Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Ostatnio przestała mi działać regulacja elektrzyczna lewego lusterka - chodzi góra/dół i w prawo - nie działa w lewo (lusterka zwykłe bez składania).

Rozebrałem lusterko i tutaj prośba/pytanie - jeden z silniczków nie obraca w jednym kierunku - i słychać lekkie buczenie (bez uruchamiania regulacji) - jak ten element rozebrać bez łamania czegokolwiek?

Czy jest to na stałe sklejone?

Jest to element nr 9 (Nr 67138375459) z : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DT11&mospid=47538&btnr=51_2252&hg=51&fg=07

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano
Z tego co pamiętam to było chyba nierozbieralne ale jak wiadomo Polak potrafi. Tylko nie wiem czy nie prościej będzie kupić używane ale działające bebechy i zamienić. Nowe z ASO może kosztować majątek ale warto sprawdzić bo zdarzają się miłe niespodzianki.
O Tempora! O Mores!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy kupić lusterko kompletne elektryczne, musi być z tego samego roku, bo jeśli Kulisz przedliftowe do polifta to jest inne mocowanie mechanizmu i trzeba wymienić całość z ramka. Jeśli chcesz bez zdejmowania boczku w drzwiach to bez cięcia i izolowania kabli się nie odbędzie. Ale ogólnie 20-40 min roboty.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy kupić lusterko kompletne elektryczne, musi być z tego samego roku, bo jeśli Kulisz przedliftowe do polifta to jest inne mocowanie mechanizmu i trzeba wymienić całość z ramka. Jeśli chcesz bez zdejmowania boczku w drzwiach to bez cięcia i izolowania kabli się nie odbędzie. Ale ogólnie 20-40 min roboty.

Lusterka nie były elementem liftu, więc nie rozróżnienia na przed i po liftowe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Silniczki w środku i układ mocowania mechanizmu się różnią. Ostatnio miałem okazje wymieniac, z zewnątrz to samo, wkłady pasują, a silniczki inaczej mocowane