Skocz do zawartości

318d 116km poduszka amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie,czy można wymienić jedną poduszkę amortyzatora przedniego+nowy odbojnik+guma ? czy konieczna jest wymiana dwóch poduszek? pytam ponieważ z lewej strony wszystko jest okej,natomiast z prawej widać jak odbojnik jest popękany taki piankowy i przy ruszaniu autem,skrzypi jak wrota od stodoły.To samo jest przy naciskaniu na błotnik,skrzypi cały czas

Generlanie chodzi mi nie o to jak to prawidłowo ze ''sztuką'' powinno wyglądać tylko o to,czy jak wymienię tylko z jeden strony poduszkę amortyzatora z łożyskiem+odbojnik i gumę to,czy nie będzie efektu,że auto jest wyżej z jeden strony itp

Opublikowano

Prawidłowa odpowiedz to : wymienić obydwie strony równocześnie.

Jak masz czas i nie masz co robić to możesz eksperymentować i to tu opisać ,ale jak jedna strona padła to i na drugą jest czas.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie sądzę, że na forum znajdzie się osoba, która robiła tylko jedną stronę, więc odpowiedź na Twoje pytanie może być co najwyżej hipotetyczna, czyli albo tak albo nie :mrgreen: kiedyś ktoś założył temat czy może wymienić jeden amortyzator..i może wymienił i może był zadowolony :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego odpisałem tylko, że nie sądzę, że znajdzie się tu osoba która robiła tylko jedną stronę, żebyś poznał odpowiedź na pytanie czy będzie niżej albo wyżej niż druga strona, tyle.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
witam

skrzypienie powoduje także zurzyty sworzeń wachacza , sprawdz to bo wymiana górnych mocowan może nie pomóc

sprawdziłem przed chwilą jak zasugerował kolega i na prawdę jest to dziwne zjawisko teraz.Poprosiłem kumpla by naciskał na przód a ja pod spodem nasłuchiwałem.. i skrzypienie bardzo głośno było słychać ze sworznia wahacza... lecz jak się oddaliłem to znów jak by z amortyzatora...

spytam jeszcze,czy można wahacz jeśli to byłby on wymienić jeden??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można, po co cały wahacz, możesz wymienić samego sworznia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL