Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w dieslu świece żarowe nie mają wpływu na przerywanie w czasie jazdy tylko jedynie na zapalanie na zimnym silniku

może masz coś z napędem przeczytaj posty o skrzynce rozdzielczej , a jeżeli to silnik to może wtryski lub cos ze sterowaniem silnika , a czy silnik przerywa jak dodajesz gaz na postoju czy tylko pod obciążeniem ?

Opublikowano
to tak jak napisałem przeczytaj posty o skrzynce rozdzielczej spróbuj ją odłączyć na kostce i zobacz czy jest O. K. jeśli tak to jesteś w domu . :( :( domyślam się że skrzynia automat ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A co może być przyczyną "falujących" obrotów na postoju? W sumie po dźwięku silnika nie słychać by '"falował" ale wskazówka lata i mnie to denerwuję.
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moza ja tez opisze swoje problemy z nierowna praca silnika (ten sam model, rocznik i silnik):

na luzie co pare sekund czuc bylo mocniejsze drgania. Czasem bylo mocniej czasem slabiej. Dodatkowo podczas przyspieszania slychac bylo glosny swist (nie od turbiny).

Byłem pewien, ze jednym z powodow beda wtryski, ale na szczescie sa OK. Za to rura od turbiny jest nieszczelna. Silnik lapal lewe powietrze przez co komputer wariowal i bez przerwy probowal korygowac sklad mieszanki co objawialo sie szarpaniem.

Wymiana rury (300 pln) zalatwi sprawe.

Do zrobienia mam jeszcze strzelanie napedu podczas gwaltownego przyspieszania (pewnie VTG nadaje sie do regeneracji/wymiany) i delikatne falowanie obrotow podczas jazdy ze stala predkoscia (konwerter skrzyni) :/