Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar kupić BMW E46 320 z 2003 roku w dieslu 150km. Jednak jest pewien problem. Podczas oglądania auta przytrzymałem nogę na gazie, a auto samo zaczęło wkręcać się na obroty. Dosyć szybko, jakbym dodawał gazu. Gdy puściłem pedał obroty spadły. Niezależnie od ilości obrotów, czy zatrzymałem na 1000, czy 2000, oczywiście auto stało na luzie. Nie sprawdzałem w trasie na biegu. Wie ktoś co to może być? Bardzo proszę o, jak najszybszą odpowiedź. Dzięki. ;)

Opublikowano

Jak nie wiesz dlaczego to sobie odpuść bo tak nie może być , a może to pierwsze oznaki zapętlenia ?

Albo chodniczek pod nogami naciska na gaz ?

Ps.

Może Cię tylko nastraszyłem a to możne od klimy się podnoszą obroty ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Generalnie turbo chodzi bardzo pięknie, zdecydowanie ciągnie do przodu i charakterystycznie świszcze. To musi być inna przyczyna. Podczas jazdy auto zachowuje się normalnie. A o co chodzi z klimatyzacją?

P.S Auto oczywiście zakupione. ;)

Opublikowano

Pytasz

o co chodzi z klimatyzacją?

W większości samochodach jak sie załączy klima to jest obciążeniem dla silnika i jak jest na wolnych obrotach to sam sobie podniesie obroty, to się też tyczy do obciążenia instalacji elektrycznej.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdejmij rure gumowa z EGR. Jak nie będzie tam za dużo oleju, to nie przez turbo. Troszke może być, takiej mgiełki.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Pod rurą nie ma żadnego oleju. Wszytko okej, czysto. Pedał gazu też sprawny, a na komputerze nie pokazało żadnych błędów. Co myślicie o tym?