Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem ze to nie pierwszy temat o tarczach ale szczerze nie mam pomyslu jak to dalej rozwiazac.

Kupiłem tarcze ATE + klocki ATE ceramic przód i tył do mojej 545i.

Tył zamontowany wszystko ok.

Przód zamontowałem - wyjechałem z serwisu i od samego poczatku biły tak ze przy nawet delikatnym hamowaniu słychac było jakby cos o cos uderzało.

Wrocilem - zamienilismy stronami dla testu - dalej to samo. Nie przejechały nawet 3km.

Zalozylem stare - jak reka odjal (nawet po zamianie stron tak by wykluczyc problem z piasta itd).

Wysłałęm na reklamacje - po 2 tyg - reklamacja uznana, zwrocili pieniazki. Zamowilem ponownie ATE liczac ze tym razem bedzie ok.

Przyslano nowe tarcze - po zalozeniu wszystko ok - przed weekendem nie mialem za bardzo gdzie jezdzic - dopiero w weekend - oczywiscie dodam ze hamowalem bardzo delikatnie itd tak jak sie powinno robic po wymianie. I nagle bach - hamowanie z 70km/h delikatnie do swiatel - i przed samym koncem juz uslyszalem stukanie takie jak przy pierwszych tarczach przy ktorych reklamacje uznano... Dzis juz biły niemiłosiernie jak sie tylko rozgrzały - przed rozgrzaniem wszystko jest ok. Oczywiscie sucho, zadnej wody nic takiego...

Czy ktos moze mi powiedziec co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy ? Czy kolejny raz tarcze? Czy moze jakas inna czesc ktora tez powinno sie wymienic itd... sam juz nie mam pomyslu. W serwisie twierdza ze to kolejny raz tarcze.. no ale kurde az taki duzy zbieg okolicznosci...

Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie opinie..

Ileż można o tym samym !! MOD

Opublikowano
a ile razy można pisać że na przód tarcza ma być tylko ORI? zadałeś sobie choć troszkę trudu aby przeczytać co nieco o tarczach do e60 tu na forum ?
Opublikowano
Nie wiem od czego to jest zależne ale ja mam komplet ate na przodzie i niemam z nimi zadnych problemów a troche mają już najechane km. :D
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.