Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisze ponieważ wiem o tym autku już wszystko i chce wszystkich zainteresowanych ostrzec! BMW miało 298tyś km przebiegu w 2012r. Aktualnie na liczniku ma 178tyś.

Plus naprawdę niesympatyczny sprzedawca.

VIN WBAVU110XOKW88735

Serdecznie pozdrawiam! Robert.

http://allegro.pl/bmw-e91-320-122-km-diesel-czarne-kombii-jasne-wnet-i4602539537.html

http://www.webpagescreenshot.info/i3/54187b8d3b1669-02767344

Taken with Webpage Screenshot

Opublikowano

No to już wiesz dlaczego wczoraj wieczorem nie podał VINU

Widzę, że posłuchałeś wczorajszych rad i sprawdziłeś przebieg w ASO :cool2: :cool2: Zawsze od tego zaczynaj

Jak sprzedający tłumaczył się z korekty??

W dodatku zmienione wnętrze - w oryginalnie była beżowa szmata

Opublikowano
No to już wiesz dlaczego wczoraj wieczorem nie podał VINU

Widzę, że posłuchałeś wczorajszych rad i sprawdziłeś przebieg w ASO :cool2: :cool2: Zawsze od tego zaczynaj

Jak sprzedający tłumaczył się z korekty??

W dodatku zmienione wnętrze - w oryginalnie była beżowa szmata

A da sie telefonicznie sprawdzić przebieg w ASO??

Opublikowano

A da sie telefonicznie sprawdzić przebieg w ASO??

Niestety już chyba nie - ale przecież zawsze można podjechać osobiście, nie zawsze chcą podawać ale jak się dobrze zagada to nie powinno być problemu

Tak wycieczka do ASO przed zakupem powinna być wręcz obowiązkowa

Opublikowano
Bronx pytanie jak w ASO sprawdzają wiarygodność przebiegu?

Nie rozumiem za bardzo co masz na myśli?

Ja sprawdzam zawsze historię serwisową - dostaje wydruk z data i stanem licznika, każdej wizyty w ASO. Chwilka analizy i wiesz czy cyferki są wiarygodne.

Opublikowano
Ja sprawdzam zawsze historię serwisową - dostaje wydruk z data i stanem licznika, każdej wizyty w ASO. Chwilka analizy i wiesz czy cyferki są wiarygodne.
ok, tak jest w przypadku aut z zagranicy, a w przypadku aut kupowanych w naszym kraju gdzie nie jest prowadzona KS i serwisy w aso?
Opublikowano
ok, tak jest w przypadku aut z zagranicy, a w przypadku aut kupowanych w naszym kraju gdzie nie jest prowadzona KS i serwisy w aso?

Wierz mi, że jak Polak kupuje auto w Salonie BMW to z reguły serwisuje go należycie do momentu sprzedaży lub co najmniej do czasu utraty gwarancji

Opublikowano
W przypadku takich aut to chyba powinna się zapalić czerwona lampka u kupującego, jeśli teraz uzyska info w ASO, że ostatni przegląd w ASO np. w De był w 2007 przy 140k km na liczniku, a teraz kupując w PL w 2014 auto ma 144k km na budziku? Trochę upraszczam, ale chyba wiadomo o co chodzi.