Skocz do zawartości

Szarpanie e46 2.0d 136hp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem po wymianie kompletnego zawieszenia tył i przod dosłownie wszystkiego tuleje wachacze amory poduchy itp

Wszystko ok pozatym ze przyruszaniu na 1 biegu bez gazu i na wstecznym jest odczuwalne szarpanie podskakiwanie.

Czy może to oznaczac konec sprzęgła czy może poduszki pod skrzynią?

Opublikowano
poduszki silnika - skrzyni, podpora wału, dwumasa, w tej kolejności zaczął bym sprawdzanie co się dzieje szczególną uwagę zwrócił bym na podporę wału.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano

A SILNIKA WYMIENIALEM NIBY NA POCZATKU ROKU TEZ no nic posprawdzam reszte jak mowisz

ale niby moj znajomy wykluczył dwumas niby ruszal na hamulcu i wtedy niema szarpania i niby twierdzi ze poduchy skrzyni

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dla mnie poduszki silnika, przy okazji rozpraw się z tymi od skrzyni, bo nie są drogie. Dlaczego napisałeś, że niby wymieniałeś? Jakiej firmy? Jak wciskasz/puszczasz sprzęgło na luzie to nie grzechocze?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie siedzą 3 lata i dobrze się mają, dla pewności: rzuca Ci autem przy gaszeniu? Jeśli nie to jednak zostawiłbym w spokoju poduszki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Własnie nie rzuca wymienilem je bo rzucało teraz tego niema dlatego też wydaje mi sie ze to nie poduszki pod silnikiem podpora włau jest okej wczoraj sprawdzałem wiec chyba zostaje dwumas i poduszkiskrzyni
Opublikowano
Kolego miałem podobnie, przy ruszaniu z 1 szarpało aż cała deska rozdzielcza podskakiwała. Po wymianie sprzęgła i przy okazji dwumasu problem ustał.
Opublikowano
No to chciałbym na samym koncu zrobic bo najbardziej kosztowne ze wszystkich zeczy ale jezeli sie okaze ze toto to trzeba robic i juz aaa i chciałem podkreslic ze to szarpanie i podskakiwanie niewystepuje zawsze czasem pare dni nic a czasem non stop róznie