Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moją E60 (525xi) a mianowicie dzisiaj chciałem przestawić fotel (sterowanie elektryczne)i okazało si że nie działa więc pomyślałem że padł któryś bezpiecznik. Niewiele myśląc zacząłem po kolei wyciągać bezpieczniki(kluczyk ze stacyjki wyciągnięty niestety nie zdjęta klema z akumulatora) po sprawdzeni wszystkich bezpieczników okazało się ze jeden nie stykał po wyciągnięci i włożeni fotele zaczęły działać. Niestety problem pojawił sie po odpaleniu samochodu na tablicy zaczęły po kolei wyskakiwać błędy napędu 4x4 dsc świteł praktycznie wszytko. W samochodzie nie mam lewego świtła z przodu lewego halogena, z przodu brak kierunków z tyłu brak prawego stopu, zamiast lewej pozycjiświeci się przeciwmgielny po prostu wszystkie światła powariowały. Pomyślałem że podłącze kompa i INPA wykasuje błedy niestety jest następujący błąd którego nie mogę skasować:

9CAA TERMINAL 30B CONENECTION DEFECTIVE

SIGNAL OR VALUE BELOW THRESHOLD

TEST CONDITIONS FULFILLED

ERROR PRESENT NOW AND ALREADY STORED

ERROR WOULD NOT CAUSE A WARNING LAMP TO LIGHT UP

ERROR CODE: 9C AA 62 01 45 D3

Proszę o pomoc nie mam pojęcia co mogło się stać :mad2:

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, mam podobny problem co kolega pawelsp1, moja e61 530D zaczeła wariować po sprawdzaniu bezpieczników tak jak kolegi, z tym że odpala i nie ma błędów z napędem, tylko activ stering, światła wariują i główny wyświetlacz nie działa.Może ktoś miał podobny problem i jakoś sobie z tym poradził. Oczywiście po odczytaniu błędów z impy wyskakuje jeden z ważniejszych ten terminal 30b
Opublikowano
Sprawdz według rozpiski czy wszystkie bezpieczniki na swoim miejscu.Kolega w e90 tez sprawdzał bezpieczniki wyciągając po kolei i jak sie pózniej okazało światła świeciły mu po przekątnej i przygaszone kierunki.Po ponownym sprawdzeniu bezpieczników okazało się że pomylił się z jednym bezpiecznikiem o jedno miejsce .W e90 do był jeden z tych większych rozmiarowo bezpiecznik w schowku .Pozdrawiam