Skocz do zawartości

[5XX] szarpanie skrzyni automatycznej

monogramus

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Temsky po pierwsze po co dobry swój używany sterownik wymieniać na używany dobry sterownik skoro problem jest w mechanice skrzyni, po drugie nie myśl że ISN tylko ty ogarniasz .......;)

• Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Temsky po pierwsze po co dobry swój używany sterownik wymieniać na używany dobry sterownik skoro problem jest w mechanice skrzyni, po drugie nie myśl że ISN tylko ty ogarniasz .......;)

:arrow:

Edytowane przez temsky740

• Zasłużeni forumowicze
nie będę się z tobą wdawał w dyskusję, a jak ja to robię nie mam potrzeby się chwalić

• Zasłużeni forumowicze

a ja nie mam potrzeby reklamowania swoich usług ale gdybyś chciał rzucić okiem proszę bardzo

https://www.facebook.com/mautoczesci/

co do przypisywania sterowników korzystam z usług ludzi którzy to robią więc napisałem że nie jesteś sam który to umie

• 1 miesiąc temu...
Ja zrobilem adaptacje skrzyni jakos 2 miesiace temu. Musze przyznac, ze nie szarpie ale spowolnila sie reakcja na gaz. Dluzej teraz trwa zrobienie redukcji. Szczegolnie odczulem to kulajac sie przed rondem i jak nadejdzie ten wlasciwy czas to zbiera sie gorzej niz bylo.

• 5 miesięcy temu...
Dzisiaj jadąc jak emeryt 90-100km/h samochód zaczął się dziwnie zachowywać jakby skrzynia biegów momentami odpuszczała i załapywała ale tylko na biegu 7-8 po przełączeniu na ręczne sterowanie było tak samo stwierdziłem to samo przy spokojnej jeździe 110-120 i kilka dni wcześniej w górach przy podjazdach ale to było 1-3 szarpnięcia na dzień. Dzisiaj praktycznie non stop nie dało się jechać spokojnie.Po przełączeniu na tryb sportowy i eko objaw ustąpił.Olej wymieniany 5000km temu ma ktoś pomysł co to może być.Do tego momentu skrzynia bez zarzutu.

Witam! Zostaliście już chyba ostatnią deską ratunku walczę ze swoją skrzynia 8hp w 525d z 2011 od pół roku.Na początku napiszę żeby nie gdybać co i jak bo zrobiłem nastepujące rzeczy:

wymieniłem olej w skrzyni na oryginał zf bmw po zakupie auta rok czasu jeździłem bez problemu po tym czasie w momencie kiedy silnik i oczywiscie skrzynia przejechala na tyle zeby nagrzac zaczynala mi przy zwalnianiu z 3 i 2 a potem przy zatrzymaniu na 1 to juz tak sie zrobiło ze jak by ktos we mnie z tylu przypierdolil.

byłem już u wielu mentorów bmw jak rowniez w 2 serwisach bmw

zmieniłem sterwownik Lipa

zmienilem skrzynie lipa

zmienilem sprzeglo lipa

2 razy robilem adaptacje w bmw

olej jest oryginal

po ostatniej adaptacji miesiac czasu chodził mi rewelacyjnie i któregos pieknego poranka odpalilem przejechalem pare kilometrów i znowu [BAD] ......what da fuck

to pomyslelm ze to moze po robionym swapie ale przeciez przed juz tez szarpała

to może to wina rozrządu który zrobiłem na tip top przed swapem ale nie

wiec teraz dalej jezdze i jak sie nagrzeje przy energicznym zwalnianiu szarpie 2 bieg jak sie zatrzymam to jedynka wpada jak by ktos we mnie przypierdolil no i czasmi wsteczny tez potrafi dać o sobie znac ale rzadko a i zapomnialem zamulona jest strasznie ta moja skrzynia w dodatku

I co wy na to koledzy jest ktoś kto może mi wytłumaczyć taką sytuację bo mi już wszyscy mentorzy się skonczyli ;)

• Zasłużeni forumowicze
sterownik zmieniłeś kompletny z elektroniką czy elektronika została twoja ze starej skrzyni ?

• 1 miesiąc temu...

Panowie.

Gdzie w Łodzi najlepiej zmienić ten olej w automatycznej skrzyni biegów?

U nie zaraz po nocnym postoju czuć zmianę biegów przy wolnym przyspieszaniu. Przebieg dopiero 74 tys. ale większość w mieście, więc może należy pomyśleć o wymianie oleju? Jak jest u Was z pracą skrzyni na zimno?

Ogólnie to jakie serwisy BMW polecacie w Łodzi?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.