Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
SIlnik po remoncie odpalał idealenie. stał sobie trochę i był odpalany na troche 5/10 minut aby go prze parkować, I teraz chciałęm jechać po paliwo, było malutko myślę sobie paliwa mało ja na stacje innym autem, wróciłem do domu, zalałem wache do bmw. i dalej nie chciał odpalić, pomyślałem że coś jest nie tak spojrzałem pod maske i tak dalej, odpalił pojechałem po gaz, znów nie odpalił, kręcił ale nie odpalał. wreszcie odpalił i pojechałem do sklepu, pod sklepem też nie chciała odpalić, raz zaskoczy raz nie. co to może być imobilajzer? czujnik wstrząsowy? pomocy kochani !.

"nauka nie idzie w las tylko w nas"

Było:

1.Fiesta mk3 83'

2.Rover 200 97'

Lancia y 1.2 99'

jest:

Volvo v40 1.9tdi 01'

Bmw e38 728i 97'

Renault Clio II 1.5 DCI 02'

Opublikowano

tylko tu jest taka sytuacja Daniel że raz odpali a raz nie..

Czujnik wstrząsowy jest to czujnik który w czasie zderzenia odłącza zapłon.

w immo, jest taka sytuacja że jak go zamknę kontrolka mruga na środku konsoli taka dioda.

paliwa między 1/4,a 1/5 baku :)

rozrząd był prawidłowo składany zgodnie z instrukcją i blokadami ;)

zauważyłem teraz jedną rzecz że czasami jak potrząsnę tymi kompami i przekaźnikami to odpali. jak już odpali to chodzi, więc wydaje mi się że immo to jest. Podopowiedz coś ;))

Było:

1.Fiesta mk3 83'

2.Rover 200 97'

Lancia y 1.2 99'

jest:

Volvo v40 1.9tdi 01'

Bmw e38 728i 97'

Opublikowano
okazało się że po deszczu były styki zaśniedziałe. w czarnej puszeczce tam gdzie kompy. to podobno od immo jest wyczytałem gdzieś w necie. teraz odpala bez problemowo, czasem się zdarzy że nie chce odpalić, ale to będę szukał przyczyny dalej. ma ktoś możliwość podesłania mi na forum jak wyglądają kompy w e38 znaczy się jak są ułożone w tej luce po lewej stronie od otwartej maski ;)

Było:

1.Fiesta mk3 83'

2.Rover 200 97'

Lancia y 1.2 99'

jest:

Volvo v40 1.9tdi 01'

Bmw e38 728i 97'

Opublikowano
Witam kolegów. Kolejny problem. wczoraj wieczorem chciałem odpilić moją ukochaną e38. w którą włożyłem tyle serca i taka sytuacja była że przekręciłem kluczyk do pozycji ,,I" potem ,,II" i potem na start. było takie pyk. jak by chciał odpalić. i [BAD] nie kręci wgl. gasną dwie kontrolki czyli oleju i aku. i nie kręci. co to może być. pomocy. ta instalka elektryczna w tym aucie to jakaś paranoja co mnie irytuje. ;//

Było:

1.Fiesta mk3 83'

2.Rover 200 97'

Lancia y 1.2 99'

jest:

Volvo v40 1.9tdi 01'

Bmw e38 728i 97'

Opublikowano
+ na rozruszniku jest, minus także, jak przekręcam z pozycji 2 na start nic się nie dzieje gasną dwie kontoliki ako i olej. i tyle. nic po za tym się nie dzieje. słychać jeszcze jakieś cykanie przekaźnikiem w kabinie, taki zielony przekaźnik, ale sprawdzałem i on się włącza jak jest zapłon a na rozruch się wyłącza i dlatego słyszę cykanie przekaźnika. Pomóżcie ;)

Było:

1.Fiesta mk3 83'

2.Rover 200 97'

Lancia y 1.2 99'

jest:

Volvo v40 1.9tdi 01'

Bmw e38 728i 97'

Opublikowano
poczytałm troche o takim zdarzeniu ale nic konkretnego nie piszą. bezpieczniki są wszystkie dobre, nawet te które są pod fotelem pasażera pod wykładziną sprawdziłem wszystkie są okej!. żaden się nie spalił. znalazłem taki opis że można sprawdzić czy ews dobrze rozpoznaje kod z kluczyka z tej pastylki, wchodzi sie do auta, zamyka się go przyciskiem na pilocie i wkłada się kluczyk do stacyjki i przekręca jak się otwiera auto to znaczy że odczytuje go. pompa chodzi słychać ją! jest gdzieś przekaźnik rozrusznika lub bezpiecznik? bo bezpicznik niby pod fotelem pasarzera ale się upewniam!. zasłyszałem też gdzieś że można zewrzeć jakieś styki na rozruszniku żeby zobaczyc czy kręci . nie rozumiem tego auta czasem serio :lol: :mad2: jakieś sugestie?

Było:

1.Fiesta mk3 83'

2.Rover 200 97'

Lancia y 1.2 99'

jest:

Volvo v40 1.9tdi 01'

Bmw e38 728i 97'

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wstyd się przyznać, naprawdę. Brak masy na silniku.... :D a sprawdzałem czy jest, była, ale widocznie za mała dla rozruchu, pociągnięty nowy na łape z łapy na blok. i z głównej nakrętki minudowej na lewym kielichu pod śrubę rozrusznika już masy mu nie zabraknie haha ;D Dzięki wam za pomoc. temacik do zamknięcia ;D

Było:

1.Fiesta mk3 83'

2.Rover 200 97'

Lancia y 1.2 99'

jest:

Volvo v40 1.9tdi 01'

Bmw e38 728i 97'