS-/390476621004

Na aliexpress są tańsze ale nie jest to SHARP. Taki jest oryginalnie. Na allegro nie znalazłem takiego.