Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przeszukiwałem forum i odnośnie nawiewu jest dużo postów i tematów ale nie spotkałem się z podobnym. Mianowicie w moim e46 touring 2003r. podczas jazdy z prędkością nie przekraczającą 100 km/h z temperaturą nawiewu jest wszystko ok śmiga aż miło, problemy zaczynają się na autostradzie gdzie przekraczam magiczną barierę 100km/h i wtedy nawiew daje tak zimnym powietrzem że nie idzie wytrzymać tego mrozu. Na komputerze nic, dodam że silniczek i klapy były robione 2 lata temu ze względu na to iż wiało tylko ciepłe powietrze (na wszystkie nawiewy).

z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Były takie przypadki co węże przy elektrozaworze były źle podłączone.

Kiedyś forumowicz napisał :

Pragnę poinformować, że problem został rozwiązany :D wystarczyło pozmieniać węże i giatara 8) piotrpom jak mamy takie same objawy to sprawdż czy masz tak ułożone węże. Przedstawiam poniżej rysunek z prawidłowym układem.

http://imageshack.us/f/59/otq2mjnfca.png/

Całość dyskusji możesz zobaczyć tu :

http://e46forum.pl/viewtopic.php?f=18&t=10955&start=60

Ps . Popraw tytuł wątku bo go Ci zamkną

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Witam przeszukiwałem forum i odnośnie nawiewu jest dużo postów i tematów ale nie spotkałem się z podobnym. Mianowicie w moim e46 touring 2003r. podczas jazdy z prędkością nie przekraczającą 100 km/h z temperaturą nawiewu jest wszystko ok śmiga aż miło, problemy zaczynają się na autostradzie gdzie przekraczam magiczną barierę 100km/h i wtedy nawiew daje tak zimnym powietrzem że nie idzie wytrzymać tego mrozu. Na komputerze nic, dodam że silniczek i klapy były robione 2 lata temu ze względu na to iż wiało tylko ciepłe powietrze (na wszystkie nawiewy).

z góry dzięki za pomoc

Wymien termostat na nowy i bedziesz mial po klopocie.cena okolo 200 zeciszy