Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

piszę raz jeszcze, bo mój temat zniknął i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.

Mój model: E91, 2009, 318D, wersja europejska.

Zauważyłem, że ringi bardzo słabo świecą. Używam ich co prawda jako postojowych, ale czy słyszałem, że mogą być tez jakoś światła do jazdy dziennej.

Pytanie czy trzeba to ustawić. Czytałem również, że może to wynikać, ze słabego napięcia. Że niby można zmodyfikować, żeby było większe. Na komputerze?

Dlaczego uważam, że słabą świecą? Bo jadąc po pierwsze nie widze swojego odbicia na zderzaku innego auta, a po drugie - czasami mi migają, żebym włączył światła (Polska).

Proszę o pomoc.

Dziękuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz xenony czy nie?

1. Moze masz wsadzone zarowki led (swiecace na bialo)

2. Podkrecic napiecie mozna ncs-em

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Nie mam xenonów (zapomniałem dodać).

Muszę sprawdzić jakie tam mam żarówki, bo mechanik kompleksowo mi to robił.

Jestem zielony w tych tematach, NCS'em znaczy, ze musze jeszcze do elektronika?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
w BMWhat jest opcja zmiany natężenia ringów - jest kilka etapów podkręcania.nie bawiłem się tym,bo moje świecą bez zarzutu.ale faktem jest,że się da to zrobić - oczywiście przy ori ringach. Edytowane przez kulfon3
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiedz powinienes miec zarowke 10W W10W. One swieca slabiej jak H8 35W wiedz moze z tad to odczucie. Ciezko powiedziec tak bez zdjecia albo na zywo ;)

Tak na marginesie nie powinenes uzywac ringow jako dziennch bo mandacik moze byc jak trafisz na upierdliwego funkconariusza.

Ps. Na podkrecenie mocy albo do kogos z forum albo do ASO. Wyspecjalizowane warsztaty tez powinny miec te programy. Mozesz jeszcze kupic sobie kabel i wgrac inpe na laptopa albo kupic to o czym kulfon pisal i bedziesz miec sprzet do diagnozy i programowania :D

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!