Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejki wszem,

Dzisiaj moja dziewczynka zachorowala, chyba na zoltaczke, aczkolwiek watroba powinna byc u niej w lepszym stanie, niz u mnie :mrgreen:

Prawe lusterko samosciemniajace sie i dzielone nabralo zoltego koloru, szczegolnie na krawedziach. W centrum jest jeszcze nie najgorzej.

Moje pytanko: jak wymienia sie wklad i czy ktos wie, gdze to zanabyc droga kupna?

W Jeepie to juz przerabialem, prosta sprawa.

Na alegroszu sa wklady do M5, ale podejrzanie tanie i nie samo sciemniajace sie. Tylko podgrzewane.

Lusterka sa jajowate, guzik w nich widac, takie male, w porownaniu do kowboja jeepa. Nie chce pozostac bez widocznosci prawej strony.

Ktokolwiek cos widzial, cos wie?

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem samościemniające w poprzedniej, jedno ukradli, drugie stłuczone. Te wkłady z alegro są całkiem spoko, może się same nie ściemniają, ale mają dużo większą krzywiznę, przez co więcej widać, no i cena, nawet jak ukradną to mniejsza strata.

A jak się wymienia? Najlepiej ustawić do góry i od dołu przeciągnąć naprzykład kluczykiem, przeskakuje dzyndzel i można zdejmować.

U Ciebie będzie tak:

Opublikowano

Wyszedlem na lenia w temacie wymiany :duh:

Cosik wiedzialem o jakiejs wajchsze, ale nigdy tego nie cwiczylem.

No to coz, alegrajka, maja nawet niebieskie i do widzenia sciemnianie...

ASO, to pewno fortuna, dalbym, ale nie lubie tych oslow. Zamawilem do M5, a oni dawali mi czesci do serii :duh:

Prawe nadkole stracilem na muldzie, dostalem seryjne, nie zgrywa sie z blotnikiem... Zamawialem po numerze ETK, ale nic to nie dalo.

Do ASO tylko po wpisy do KS :D

Heh, pani z obslugi klienta byla super mila, dopoki nie zobaczyla mojej kobitki. :shock:

Edit: Wyprulem wklad lusterka. Te z alleg... no nijak sie nie maja do oryginalu :duh:

Coz.... Placz i plac, czyli ASO. :cry2:

Pozdrawiam, ///M5

Opublikowano

Zdebialem, jak zobaczylem ceny nowek. :mad2:

M5, czyli multiply by 5 - ceny mnozone przez piec. :duh:

Do jeepa bylo drogo, ale M5 to PORAZKA :!:

Mozna wydac kase, ale - pytam sie - za co?

Wychodzi okolo 1400 zetow.

Ceny wkladow do serii. to ok. 350 PLN.

Chciales, masz. Placz i plac...

Pozdrawiam, ///M5

Opublikowano

jak juz rozbierales swoje lusterko prawe a ja mam takie samo to moze orientujesz sie co trzeba gdyż w zasadzie od kupna nei grzeje mi prawe lusterko, niby pierdola ale czasem zima sie przydaje jednak.

co do samego lusterka i zółtaczki to wiem ze golf to nie m5 ale x lat temu jak mialem wlasnie mk3 i szybka mi zzółciała ze starosci to pojechałem do szklarza i mi za 10zł z robotą wyciął samo szkło i wkleił nowe i było jak z ASO

-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano

Szklarz odpada...

Demontaz polega na ustawieniu lusterka max do gory i widac wtedy ponizej lusterka takie sobie wyciecie, wkladamy tam plaski srubokret i przesuwamy to w prawo. Lusterko daje sie wtedy wyjac.

Co do zanabycia nowego wkladu, trudno, kto zabroni biednemu bogato zyc...

Pozdrawiam, ///M5

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są zamienniki 40 - 120 pln na aledrogo, ale bez fotochromu. Mi to bieda-rozwiązanie dobrze się sprawdziło, na otarcie łez - jest chociaż podgrzewane :mrgreen:
Opublikowano
a wiec musze zmienic cały wkład? bo gdzies czytalem ze za 7zł na allegro sa maty grzewcze i trzeba troche gimnastyki zeby odkleic i nakleic (żelazko czy cos) i bedzie smigac ale ze lusterka nigdy nie rozbieralem to jestem zielony w tej prostocie.
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b