Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu świeżakiem więc proszę o wyrozumiałość

Kupiłem BMW 320d e46 przed liftem i pojawił się problem

otóż gdy włączę zapłon i światła świecą mi światła drogowe podczas gdy manetka jest w pozycji świateł mijania (kontrolka na blacie też świeci) uprzedzając wasze pytania przełączenie manetki w pozycję drogowych nic nie daje to chyba logiczne...

Ciekawie natomiast robi się po wyjściu z samochodu światła zaczynają się włączyć i po chwili gasną by za chwilę znów się uruchomić (włącznik świateł w pozycji 0) :mad2:

Kiedyś po wjechaniu do garażu przed wyjściem z samochodu przełączyłem manetkę w pozycję drogowych i światła przestały mrugać

W czym leży problem ? czy to wadliwy moduł świateł ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czy to wadliwy moduł świateł ?

Raczej manetka.. kilka złotych na allegro.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Manetka od długich to nic innego jak potencjometr, da się jego dzianie sprawdzić pod inpą

Znajomy który się tym trudni skanował INPĄ całe oświetlenie wraz z modułem i nic nie znalazł ale podjadę i niech zeskanuje jeszcze raz ponieważ muszę mieć całkowitą pewność aby nie wywalać kasy w błoto...

A co z włączającymi się światłami mijania ? dodam tylko że włączają się nawet kiedy kluczyk jest wyciągnięty ze stacyjki, gdzieś czytałem że programują moduł aby mieć (pseudo) światła do jazdy dziennej... Jeśli to jest przyczyną to raczej wymienię moduł ale j.w muszę mieć całkowitą pewność aby nie wywalać kasy w błoto