Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

4,5 :mrgreen: no dobra na krótkich odcinkach 5,4 :norty:

Jeśli koledze wciąga 16l gazu nawet na krótkich odcinkach (jest jeszcze względnie ciepło) to nie jest to normalne. Zacznij od diagnostyki komputerowej przy pomocy inpy, w ciemno zainteresowałbym się przepływomierzem, jakie spalanie na pb? Bo jak ok to jedź na regulację gazu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie gazu lecz benzyny tyle spala na odcinkach 4/6 km. (chodzi mi o porównanie) :) Też myślę że to normalne ale zapytać nie zaszkodzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie jest to normalne, napisałem wyżej co powinieneś zrobić. Jechałeś kiedyś w trasę chociaż 100km? Jakie było spalanie?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
4/6 km to za dużo jak na taki silnik i taką mase auta. Na pewno go nie ciśniesz chyba ze piłujesz go na zimnym silniku,
koledze chyba chodziło o odcinki od 4 do 6 km a nie ze spala 4 l na 6 km ;)
Opublikowano

Mi też chodziło o odcinki tylko trochę źle to napisałem. 16l to za dużo tak czy inaczej. Tyle mi by spaliła R6 przy o wiele większej masie auta. Nie robię aż tak małych odcinków, ale czasami zdarza sięwyjeździć cały zbiornik w mieście tak po 10km jazda i nie ma szans wyjść poza 15l i to na gazie. Chyba że by się cisnęło auto co jest idiotyzmem na niedogrzanym silniku.

auta po tyłku ze spalaniem dostają w korkach. U mnie przy mega korkach i klimie potrafi spalić 17l. Ale mówię o porządnych kilku godzinnych korkach gdzie ciężko wrzucić jest 2 bieg.

Opublikowano
Jeżdze po mieście, ale bez stania w korkach. Praktycznie tylko światła mnie zatrzymują na jedną zmianę. Spalanie benzyny według komputera to 7.9, gazu średnio o dwa litry więcej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie podawaj spalania z komputera, bo to nie ma sensu.chyba, że zniwelowałeś rozbieżności, wtedy inna sprawa. Mówisz, że gazu spala o 25% więcej? :roll: to co to za instalacja? :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Tylko że mnie to nawet wychodzi nawet poprawnie, tak jak wskazuje komputer. Instalacja LPG to Lovato. Według aplikacji Fuelio (którą prowadzę już ponad rok) spalanie gazu mam 9,5 do 10,5