Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Myslalem, ze dzielicie sie tu konkretami, tj "konfiguracja na 250 000, na fakturze 215 000, salon Inchcape Warszawa, Pan Kowalski - polecam"...na innych forach ludzie takie rzeczy pisza, zeby pomoc kolejnym w negocjacjach

Rzecz w tym, ze sytuacja zmienia sie z miesiąca na miesiąc. To co jest możliwe dzis jutro juz nie. Owszem takie konkrety jak piszesz byłyby przydatne, ale mało kto chce sie dzielić bo diler prosi o dyskrecje.

Dilerzy czasem aby obniżyć cenę robią rożne wałki typu podciaganie auta dla indywidualnego klienta pod zakup flotowy. Zależy im na tym, żeby takie sprawy nie wychodziły na światło dzienne mimo ze nie łamią prawa, to grają nie fair wobec dystrybutora. Jest to o tyle zabawne, że chyba tego rodzaju sztuczki robią wszyscy bez wyjątków.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
To wszystko zależy od aktualnej sytuacji salonu i danego egzemplarza, dlatego ze dealerzy dostają tez różne bonusy itd. U mojego znajomego jest teraz do sprzedania 428xi z rabatem 15% gdzie normalnie nie ma takiej opcji. Auta nie odebrał klient i chcą go sprzedać jak najszybciej.
Opublikowano
A ja kupiłem F30 z Premium Selection. Czekałem miesiąc aż mi znajdą takie jakie chcę odnośnie wyposażenia. Miałem wcześniej E90 bardzo dobrze wyposażone więc wiedziałem co będę używał a co będzie gadżetem. Fakt nowe F30 ma nawet trochę więcej niż chciałem ale różnica w cenie pomiędzy nowym a 8-miesięcznym była kolosalna. Auto z wyceną 230 tys. kupiłem za 149 tys. plus wytargowane dodatki. Nie żałuję tej decyzji i jeszcze raz bym z tego skorzystał bo mam samochód który chciałem i 80 koła w kieszeni lub drugie jakieś mniejsze auto dla żony.