Skocz do zawartości

BMW e46 320d 150hp nie odpala :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie posiadam BMW e46 320d 2002 150hp

Auto nie miało mocy i chciałem sam dojść do tego co moze byc przyczyna i znalazłem ze moje wtryski w aucie posiadają 7 cyfr a w disie mam 2 wtryski z 6 numerami i 2 z 7 numerami

Tak wiec wpisałem 6 cyfr ( pomijając ostatnia ) 7 nie mogłem wpisać :/

Dałem zapisz i auto nie reaguje na kluczyk , wszystko sie swieci ale zero rekacji

Opublikowano

Z którego roku masz ten samochód,jakie oznaczenie silnika?Jaki wybrałeś w dis?

Dis-em nie kodowałem,inpą tak,ale Euro 3.

Złe zakodowanie wtrysków nie powinno mieć wpływu na brak reakcji,oraz nie kręcenie rozrusznika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro samochód nie reaguje na kluczyk, to może coś innego padło. Jeśli immobilaizer szwankuje, to rozrusznik nie zakręci. Czy przypadkiem grzebiąc w kompie nie poprzestawiałeś czegoś związanego właśnie z immobilaizerem? Sprawdź błędy, może tu jest przyczyna.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
2002 , hmmm to czemu tak sie stalo ??

Dzisiaj bede dalej walczyl bo teraz mam wszystkie wtryski 6 razy aaaaaa. I zero reakcji na kluczyk:(

Czyli to twojego silnika mają mieć 6 znaków,te 2 po 7 są od euro 4.

Co do błędu EWS to zrób synchronizację w inpa.

Opublikowano
nie wiem czy to coś ci pomorze ale kiedyś grzebałem sie w inpie i miałem taki błąd 4a62 Ews tampering Manipulation i w moim przypadku wystarczyło zakodować na nowo imo i odpalił.

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!