Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wychodzi, że mam czujnik poziomu oleju do wymiany bo mi się świeci, a patrąc na "czerwono" mam max.

Czujniki z allegro za 100zł ( jakieś chinskie zamienniki ) wartają coś i sprawią że problem zniknie ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dolej oleju bo masz na minimum ,a nie czujniki będziesz tu wymieniał :!: :!: :!:

Ma dobrze jak ma na max na "czerwono". Chcesz żeby miał za dużo??

Też jestem ciekaw jak wygląda sprawa tych tanich czujników, na allegro schodzą jak ciepłe bułeczki, a tu na forach piszą wszędzie że to badziewie.

Sam jeżdżę z rozwalonym gdzieś od roku. Oryginał odpada. za 500zł to przegięcie. Używka za duże ryzyko że będzie to samo. Wypowie się ktoś kto kupił jakiś w normalnej cenie. Najlepiej z informacją który.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodzi ci o to, że nie zrobił zdjęcia usyfionego bagnetu i nie ma na nim wcale oleju? Kolega chyba się pyta na co ogólnie patrzeć a nie ile ma teraz. Bo teraz to jest rzeczywiscie zero.
Opublikowano
Podłącze się pod temat. U mnie olej jest mniej więcej na środku pola czerwonego (czyli miedzy tymi dwoma rowkami) na bagnecie więc poziom ok. W ten weekend zrobiłem trasę 1300km z czego 900 autostradą z dość dużą prędkością przelotową ;). Całą trasę przejechałem bez problemu i nic się nie działo. Dziś odpalam auto i wszystko ok, ale jak ruszyłem zapaliła się kontrolka oleju na żółto i zgasła po kilkudziesięciu metrach. Dzieje się tak za każdym odpaleniem auta. Kontrolka nie pali się po samym odpaleniu motoru tylko po ruszeniu i zaraz gaśnie, olej zmieniany miesiąc temu razem z filtrami. O co mu może chodzić? Czujnik padł czy jednak dolać oleju?
Opublikowano
Rozumie, że mogę z tym jeździć tylko teraz trzeba sobie sprawdzić olej od czasu do czasu bagnetem? Mógł się zepsuć przed wymianą oleju to bym go od razu wymienił :mad2: